Pasaport Ve Sürücü Belgesi Hizmetleri Vali Mustafa Tutulmazin Katildigi Programla Nüfus Vatandaslik Il Müdürlügüne Devredildi.

Pasaport ve Sürücü Belgesi Hizmetleri Vali Mustafa Tutulmaz’in katildigi programla Nüfus Vatandaslik Il Müdürlügüne Devredildi.

Gündem 2.04.2018 16:57:25 0
Pasaport Ve Sürücü Belgesi Hizmetleri Vali Mustafa Tutulmazin Katildigi Programla Nüfus Vatandaslik Il Müdürlügüne Devredildi.

 



Vali Mustafa Tutulmaz, Emniyet Genel Müdürlügünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine iliskin is ve islemlerin Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügüne devredilmesi ile ilgili Nüfus Vatandaslik Il Müdürlügünde bilgilendirme programina katildi.  
 
Programa Vali Mustafa Tutulmaz’in yani sira Vali Yardimcisi Cafer Sarili, Il Emniyet Müdürü Fahrettin Sen Nüfus Vatandaslik Il Müdürü Ilhan Eser ve Merkez ilçe Nüfus Vatandaslik Il Müdürü Mustafa Oflu katildi.
 
Programda Nüfus Vatandaslik Il Müdürü Ilhan Eser tarafindan Emniyet Genel Müdürlügünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine iliskin is ve islemlerin Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügüne devredilmesi ile ilgili bilgilendirme yapti.
 
Mevcut Durum Vatandasa ve Devlete Yük Oluyordu
Nüfus Vatandaslik Müdürlügündeki incelemeleri sirasinda konusan ve yeni hizmetin vatandaslara kolaylik sagladigina dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz; “Hükümetimizin vatandaslarimiza yönelik hizmetin kolaylasmasini saglamayi amaçlayan hizmetlerden birini de bugün hep beraber faaliyete geçiriyoruz. Bu hizmet nedir? Diye soruldugunda artik eskiden oldugu gibi kimlik karti için Nüfus Müdürlügü'ne, ehliyet ve pasaport için emniyet birimlerine gitmeye ihtiyaç kalmadi. Hepsinde ayri ayri parmak izi aliniyordu. Bunlar her hizmet aliminda vatandaslarimiza ek bir yük devletimize de ek bir külfet olarak dönüyordu. Çünkü bunlarin hepsinin ayri bir maliyeti vardi. Simdi artik tek bir merkeze gelerek kimlik karti, pasaport, ehliyet basvurulari yapilabilecek. Merkezi sekilde bunlar kisilestirildikten sonra vatandaslarimizin adreslerine ulastirilacaktir. Bununla hem vatandasimizin isi kolaylasmis olacak, hem masrafi azalmis olacak, hem de devletimizin ekonomik açidan da kazanci olacaktir” diye konustu.
 
Küçük Ilçelerde Basvuru Alinmayacak
Basvuru merkezlerinin sayisinin arttigina da deginen Vali Tutulmaz: “Mevcut uygulamayla ehliyet ve pasaportlarin basvuru merkezlerinin sayisi da artmis durumda. Ancak sunu da hatirlatmakta fayda var ehliyet ve pasaport her Nüfus Müdürlügünde bunlarin basvurusu alinmayacak, belirli büyüklükteki ilçelerimizde bunlarin basvurulari alinacaktir.  Su anda 900 küsur ilçeden 700’nde müracaatlar kabul edilecektir. Küçük ilçelerimizde alinmayacak bunu da vatandaslarimiza basin kanaliyla bildirmek isterim. Vatandaslarimiz ister buraya dogrudan gelerek sira alip da islem yapabilir. Isterlerse de internet üzerinden randevusunu alarak randevu saatinde gelip dogrudan islemini yaptirabilirler” seklinde konustu.
 
Konusmasi sonunda Vali Mustafa Tutulmaz Nüfus Vatandaslik Il Müdürlügüne ehliyet ve pasaport islemi yaptirmak için gelen vatandaslarin yanina giderek sohbet etti. Vali Tutulmaz program sonunda basin mensuplarinin ilimiz gündemine dair sorularini da yanitladi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °