Motokrosta dünyanin en iyileri Afyon’daydi

Dünyada ilk kez ayni haftada iki etap, 8 büyük yaris, 8 gün festival 16 dev konser ile Afyonkarahisar rekor kirdi

Dünya 10.09.2021 12:17:44 0
Motokrosta dünyanin en iyileri Afyon’daydi

Motokrosun formulasi Dünya Motokros Sampiyonasi’nin (MXGP) iki etabinin düzenlendigi Afyonkarahisar’da Bitci MXGP of TURKEY ve Bitci MXGP of AFYON tamamlandi.

 

T.C. Cumhurbaskanligi himayelerinde MXGP'nin 8'inci etabi Bitci MXGP of TURKEY ve 9'uncu etabi Bitci MXGP of AFYON'da Dünya Motokros Sampiyonasi (MXGP), Dünya Gençler Motokros Sampiyonasi (MX2), Dünya Kadinlar Motokros Sampiyonasi (MXWomen) ve Avrupa Motokros Sampiyonasi (EMXOPEN) yarislari yapildi.
 Her bir yaris için siralama turu ve iki yaris ile ödül kürsüsü belirledi.

 

28 ülkeden 120'ye yakin sporcunun katildigi Bitci MXGP of TURKEY ve Bitci MXGP of AFYON ile birlikte Avrupa'nin 2021'deki en büyük etkinligi Türkiye MotoFest büyük ilgi gördü. 
8 gün süren etkinligi 150.000 kisi takip etti.

 

AFYON'UN EN IYISI HERLINGS 4'TE 4 YAPTI

 

Dünyanin en iyi motokros yarisçilarinin ter döktügü Bitci MXGP of TURKEY ve MXGP of AFYON yarislari her kesimden büyük ilgi gördü. 2018 ve 2019 yillarinda yapilan MXGP of TURKEY ve yarislarinda birinci olan Red Bull KTM Racing Team'den Hollandali Jeffrey Herlings, bu yil yapilan iki yarisi da önde bitirerek Türkiye'deki tüm yarislari kazanmayi sürdürdü.

 

Son iki yilin sampiyonu ve dünya siralamasinda lider olan Honda Team HRC’den Slovenyali Tim Gajser için de Türkiye'deki yarislar iyi geçti.
 2018'deki yarista ikinci olan Tim Gajser, 2019'daki yarista dördüncü olmustu.
 Gajser, Bitci MXGP of TURKEY'de 3'üncü ve Bitci MXGP of AFYON'da ikincilgi alarak yükselisini sürdürdü.
 Böylece Herlings'ten sonra Gajser için de Afyon Motorsporlari Merkezi sans getirmeye devam etti.

 

Simdiye kadar Türkiye'deki yarislara sadece ilk yildaki MXGP of TURKEY'e katilarak 8'inci sirada tamamlayan Red Bull KTM Racing Team'den Italyan Antonio Cairoli, bu yil Bitci MXGP of TURKEY'i besinci sirada tamamladi. 
Eski sampiyon Cairoli, Bitci MXGP of AFYON'da ise kürsüye üçüncü sirada yer aldi.

 

2018, 2019, 2020'nin MX2 sampiyonu Red Bull KTM Racing Team'den Ispanyali Jorge Prado, 2018'deki MX2 of TURKEY'i 6'nci sirada bitirmis ve 2019'daki MX2 of TURKEY'i ilk sirada tamamlamisti. 
Bu yil MXGP'de yarisan Prado, Bitci MXGP of TURKEY'de kürsüye ikinci sirada çikti. 
Bitci MXGP of AFYON'da ilk yarista düsmesinden dolayi 10'uncu sirada tamamladi. 
Böylece genel siralamada besincilige geriledi.

 

MX2’DE VIALLE KAZANDI, RENAUX LIDERLIGI SÜRDÜRDÜ

 

Bitci MX2 of TURKEY ve Bitci MX2 of AFYON'da geçen yilin sampiyonu Red Bull KTM Racing Team'den Fransiz Tom Vialle birinci oldu.
 Dünya siralamasinda birinci sirada yer alan Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team’den Fransiz Maxime Renaux ise iki yarista da iki numarali kürsünün sahibi olarak liderligini sürdürdü.

 

Vialle, ilk kez 2019'da yaristigi Türkiye'de MX2 kategorisinde besinci olmus ve sezonu dördüncü tamamlamisti. 2020'de sampiyonluga ulasan Vialle, bu yil Ingiltere, Italya ve Hollanda yarislarina katilmadigi için 11'inci sirada geldigi Türkiye'de iki yaris sonunda 9'uncu sirada ayrildi.

 

2018'deki MX2 of TURKEY yarisinda 16'inci sirada olan Renaux, 2019'daki yarisi dördüncü sirada tamamlamisti. Geçtigimiz yil sezonu üçüncü sirada tamamlayan yarisçi, bu yil MX2'nin dördüncü etabi Hollanda'da ele geçirdigi liderligi sürdürüyor.

 

Bitci MX2 of TURKEY'de dördüncü sirada kalan Red Bull KTM Racing Team'den Italyan Mattia Guadagnini, Bitci MX2 of AFYON'da üçüncü sirada kürsüde yer buldu. Dünya siralamasinda su anda Renaux'un ardindan ikinci sirada olan Guadagnini, ilk kez 2019'daki MX2 of TURKEY yarisinda 10'uncu sirada yer almisti. 2019 yilini 30'uncu sirada tamamlayan Guadagnini, geçtigimiz yili 29'uncu sirada bitirdi.
 Guadagnini, bu yil genel siralamada ikinci sirada mücadelesini sürdürüyor.

 

Bitci MX2 of TURKEY'de kürsüde üç numaraya ulasan Rockstar Energy Husqvarna Factory MX2’den Avustralyali Jed Beaton, Bitci MX2 of AFYON'u besinci sirada tamamladi.
 Dünya siralamasinda 6'nci olarak Türkiye'ye gelen Beaton, iki etabin ardindan dördüncü siraya yükseldi. 2018 ve 2019 yilinda yarismasina ragmen Türkiye'ye gelemeyen Beaton, geçtigimiz yil dünyada 4'üncü siraya yükselmisti. 
Bu yil iki etapli Türkiye yarisina gelirken altinci sirada yer alan Beaton, iki etabin sonunda dördüncü siraya çikti.

 

KADINLARDA LIDER DEGISTI. DUNCAN VE FONTANESI'DEN BÜYÜK ÇIKIS

 

Dünya Kadinlar Motokros Sampiyonasi'nin üçüncü etabinda MXWomen of TURKEY ve dördüncü etabinda MXWomen of AFYON'da Cortney Duncan ve Kiara Fontanesi mücadelesi kiyasiya yasanmaya devam etti.

 

Türkiye'ye dünya siralamasinda ikinci sirada gelen Bike it MTX Kawasaki’den Yeni Zelandali Courtney Duncan, MXWomen of TURKEY yarisini kazanip MXWomen of AFYON yarisini ikinci sirada tamamlayarak liderlige yükseldi. 
2019'da Türkiye'de ilk kez yapilan MXWomen yarisini kazanan Duncan, Türkiye'de sampiyonlugunu ilan etmisti. 
Son iki yilin sampiyonu Duncan, bu yil Türkiye'de büyük çikis yaparak sampiyonluk yolunda önemli bir basari kazandi.

 

Dünya siralamasinda besinci sirada Türkiye'ye gelen GASGAS’tan Italyan Kiara Fontanesi ise, MXWomen of TURKEY yarisini ikinci sirada, MXWomen of AFYON yarisini kazanarak dünyada ikinci siraya yükseldi. 
2017 ve 2018 yilinin sampiyonu Fontanesi de dördüncü sirada tamamladigi geçen yili bu yil telafi etmek için mücadele ediyor.

 

MXWomen of TURKEY'de üçüncü, MXWomen of AFYON'da dördüncü olan Yamaha Ceres 71 Racing’den Isviçreli Nancy Van De Ven, dünya siralamasinda dördüncü siradaki yerini korudu. Son üç yildir sezonu ikinci sirada tamamlayan Van De Ven, 2019'da yapilan MXWomen of TURKEY'de de üçüncü olmustu.

 

Türkiye'ye dünya siralamasinda altinci sirada gelen geçen iki sezonun üçüncüsü Yamaha Racing 423’ten Alman Larissa Papenmeier, MXWomen of TURKEY'i besinci ve MXWomen of AFYON'u üçüncü sirada tamamladi. Papenmeier, 2019'da yapilan MXWomen of TURKEY'i 7'inci sirada bitirmisti.

 

AVRUPA'NIN SAMPIYONU AFYON'DA BELLI OLDU

 

Avrupa Motokros Sampiyonasi'nin (EMXOpen) dördüncü ayagi olan EMXOpen of TURKEY'de Honda’dan Italyan Davide De Bartoli birinci, Husqvarna’dan Italyan Simone Croci ikinci, JD GUNNEX KTM Racing Team’den Polonyali Tomasz Wysocki üçüncü oldu.
 EMXOpen of AFYON'da Honda SR Motoblouz’dan Fransali Nicolas Dercourt birinci, Davide De Bartoli ikinci, Tomasz Wysocki ise son sirada tamamladi.

 

Geçtigimiz yil ilk kez yapilan EMXOpen yarislarinda ikinci yil sampiyonu Türkiye'de belli oldu. Geçtigimiz yilin sekizincisi Davide De Bartoli sampiyonlugunu Türkiye'de ilan etti.

 

En son 2017 yilinda MXGP'de yarisan Dercourt, bu yil ilk kez katildigi EMXOpen'da sezonu ikinci sirada tamamladi. Ilk kez Avrupa'ya çikan Simone Croci ise, EMXOpen'i bu yil üçüncü oldu.

 

IRMAK YILDIRIM TARIHE GEÇTI

 

Sampiyonaya Türkiye'den katilan milli sporcu Irmak Yildirim MXWomen of TURKEY’de 25'inci, MXWomen of AFYON’da ise 23’üncü sirada tamamladi. 
16 yasindaki genç sporcu MXWomen'da yarisan ilk Türk kadin yarisçi oldu.

 

Diger yandan, Iran da ilk kez yarista Fahimeh Nematollahi tarafindan temsil edildi.

 

 

Bitci MXGP of TURKEY ve Bitci MXGP of AFYON 

 

Dünyanin en çok izlenen yarislarindan biri olan Dünya Motokros Sampiyonasi’nin 8’inci etabi Bitci MXGP of TURKEY ve 9’uncu etabi Bitci MXGP of AFYON dünyada ilk kez ayni hafta içinde yapildi. Yarislarda 28 ülkeden 120'ye yakin yarisçi yaristi.

 

Bitci MXGP of TURKEY 4-5 Eylül’de ve Bitci MXGP of AFYON 7-8 Eylül’de “Dünyanin En Iyi Pisti” ödüllü Afyon MotorsTporlari Merkezi’nde kosuldu. 
Dünyanin en iyi motokrosçularinin yarisacagi yarislar 7.3 milyar kisinin yasadigi 180 ülkede yayinlaniyor ve ölçümlenmis 3.1 milyar izleyici tarafindan izleniyor. 

 

T.C. Cumhurbaskanligi’nin himayelerinde yapilacak yaris TURKSAT, Budget Motosiklet, ANLAS, Özerband, Levent Börek, Misli sponsorlugunda; Motosiklet Endüstrisi Dernegi (MOTED), BMW Motorroad, Dogan Trend, Kymco, Honda, Yamaha, Karcher, ECC Tur, NG Hotels Afyon, Jura Hotels, Afbel Termal Hotel, Akrones Hotel, Budan Thermal Otel, DoubleTree by Hilton Afyonkarahisar, Eresin Hotels, Korel Thermal Resort, Oruçoglu Thermal Resort, Özgül Termal Tatil Köyü, Yeniletisim, PowerApp, ActaMedya, Digital Services, Anadolu Prodüksiyon’un destegiyle yapildi.

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °