YUNUS EMRE YILI KAPSAMINDA SEMINER DÜZENLENDI

YUNUS EMRE YILI KAPSAMINDA SEMINER DÜZENLENDI

Gündem 2.10.2021 11:49:06 0
YUNUS EMRE YILI KAPSAMINDA SEMINER DÜZENLENDI

YUNUS EMRE YILI KAPSAMINDA SEMINER DÜZENLENDI
2021 yili Cumhurbaskanligimiz tarafindan “Yunus Emre ve Türkçe Yili” ilan edilmesi vesilesiyle Sandikli Kaymakamligi, Sandikli Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü koordinesi "Yunus Emre Hosgörüsü ve Ailede Sevgi" temali seminer düzenlendi.

Sunuculugunu Sandikli 75. Yil Ilkokulu Müdürü Mehmet Yilmaz'in yaptigi seminerin konugu Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan oldu.  Seminerde Yunus Emre'nin çaglari asan ögretileri anlatildi.

Seminer, Yunus Emre'nin "Ilim ilim bilmektir" siirinin okunmasi ile basladi.

Tarhan, Yunus Emre'nin zamaninin travmalarini tedavi ettigini, büyük bir sosyal psikolog oldugunu, sosyal yaralarin tedavisini duygu yönetimi ile yaptigini, çelebi ahlaki ile ahlaklandigini, büyük sorunlari sevgi ve hosgörü ile astigini, zamaninda tam olarak anlasilamamasina ragmen bugüne ulasan ögretilerinin hâlâ geçerli oldugunu anlatti.

Bununla birlikte ailede mutlulugun yakalanmasi için sevginin ailede egemen kilinmasinin önemine de deginen Tarhan, modernitenin egoizm ve hedonizmi tesvik ettigini buna ragmen bu duygularina set çekenlerin ailede ve toplumda mutlu olacagini anlatti.

Ayrica ailenin son kale oldugunu, bu kaleyi korumamiz gerektigini, Avrupa'daki dogum oranlarindaki olumsuz tablonun bizde yasanmamasi gerektigini ve aile konusunda sorunlarin bugün küçük iken çözülmesinin elzem oldugunu anlatti.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Ebubekir Bozkurt'un, böyle bir seminerde bizleri bilgilendirdigi için Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a tesekkür etmesi ile seminer sonlandirildi.

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °