Vali Gökmen Çiçek, Gastronomi Konagi’nin Açilisina Katildi

Vali Gökmen Çiçek, Gastronomi Konagi’nin Açilisina Katildi

Gündem 11.09.2021 14:28:48 0
Vali Gökmen Çiçek, Gastronomi Konagi’nin Açilisina Katildi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan restore edilerek hizmete sunulan, Afyonkarahisar’in yöresel lezzetleri ile mutfak kültürünü tüm yönleriyle aktaracak olan Gastronomi Konagi, Vali Gökmen Çiçek’in katildigi törenle açildi.

Burmali Mahallesi’nde Benlioglu Konagi olarak bilinen Bin 150 metrekare alana sahip, 16 odali tarihi yapi restore edilerek Gastronomi Konagi’na dönüstürüldü.

Afyonkarahisar’in geçmisten bugüne mutfak kültürünü yansitan, her bir odasinin tarihsel ve kültürel degerlerle isimlendirildigi Gastronomi Konagi Vali Gökmen Çiçek, Ikmal ve Garnizon Komutani Vekili Hv. Ss. Alb. Özgür Büyüköztürk, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Mehmet Karakas, Il Jandarma Komutani J. Albay Yilmaz Kirgel, Il Genel Meclisi Baskani Burhanettin Çoban, ATSO Baskani Hüsnü Serteser, il müdürleri ve çok sayida davetlinin katilimiyla hizmete açildi.

Burasi Afyonkarahisar’in Gözbebegi Olacak

Ilk olarak konusan Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, “112 yillik tarihe sahip Benlioglu Konagi, gastronomimize yakisir bir sekilde restore edildi.

Konagimizin içerisinde Afyon’un tarihi sürecinden geçen kavimlerle ilgili Lidya Odasi, Hitit Odasi, Frig Odasi, Selçuklu Odasi, Osmanli Odasi, Cumhuriyet Odasi gibi sembolik odalar olusturduk

Iki odamizi da Afyon mutfaginin vazgeçilmezi olan yer sofrasina göre dizayn ettik. Burada sadece Afyonkarahisar’imiza özgü yemek çesitleri olacak. Kadim sehrimize gelen misafirlerimiz burada zengin yemek kültürümüzü taniyabilecek.

Bu yerin hem belediyemize hem de sehrimize hayirli olmasini diliyorum. Insallah burasi Afyonkarahisar’in gözbebegi olacak” dedi.

Bu Sehri Marka Sehir Yapmak Için Canla Basla Çalisiyoruz

Afyonkarahisar’in iddiali bir sehir oldugunu vurgulayan Vali Gökmen Çiçek: “Basamaklari birer birer çikmiyoruz, basamaklari ikiser ikiser, üçer üçer, dörder dörder çikiyoruz.

Her alanda hiçbir alani bos birakmadan bütün kurumlarimiz el ele büyük bir seferberlik içerisinde bu sehri marka sehir yapmak için canla basla çalisiyoruz. Her alanda varligimizi gösteriyoruz.

Iste Ticaret Odasi Baskanimiz burada, Türkiye’nin en iyi Ticaret Odasi, en çaliskan, en kurumsal ticaret odasi olmak için bir mücadele veriyor. Il Genel Meclisi Baskanimiz bütün köyleriyle, bütün yaptigi yeniliklerle en iyisi olmak için mücadele veriyor.

Afyonkarahisar Belediyesi de yine Jandarma Komutanimiz, Üniversitemiz AKÜ bizim gururumuz. Türkiye’de 240 üniversite arasindan 52. sirada yer aldi. Üniversitemizin gerçek manada yerini tescilledi. Biz de bundan gurur duyduk.

Dolayisiyla insallah daha da çitayi yükseltecegiz bütün kurumlarimizda.

Müftülügümüz canla basla çalisiyor. Yaptiklari kitap kahveler her yerde hizmetleri görülüyor. Afyonkarahisar’da Zafer Kalkinma Ajansi Genel Sekreterini aramizda ki onlar Türkiye’nin en iyi Zafer Kalkinmasi seçildiler bölgede yaptiklari hizmetlerle. Her yerde variz” diye konustu.

Birçok Unvani Daha Hep Beraber Alacagiz

Afyonkarahisar Belediyesi organizasyonlugunda düzenlenen Dünya Motokros Sampiyonasi’ni da hatirlatan Vali Gökmen Çiçek: “Belediyemiz muazzam bir organizasyon düzenledi.

Inanin güzel olacagini bekliyordum ama bu kadar muhtesem bir sey beklemiyordum. Sekiz gün boyunca oradaki birçok kisi hiçbir sehir bunu bu kadar güzel, bu kadar sorunsuz, bu kadar nezaketli bir sekilde tamamlayamaz diye kaç kisi söyledi. Degil Türkiye’de Avrupa’da bunlar yapilamaz dediler.

Biz Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti son zamanlarda uluslararasi yaptigi organizasyonlara zaten damga vurmustu biz de Afyonkarahisar olarak ülkemizin bu çikisina katkida bulunmanin mutlulugunu yasiyoruz. Iste Belediyemiz hemen o organizasyondan sonra hizi kesmeden bir yandan da buradaki çalismasini devam ettirdi.

Hem bizim dört gözle bekledigimiz bu muhtesem Konagi hazir hale getirdi. Birkaç kere de Belediye Baskanimizla gezme firsati bulmustum. Ben Belediye Baskanimizin sahsinda Afyonkarahisar Belediyesi’ne sonsuz tesekkür ediyorum.

Bu konagi tamamladilar, sözlerinde durdular ve gastronomi alaninda yaptiklari katkilar nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi’ni alkisliyorum.

Ayrica bu birlik ve beraberligimiz devam ettigi sürece nasil gastronomide biz Türkiye’nin üçüncü sehri olduysak birçok unvani daha hep beraber alacagiz çünkü bu sehir buna yakisiyor, bu sehir gerçekten unvanlara yakisiyor. Birlikte çita mita dinlemeyecegiz çok daha yukarilara insallah hizla ilerleyecegiz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan açilis kurdelesi kesildi Toplu hatira fotografi çekilmesiyle program sona erdi.

 

 

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °