SUHUT BELEDIYESINDEN ANLAMLI BIR HIZMET

ILÇEMIZ IÇIN MANEVI DEGERI YÜKSEK BIR PROJE HAZIRLADIK.

Gündem 5.10.2021 09:58:21 0
SUHUT BELEDIYESINDEN ANLAMLI BIR HIZMET

SUHUT BELEDIYESINDEN ANLAMLI BIR HIZMET 

 

Türkiye'nin ilk Sehit ve Gaziler Hatira Merkezi alaninda Afyonkarahisar ve Türkiye'de ilk olacak.

Suhut Belediyesi çalismalarini yaklasik 10 ay boyunca baslatmis oldugu Müze niteliginde özel bir Merkez projesinde sona dogru yaklasiyor.

Suhutlu Sehit ve Gaziler Hatira Merkezi adini tasiyan proje, Türkiye'nin 973 Ilçesi ve Afyonkarahisar genelinde ilk olacak. Merkezde Suhut Ilçesinin 110 yil boyunca vermis oldugu tüm Sehit ve Gazilerin isimleri tek bir çati altinda bir araya getirilerek ilk kez Türkiye'de bir Ilçenin kayitli Resmi Tarihi genelinde köyleriyle birlikte tüm Sehit ve Gazilerinin tespiti yapilarak degerli bir manevi harita olusturuldu.

 

CUMHURBASKANLIGI DEVLET ARSIVLERI BASKANLIGI PROJEYE DESTEK VERDI.

Hazirlanan bu anlamli projeye, Milli Savunma Bakanligi, Içisleri Bakanligi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Kuvvet Komutanliklari, Jandarma Genel Komutanligi ve Emniyet Genel Müdürlügü gibi bir çok resmi kurum önemli bilgi ve belge destegi saglarken;

Cumhurbaskanligi Devlet Arsivleri Baskanligi Suhutlu Sehit ve Gaziler Merkezi için 25 tarihi özel Suhut belgelerinden olusan çok özel bir koleksiyonu aslina uygun basarak Suhut Belediyesine gönderdi.

 

ILÇEMIZDE BIR ILKI GERÇEKLESTIRMEKTEN ONURLUYUZ.

Suhut Belediye Baskani Recep Bozkurt yaptigi açiklamada Suhutlu Sehit ve Gaziler Hatira Merkezi projesinin Ilçemizden ziyade Türkiye'nin tüm Ilçelerinde proje fikri, konsept ve içerik bakimindan tek oldugunu ve böyle bir Merkezi Suhut Halkinin ve Tüm Afyonkarahisarlilarin hizmete açacak olmalarindan onur duyduklarini belirtti.

Bozkurt ayrica proje özel ve çok anlamli destek veren Cumhurbaskanligi Devlet Arsivleri Baskanligina, Cumhurbaskani  Sayin Recep Tayyip Erdogan nezdinde Suhut Halki adina sükranlarini sundugunu belirtti.

 

ÖRNEK OLUSTURACAK BIR PROJEYI HIZMETE GEÇIRIYORUZ.

Recep Bozkurt, hizmete açacaklari Sehit ve Gaziler Hatira Merkezi Projesinin gelistirilmeye açik ve bir çok Il ve Ilçe için örnek olusturacak bir çalisma oldugunu ve bu baglamda basta Afyonkarahisar'in diger Ilçeleri ve Türkiye'nin tüm ilçeleri için örnek bir model olusturacak özel bir proje oldugunu, vurguladi. Baskan Bozkurt proje kapsaminda aslen Suhutlu olan Sayin Bakanimiz Prof Dr Veysel Eroglu'nun Suhut ile ilgili ifade etmis oldugu Sehitler Diyari Suhut sözünün somut olarak belge ve bilgileriyle birlikte bir Merkez'de olusturuldugunu ifade ederek, Suhut Belediyesi olarak Suhutlu Sehit ve Gaziler Hatira Merkezi Projesinin Suhut Ilçesi ve tüm köylerine ithaf edilecegini belirtti.

Açilacak Merkezde tüm sehitlerin her birine ait isim levhalari ve sahadet bilgileri, daha bir çok ilginç bilgi, obje ve fotograflar yer alacak.

 

ILÇEMIZ IÇIN MANEVI DEGERI YÜKSEK BIR PROJE HAZIRLADIK.

Kasaba, Köy ve Merkeziyle birlikte Suhut için manevi degeri yüksek bir alan hazirladiklarinin altini çizen Baskan Bozkurt, Suhutlular Sehit ve Gazi Dedelerinin isimlerini burada bulacaklar, dedelerinin isimlerinin burada olmasindan manevi bir haz alacaklar öte yanda günümüz Suhutlu Sehit ve Gazilerin isimleri de burada olacak ve Ilçemiz geçmisinden bugüne kadar vermis oldugu tüm Sehit ve Gazilerinin isimlerini bir rehber gibi bu Merkezde yasatacak dedi.

Baskan Bozkurt, Kasaba,Köyleri ve Ilçe olarak tüm Suhut Halkina ait olacak bu projeye Suhutlularin yillarca sahip çikarak daha fazla gelistirilmesini yakindan takip edeceklerini ifade etti.

 

22 SUHUTLU SEHIDIN SÜLALESINI SUHUTLULAR TESPIT EDECEK.

Öte yanda Resmi kaynaklarda lakabi ve köyü tespit edilemeyen 22 Suhutlu Sehidin sülale baglantisi ve lakabini Suhutlularin bu projede tespit edeceklerini belirten Baskan Bozkurt, Suhut Ilçesinin 1914 yilindan bu yana vermis oldugu Sehitlerle ilgili arastirmalar esnasinda bilinmeyen bir çok bilgiye ulasildigini kendisini en çok Sarikamis Harekatinda donarak can veren bir Suhutlu Sehidin ve baska bir cephede ayni saatte Sehit olan 12 Suhutlu Sehidin yer aldigi bölümlerin etkiledigini belirtti.

TARIHI HAMZAPASA HAMAMI SUHUTLU SEHIT VE GAZILER MERKEZI OLDU.

Suhut Belediye Baskani Recep Bozkurt geçtigimiz yillara kadar sadece temeli kalmis, mekruh bir alan  haline gelmis olan ve restorasyonu konusunda Belediye olarak yogun çabalar sarf ettikleri Tarihi Hamzapasa Hamaminin Suhutlu Sehit ve Gaziler Hatira Merkezi olarak hizmet verecegini belirtti.

  Bozkurt, Ilçemizin en eski yapilarindan birisini günümüz itibariyla yapilan restorasyonla temsil eden Hamzapasa Hamaminin, 1910 yillarinin sonunda hizmete kapanmasiyla kaderine terk edildigini ve özellikle 1. Dünya Savasi ve Kurtulus Savasina katilan Suhutlu Sehit ve Gazilerin yasadiklari yillar itibariyla önemli bir yer olan, her birinin bildigi ve kullandiklarina inanilan, hatta avlusunda ayak izlerinin oldugu düsünülen bu yapiyi tüm Suhutlu Sehit ve Gazilerimiz için bir Hatira Merkezi olarak tasarlandigini belirtti.

Özellikle aslina uygun olarak yeniden restorasyonu yapilan bölümü 1914-1922 dönemi Suhutlu Sehitlere ayrildigini belirten Baskan Bozkurt sonradan yeni eklenen salonda ise 1950 ve günümüz Suhutlu Sehit ve Gazilerimizin isimlerinin yer alacagini ifade etti. Suhutlu Sehit ve Gaziler Merkezi yapilan tüm çalismalarin sonunda Suhut Ilçesine yakisacak görkemli bir törenle hizmete açilacak.

 

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °