AK PARTI AFYONKARAHISAR HEYETI TAM KADRO GÜNDEMI DEGERLENDIRDI

AK PARTI AFYONKARAHISAR HEYETI TAM KADRO GÜNDEMI DEGERLENDIRDI

Siyaset 15.09.2021 16:48:14 0
AK PARTI AFYONKARAHISAR HEYETI TAM KADRO GÜNDEMI DEGERLENDIRDI

AK Parti heyeti bugün eksiksiz tam kadro basinin karsisina geçti, gündemi degerlendirdi. AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, “Vatandaslarimizin talep ve önerilerini emir telakki ediyoruz” dedi.

Milletvekili Veysel Eroglu, “Az su tüketen bitkilerin tesvik ve desteklenmesi gerekmektedir” derken milletvekili Ali Özkaya ise muhtarlara hashas konusunda bir çagri yapti. Milletvekili Ibrahim Yurdunusen de “laf olsun diye bos muhalefet yapiyor” diyerek hedefine CHP’yi koydu. IGM Baskani Burhanettin Çoban “Artik ana köy yollari yerine tali köy yollari asfaltina baslanmistir” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi mutat basin toplantilarina devam ediyor. Gündeme iliskin açiklamalarin yapildigi toplantiya AK Parti ekibi tam kadro katildi. Toplantida AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Milletvekilleri Veysel Eroglu, Ali Özkaya, Ibrahim Yurdunuseven, Il Genel Meclis Baskani Burhanettin Çoban, Belediye Baskan Yardimcisi Süleyman Karakus, Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk ve Merkez Ilçe Baskani Ziya Coskun Karadeniz katildi.

 

“Esnaflarimiza bereketli kazançlar dilerim”

 

Toplantida ilk sözü AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay aldi. Uluçay konusmasina Ahilik haftasi ile baslayarak sunlari söyledi; Ahilik iyi ahlakin, dogrulugun, kardesligin, yardimseverligin kisacasi bütün güzel meziyetlerin birlestigi bir kültürdür.

Ahiligin Türk-Islam tarihinde önemli bir yeri vardir.

Anadolu’dan neset eden ancak tüm dünyaya örnek olacak ögretileri içinde barindiran Ahilik, bugün, modern dünyada ticaret ahlaki, müsteri memnuniyeti, kalite, standart, tüketici hakki, sosyal dayanisma ve arabuluculuk gibi birçok kavrami hayata geçirmistir.

Bu kavramlar ise asirlar öncesinde Anadolu topraklarinda hayata geçmistir.

Bu vesileyle ahilik anlayisi ile sehrimizde hizmet veren bütün esnaflarimizin ahilik haftasini kutlar, bereketli kazançlar dilerim.

 

“Allah bir daha böyle acilar göstermesin”

 

“7 yil önce 14 Eylül 2014 tarihinde, Antalya'nin Manavgat ilçesine bagli Side Mahallesi'ne günübirlik geziye giden 115 kisilik Afyon Berberler Odasi üyesi esnaflarin yasadigi kazayi da anan Uluçay “Berberlerimiz Isparta'nin Gölbasi Mevkii'nde kaza yapmisti.

Bu kazada hayatini kaybeden 13 hemsehrilerimizi rahmet ve minnetle aniyorum.

Allah bir daha böyle acilar göstermesin” dedi.

 

“Vatandaslarimiza tesekkür ediyorum”

 

Uluçay, “Kadim sehrimiz Afyonkarahisar'in rengi saridan 'maviye' döndü. Insallah hep birlikte bu hastaligin da sonunu el birligi ile getirecegiz.

Yarin yeni asilarla, Türkiye’nin Mavi haberlere ihtiyaci var!

Emegi geçen saglik personelleri basta olmak üzere, duyarliligi ve hassasiyeti elden birakmayan vatandaslarimiza çok tesekkür ederim” diye konustu.

 

“Vatandaslarimizin talep ve önerilerini emir telakki ediyoruz”

 

Esnaf, kasaba, köy ve ilçe ziyaretlerine deginen Uluçay söyle konustu;

Milletvekillerimiz ve baskanlarimizla birlikte, Afyonkarahisar merkezde, ilçelerimizde, kasabalarimizda, ve köylerimizde esnaf ziyareti ve bire bir ziyaretler yaparak vatandaslarimizin talep ve önerilerini dinliyoruz.

 

Elbette vatandaslarimizin önerileri, talepleri oluyor. Bizler de o talepleri ve önerileri milletvekillerimiz ve baskanlarimizla koordinasyon toplantisi yaparak rapor haline getiriyoruz ve ilgili bakanliklara bizzat giderek vatandaslarimizin taleplerini iletiyoruz.

AK Parti olarak her zaman milletimizin talep ve önerilerini emir telakki ediyoruz ve etmeye de devam edecegiz.

 

“Türkiye’yi paramparça edecekleri tiyatroyu sahneye sunmayi hedefliyorlar”

 

Uluçay teskilat çalismalari hakkinda da bilgi verdi: “2023 seçimleri ülkemizin gelecek yüzyilini sekillendirecek bir seçimdir” diyen Uluçay konusmasina söyle devam etti; Bu seçim Türkiye üzerinde oyun oynamaya çalisanlara en güzel cevabi verecegimiz bir seçim olacaktir

. Bugünkü muhalefet güruhu, "Abdülhamid gitsin de ne olursa olsun!."örneginde oldugu gibi; ‘Erdogan gitsin de ne olursa olsun!.

’ Moduna girmis, Osmanliyi paramparça ettikleri gibi Türkiye’yi de paramparça edecekleri 100 yillik tiyatroyu yeniden sahneye sunmayi hedeflemektedir.

Bu yüzden teskilat çalismalarina çok büyük önem veriyoruz. Teskilatlarimiz ile sürekli istisare ve toplanti halindeyiz.

Kimse heveslenmesin; Aziz milletimiz ferasetiyle 2023 seçimlerinde dis güçlerin kurdugu tuzaklari bozacaktir.

“Ilimize 97 doktor kadrosu açildi”

Doktor atamalari

Afyonkarahisar’a yapilan doktor atamalarina da deginen Uluçay, “Saglik Bakanligi 100. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülügü kurasi ile Ilimizin ihtiyaç duydugu 97 adet doktor kadrosu açmistir. Hekimler yapilacak kura akabinde göreve baslayacaktir. Sayin milletvekillerimize ve bakanimiz Dr. Fahrettin Koca' ya tesekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

 

“CHP taciz ve tecavüz rezaletinde sinir tanimiyor”

 

CHP içinde yasanan taciz ve tecavüzler de Uluçay’in gündemindeydi.

CHP teskilatlarinin bu rezalette sinir tanimadigini bir kez daha gösterdigini kaydeden Uluçay söyle dedi

; Erzurum’da bir çayci kadinin il baskani tarafindan taciz edilmesinin ardindan simdide CHP’li Ankara Yenimahalle’de bir kadin zabita çalisaninin sözlü ve fiili tacize maruz kaldigi ortaya çikti.

CHP’lilerin ‘seri tecavüz’ vakalarinin sayisi 20’yi asarken parti yönetimi hala sessizligini korumasi iki yüzlülüklerini ispatlamis niteliktedir.

 

“CHP heyetinin Barzani’yi ziyareti PKK’yi kurtarma hamlesi midir?”

 

Uluçay, “TSK ve MIT’in Irak’in kuzeyindeki nokta operasyonlariyla darbe üstüne darbe yiyen PKK, Pesmerge’nin de Türkiye’nin yaninda durmasiyla kapana kisilinca iddialara göre CHP’den kurtarma hamlesi Barzani’ye yaptiklari ziyaretle geldi.

PKK terör örgütünün bizi kurtarin çagrilariyla beraber KDP’ye karsi yardim istemesinin ardindan manidar bir zamanlama ile CHP’nin Barzani’yi ziyareti ve baris mesajlari vermesi kafalarda soru isaretlerine neden olmustur.

CHP’nin bu ziyareti PKK terör örgütünü kurtarma hamlesi midir?” diye sordu.

 

“Artik ana köy yollari yerine tali köy yollari asfaltina baslanmistir”

 

Uluçay’in ardindan söz alan Il Genel Meclis Baskani Burhanettin Çoban ise Il Özel Idaresi’nin yatirimlari hakkinda bilgi verdi. Çoban “Çay ilçemizde ilk defa saatte 240 ton kapasiteli sicak asfalt santiyesi kuruldu.

2019-2021 Yillarinda 6 Kazici Yükleyici, 2 Ekskavatör, 1 Yükleyici, 2 Dozer, 19 Kamyon, 2 Silindir, 1 Asfalt Serici, 1 Lowbed, 2 Kombine Kanal Açma Araci Satin Alinarak Il Özel Idaremize Kazandirilmistir.

Halen Il Özel Idaremizin 4 dozer, 22 greyder, 9 yükleyici, 10 ekskavatör ve 43 kamyon vb. araç gereç olmustur.

Tüm köy yollari (4000 km) asfalt yoldur. Artik ana köy yollari yerine tali köy yollari (yayla, tarla, alternatif ulasim güzergâhlari) asfaltina baslanmistir. 2019 yilinda 376 km asfalt yapilirken, 2020 yilinda %80 daha fazla olarak 677 km yol yapilmistir.

Ancak harcanan para sadece %12 oraninda artmistir. Bu da asfalt serim metotlari degistirilerek (astar yerine emülsiyon asfalt kullanilarak) maliyet azaltimi saglamistir.

2021 yilindan ise bugüne kadar belediyelere protokolle yapilan yollar dahil 37 km sicak asfalt, 165 km sathi kaplama asfalt yapilmistir.

Halen asfalt çalismalari devam etmektedir. Il Özel Idaremiz 2018 yilindan itibaren sicak asfalt çalismalarina baslamistir.

Afyonkarahisar/Merkez, Bayat, Bolvadin, Dazkiri, Evciler, Emirdag, Iscehisar, Sinanpasa, vs. Ilçelerimizde grup köy yollarimiz sicak asfaltla tanismistir.

Yillardir konusulan Sinanpasa’yi Yörükmezari ormanlari üzerinden Hocalar’a baglayacak olan ve Hocalar Afyonkarahisar arasini gidis-gelis 60 km kisaltacak olan yol çalismasi bitmek üzeredir” dedi.

 

“Onlar sadece dinleyip gidiyorlar, biz dinleyip rapor hazirlayip bakanlara aktariyoruz”

 

AK Parti Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven de “AK Parti olarak bir prensibimiz var; Seçim bittiginin ertesi günü sanki seçim olacakmis gibi çalismak. Birileri sürekli olarak halkin içinde oldugunu, her gün halkin sorunlari ile ilgilendigini iddia ederek propaganda yapiyorlar

. Ancak biz seçimden ertesi gün zaten halkin içinde olmayan devam ediyoruz. Su anda milletvekillerimiz, il baskanimiz, ilçe baskanlarimiz, belediye baskanlarimiz, Il Genel Meclisi baskanimiz, üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz su anda halkin içinde.

Biz halkin içinde oldugumuz için problemleri sorunlari görüyoruz ve rapor ediyoruz Genel Merkezimize gönderiyoruz.

Bunu belirtmek istiyorum. Onlar ne yapiyorlar? Sadece dinleyip gidiyorlar” dedi.

 

“Bos muhalefet yapiyor”

 

“Tüm Esnaf ve Sanatkarlarimizin Ahilik haftasini kutluyorum” diyen Yurdunuseven, “Dün basin mensuplari da oradaydi. Ahilik haftasi kutlama programinda muhalefet sirf laf olsun diye soyut kelimelerle esnafin battigini bittigini

iddia ederek bos muhalefet yapiyor. Yapici bir muhalefet kisminda degiller. Özellikle dün onu da gördük

. Devletimiz esnafimiza elinden geldigince imkanlar ölçüsünde destek olmakta ve olmaya devam etmektedir” seklinde konustu.

 

“Yerel esnaftan alisveris yapalim”

 

Bir çagrisi oldugunu aktaran Yurdunuseven söyle dedi; Küçük esnaftan alisveris yapalim.

Yerel esnaftan alisveris yapalim, bakkalimizi marketimiz manavimizi destekleyelim.

Ben dün de belirttim, bugün de özellikle üstüne basa basa belirtmek istiyorum; Büyük marketlerin her türlü mali, beyaz esyasindan konfeksiyona kadar kirtasiyesinden diger ürünlerin satisina kadar satis yapmasi taraftari degilim.

Çünkü her sektörün kendine göre bir esnaf kitlesi var ve bu esnaf kitlesi maalesef bu marketler tarafindan bogulmaktadir. Büyük marketlerin ucuz sattigina dair bir algi var ancak bu alginin tamamen yanlis oldugunu düsünüyorum. Marketlerimiz bunlardan daha uyguna ürün veriyor.

 

“2022’de OEDAS ilimizde 400 milyon liralik yatirim yapacak”

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile bir görüme yaptiklarini hatirlatan Yurdunuseven, “2,5 saat boyunca Afyonkarahisar’i konustuk. Ilimizin sorunlarini aktardik. Sayin bakanimizin söyledigi bir seyi sizlerle paylasmak istiyorum;

Temmuz ve Agustos ayinda pik seviyede elektrik tüketimi gerçeklesti. Ilimizin tüm sorunlarini kendilerine ilettik.

Sayin bakanimizin kendisinin teknik eleman olmasi sebebiyle bazi problemleri anlatirken birkaç proje ortaya çikti. Bunu simdi burada dile getirmeyecegim ancak Sayin Bakanimiz notlarini aldi. Ilgili kurumlarla, ilgili kuruluslarla ve üreticilerle Sayin Bakanimizi konusturduk. Kendisi bire bir olaylara hakim oldu.

Gerçekten güzel projeler çikti. Hem günes enerji santralleri hem de Tarim ile ilgili birkaç noktada proje ürettik. Onlari insallah sayin bakanimiz çalisacak ve sizlerle paylasacak.

Buradan bunu ön bilgi olarak vermek istiyorum. Dün de Il Baskanimiz ve Milletvekilimiz Ali Bey OEDAS’in CEO’su ile görüsme yaptilar.

Zira bu görüsme öncesinde bakanla yapilan görüsmede Sayin bakanimiz Afyonkarahisar’a olan yatirimlari artirin talimati vermis.

Bu görüsmede çok verimli geçti. Insallah Emirdag, Dazkiri, Ihsaniye, Bolvadin ve Karaaslan’daki trafo aktarma merkezleri önümüzdeki yil içerisinde yapilacaktir.

Bize verilen bilgiye göre 2022 yili içerisinde OEDAS’in Afyonkarahisar için yaptigi yatirim planlamasi 230 milyon TL'dir 2022 yili içerisinde Toplam 400 milyon liralik bir yatirim yapilacak ve gerçekten Afyonkarahisar için büyük bir rakam. Yine elektrik sikintisi yasarsak sehrimiz için bir ilk olacak olan mobil trafolar kullanilmaya baslanacak” ifadelerine yer verdi.

 

“Gübre konusunda çiftçilerimiz ile ayni kanaatteyiz”

 

Yurdunuseven’in ardindan söz alan AK Parti Milletvekili Ali Özkaya ise söyle konustu; Biz Avrupa'da tarimda bir numara ülkeyiz

. Türkiye Avrupa'nin bir numarali tarim üreticisidir. Ihracatta öndeyiz.

Ben ‘tarimda öldük, tarimda bittik’ kisimlarini kabul etmiyorum. Geçen hafta Suhut’un köylerini, Dinar'in köyleri ve Sandikli'nin köylerini gezdik

. Bana bir vatandasimiz patateste sikinti yasadigini söyledi. Gübrenin fiyatindan bahsetti. 7000 liraya tohum aldiklarini söyledi. Tek tek hesapladim ve yaptigi masrafin en üstünden not aldim.

Toplamda bir dekar alana 3000 TL masraf yapmis. Kaç ton patates aliyorsunuz diye sordum; 4 ton dedi. O gün agria patates 1 buçuk liraydi.

Bu hafta sonu kardesimin dügününe Kusura köyünden bir abimiz geldi. Kaç para hocam dedim;

Vekilim az önce Istanbul'dan bir komisyoncu aradi. Hocam 2,5 lira vereyim, 500 ton baglayalim parani da nakit sökmeden göndereyim dedi. 2,5 liradan verilirse karini siz hesap edin.

Bugday ve arpa da çiftçilerimiz kurakliga bagli olarak zarar yasadi. Kurakliktan dolayi ürün elde edemediler. Onlari da tabii tarimsal desteklemelerimiz ile destekleyecegiz.

Gübre konusunda da Ticaret bakanimiz ile yaptigimiz görüsmeler neticesinde Türkiye'den gübrenin ihracati ile ilgili sinirlama getirildi.

Hiçbir sekilde Türkiye'den gübre ihraç edilmeyecek. Öncelikle bizim ihtiyacimiz olan her sey ülkede kalacak. Mutlaka gübre fiyatini düsürmek ve üreticimizi desteklemek istiyoruz. Bu konuda çiftçilerimiz ile %100 ayni kanaatteyiz.

 

Özkaya’dan muhtarlara hashas çagrisi; Adaletli bir sekilde dagitin

 

Hashas hekimleri ile ilgili Toprak Mahsulleri Ofisinin Genel Müdürü ile yaptigi görüsmeyi de aktaran Özkaya, “Geçen yil Türkiye'de en çok hashas ekiminin yapildigi ile Afyonkarahisar’di. 135 bin dekar araziye hashas ekliyoruz.

15 bin daha ilave kota istedik. Ancak buraya çok sicak bakmadilar ama bizde bu konudaki israrimizi sürdürdük.

Geçen yilki tespitlerimizden yasadigimizi aktarayim; Muhtarlarimizin bir kismi bazen 30 dekar alani kari - kocaya ya da bir haneye verip erkenden ekenlere biraktilar. Sonra geriye kalanlar sikinti yasamisti.

Bu yil Toprak Mahsulleri Ofisleri Genel Müdürlügü muhtarlarimiza bu konuda bir tebligat yapacak. Ben sizlerin araciligi ile bütün muhtarlarimiza buradan seslenmek istiyorum; Lütfen köyünüzün geçen yilki kotasini esas alarak herkese adaletli bir sekilde dagitim yapin.

Yarin öbür gün ekstra bir kota gelecek olursa onu dagitiriz ama lütfen es dost akrabaya olmasin.

Bunun sorumluluklari muhtar arkadaslarimizdadir” dedi.

 

Özkaya’dan Tarim Bakanina karavan önerisi

Özkaya, “Afyonkarahisar su anda en çok koyun üreten sehirlerden birisi. Bununla ilgili Tarim Bakanimiza bir öneride bulunduk, kafasina yatti ve çok hosuna gitti. Bizim yaylalarda üreticilerimiz kalacak yer yapmak istiyor ancak baraka gibi yer yaptiginda meraya tecavüzden ceza aliyorlar. Bir sikinti yasiyorlar. Dedik ki Sayin Bakanim siz bir karavan üretin, bunun üzerinde günes enerjisi olsun.

Banyosu olsun, elektrik sistemi olsun. Çiftçimiz aracinin arkasina taksin onu yaylaya götürsün.

Yazin orada kaldigi müddetçe oraya konut alarak kullansin, kisin da gelirken onunla beraber gelsin. Insallah bu yapilacak ama bir yayginlasirsa bizim çiftçimiz zaten devamini getirir” dedi.

 

“101 su biriktirme tesisini ilimize kazandirmis olacagiz”

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroglu da “Afyonkarahisar’a Hükümetimiz döneminde 42 baraj,

24 gölet olmak üzere toplam 66 baraj ve gölet insa edilmistir” diyerek söyle konustu; Bölgenin en yüksek barajlarindan biri olan 105 metre yüksekliginde Çay Barajini kazandirdik. Misal olarak bütün ilçelerimizden birer tane baraj ismi asagida verilmistir;

Merkez Isiklar Baraji, Basmakçi Çigri Baraji, Bayat Derbent Baraji, Bolvadin Özburun Baraji, Çay Baraji, Dazkiri Hasandede Baraji, Dinar Yiprak Baraji, Emirdag Yedikapi Baraji, Hocalar Yesilhisar Baraji, Ihsaniye Ayazini Baraji, Iscehisar Karaagaç Baraji, Kizilören Göleti, Sandikli Devlethan Baraji (Yavaslar Baraji), Sinanpasa Kuruçay Baraji, Sultandagi Kirca Baraji, Suhut Aydin Baraji, 8 baraj ile 3 göletin de insaati devam etmektedir. Ayrica Evciler Malzeme Sahasi Yeralti Sun’i Beslemesinin de çalismalari devam etmektedir.

15 baraj ve 8 göletin de plan ve projeleri hazirlanmaktadir.

Toplam 65 baraj, 35 gölet ve 1 yeralti sun’i beslemesi olmak üzere 101 su biriktirme tesisini ilimize kazandirmis olacagiz.

 

“734.000 dekar münbit araziyi sulamaya açtik”

 

“Sulamalar ile çiftçimizin yüzünü güldürdük” diyen Eroglu, “Iklim degisikligi en büyük baskiyi su kaynaklari üzerine yapmaktadir. Dolayisiyla biz suyumuzu damlasina kadar degerlendirmeliyiz. Ülke genelinde kullandigi suyun %77’si sulama suyu olarak kullanilmaktadir. Bu sebeple suyun en fazla tüketildigi alan olan sulama tesislerinde tasarruf yapmak çok önemlidir. Bunun en önemli yolu kapali sistem damla sulama sistemleridir. Afyonkarahisar’da modern basinçli kapali sistem sulama tesisleri insa edilmistir. 734.000 dekar münbit araziyi sulamaya açtik. Böylece çiftçilerimize yillik 771 milyon TL zirai gelir artisi sagladik.

Bu sulama tesislerinin içinde Çay Selevir Sulamasi yenilemesi, Çobanlar Seyitler Sulamasi önemli sulama projelerinden ikisidir. Ayrica 11 sulama tesisini de insaati devam ediyor.

Bu sulama tesisleriyle de takriben 50.000 dekar münbit arazi daha sulanacaktir. Kapali sulama sistemleri için Afyonkarahisar Il Özel Idaresine DSI tarafindan 100 milyon TL tahsis edildi.

Bunun 76 milyon TL’si kullanilarak 360.000 dekar arazi kapali sisteme dönüstürüldü ve böylece su ve enerji tasarrufu saglanmistir” dedi.

 

“Az su tüketen bitkilerin tesvik ve desteklenmesi gerekmektedir”

 

Ileri derecede aritilmis atiksulari sulamada kullanacaklarini kaydeden Eroglu, “Suyumuzu daha iyi degerlendirmek için evsel atiksulari aritip, sulamada kullanacagiz. Bunun için Ülkemizde örnek bir tesisi hayata geçirdik. Afyonkarahisar Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisinde aritilan atiksular ile sulama yapacagiz. Toplam 9.050 dekar araziyi ileri derecede aritilmis atiksular ile sulanacaktir

. Böylece suyumuzu daha idareli kullanmis olacagiz.

Bu tür tesislerin ülkemizin tamamina yayginlastirilmasi gerekmektedir. Kuraklikla mücadele için az su tüketen bitkilerin tesvik ve desteklenmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

“Kurakliga ragmen kesintisiz içme suyu sagladik”

 

“Salgin ve kurakliga ragmen kesintisiz içme suyu sagladik” diyen Eroglu, “Afyonkarahisar sehir merkezi ve ilçelerimizin içmesuyu problemlerini çözdük

. Yillik 49,14 milyon m³ içme ve kullanma suyu temin edilerek 661.165 kisiye içme ve kullanma suyu sagladik. Insa ettigimiz isale hatlari ve içmesuyu aritma tesisleri ile yerlesim yerlerimize menba kalitesinde içmesuyu verdik.

Salgin döneminde vatandaslarimiza kesintisiz su verdik. Böylece salgin korkulan boyutlara ulasmadi” seklinde konustu.

 

Basin toplantisi soru cevap seklinde devam etti.

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °