Ekimde çikacak yasa yalan haberciligi bitirecek

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan hazirlanan ve ekim ayinda Meclis’e getirilecek olan “Sosyal Medya ve Internet Gazeteciligi Yasasi” medyada yeni dönem baslayacak. Internet medyasinda ve sosyal medyada yalan haber, tehdit, hakaret, santaj, i

Gündem 13.09.2021 11:52:00 0
Ekimde çikacak yasa yalan haberciligi bitirecek

 Türkiye’de yillar çikarilamayan Internet Gazeteciligi Yasasi, ekim ayinda Meclis’e gelecek kanun ile sonuca eriyor. Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan hazirlanan ve AK Parti tarafindan Meclis’e getirilecek olan “Sosyal Medya ve Internet Gazeteciligi Yasasi”, medya sektöründe yeni bir sayfa açacak. Hazirlanan “Sosyal Medya ve Internet Gazeteciligi Yasasi” ile yalan haber, tehdit, hakaret, santaj, karalama yayinlayan ve bu bilgileri yayanlara 5 yila kadar ertelemesiz hapis cezasi geliyor.  

“SOSYAL MEDYA GAZETECILIGI (!) DÖNEMI SONA ERIYOR

” Internet Gazetecileri Federasyonu (IGF) Genel Baskani Mesut Demir, çikarilacak yasa ile ülkenin belindeki kamburdan kurtulacagini belirterek, “15 yil önce çikarilmasi gereken yasa, nihayet ekim ayinda Meclis’e getiriliyor.

Bu yasa ile merdivenalti internet haber siteleri, ya kurumsal olacak, ya da yayin yapamayacak. Yalan haber, tehdit, hakaret, santaj, karalama haber ve bilgileri yapma dönemi sona eriyor.

Artik sosyal medya gazeteciligi (!) dönemi sona eriyor. Internet medyalarindan ‘Iddia ediliyor’ kelimesinin arkasina siginarak iftira ve karalama yapilamayacak” dedi.

 “SOSYAL MEDYA VE INTERNET GAZETECILIGI YASASI MECLIS’TEN OYBIRLIGI ILE GEÇMELI”

Yasanin çikarilmasi ile ilgili ciddi çalismalar yapildigini da hatirlatan IGF Genel Baskani Demir, “Yasanin çikarilmasi ile ilgili yogun mesai harcayan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve ekibine, Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu’na (BTK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK), Basin Ilan Kurumu’na (BIK) ve emegi geçen tüm kurum ve kuruluslara, Internet Gazetecileri Federasyonu olarak tesekkür ediyoruz.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi bünyesinde kurulmasi planlanan Sosyal Medya Baskanligi da, yasanin islevi anlaminda ciddi katki saglayacaktir.

Meclis’e getirilecek yasaya tüm siyasi parti milletvekillerinin destek vermesi, ülkemizin ve medya sektörünün bekasi açisindan bir vicdani borçtur” ifadelerini kullandi.  

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °