Sempozyumdaki Arastirmalar Gelecege Isik Tutacak

Afyonkarahisar Belediyesi’nin organizasyonu ile 8.kez düzenlenen 8.Uluslararasi Afyonkarahisar Arastirmalari Sempozyumu’nun kapanisinda konusan Belediye Baskani Burhanettin Çoban, Basarli bir sempozyumun yapildigini söyleyerek, Afyonkarahisar geçmisinin e

Gündem 9.04.2018 09:05:25 0
Sempozyumdaki Arastirmalar Gelecege Isik Tutacak

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan düzenlenen "8. Uluslararasi Afyonkarahisar Arastirmalari Sempozyumu" sona erdi. Afyonkarahisar’in tarihsel degerleri, kültürü, edebiyati ve folklorik yapisi ile sahip oldugu zenginliklerinin degerlendirildigi sempozyum, bilimsel arastirmalara isik tutacak.   Orman ve Su Isleri Bakanimiz Veysel Eroglu’nun açilis sunumunu yaptigi 5-7 Nisan tarihleri arasinda gerçeklestirilen 8. Afyonkarahisar Arastirmalari Sempozyumu, degerlendirme toplantisiyla sona erdi.

“BASKANIMIZIN BÜYÜK DESTEGI OLDU”

8. Uluslararasi Afyonkarahisar Arastirmalari Sempozyumu Düzenleme-Yürütme Kurulu ve Halk Kültürü Arastirmalari Kurumu Genel Baskani Prof. Dr. Irfan Ünver Nasrattinoglu sempozyumun basariyla tamamlandigini bildirerek son derece olumlu bildirilerin sunuldugunu kaydetti. Gerek Afyonkarahisar’in gerekse ülkemizin kültür, sanat ve tarihine katkida bulunacak bildirilerin oldugunu ifade eden Prof. Dr. Irfan Ünver Nasrattinoglu sempozyumun düzenlenmesinde Belediye Baskani Burhanettin Çoban’in büyük desteklerinin oldugunu kaydetti. 

EMEGI GEÇEN HERKESI TEBRIK ETTI

Baskan Çoban’in ekibini de ayrica tebrik eden Nasrattinoglu “Kültür ve Sosyal Isler Müdürümüz Emel Sarlik Hanimefendi’nin koordinesinde üç gün boyunca canla basla çalisan personelinin çalismasiyla bilgi sölenimiz son derece basarili bir sekilde tamamlandi. Zira gerek yurdumuzun çesitli yörelerinden gerekse yurt disindan gelen dostlarimizin hepsiyle ayri ayri görüserek yaptigim yoklamada tüm konuklarimizin memnun oldugunu gördüm. Davetimize icabet ederek tesrif eden tüm bilim adamlari ve arastirmacilar benim kanaatime göre tamami ilimizden memnun bir sekilde ayrilacaklardir. Bu vesileyle sempozyumumuza katilan tüm konuklarimiza ve emegi geçen herkese candan tesekkür ediyorum” diye konustu.

OLDUKÇA VERIMLI GEÇTI

Degerlendirme toplantisinda birer konusma yapan  Istanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Saim Sakaoglu,Ankara Üniversitesinden  Prof. Dr. Tuncay Gülensoy, Yabanci Delegasyonlar adina Polonya Varsova Üniversitesi’nden Doç. Dr. Danuta Chmielowska, Azerbaycan’dan Prof. Dr. Tamilla Aliyeva sempozyuma iliskin görüslerini dile getirdiler.  Bilgi sölenine katilmaktan ziyadesiyle memnun olduklarini aktaran konuklar, sempozyumun oldukça verimli geçtigine dikkat çekerek bilimsel arastirmalara isik tutacak verilerin ortaya çiktigini ifade etti. Afyonkarahisar’dan güzel hatiralarla ayrilacaklarini dile getiren bilim adamlari, kaldiklari süre içerisinde kendileriyle yakindan ilgilenen basta Belediye Baskani Burhanettin Çoban olmak üzere tüm ekibe sükranlarini sundu.

ÜNIVERSITEMIZDEN ÇOK BÜYÜK DESTEK ALDIK”

Kapanis toplantisinin son konusmacisi Belediye Baskani Burhanettin Çoban oldu. Sempozyumun basarili geçtigini ögrenmekten mutlu oldugunu söyleyen Baskan Çoban; emegi geçen herkesi tebrik etti. Prof. Dr. Irfan Ünver Nasrattinoglu’nun sempozyumun en önemli sahsiyetlerinden biri oldugunu söyleyen Baskan Çoban, “Allah kendisine saglik, afiyet versin 9’ncu sempozyumu yine kendisinin rehberliginde düzenlemek Afyonkarahisarlilar’a nasip olsun. Yine bu baglamda düzenlenen sempozyumda üniversitemizden çok ciddi destek aldik. Onur Kurulumuz, Bilim Kurulumuz hepsi en güzel bir sekilde sempozyum için mesai harcamaktan çekinmediler, büyük fedakarlik yaptilar. Bu vesileyle sempozyumumuzun düzenlenmesinde emegi geçen herkese ayri ayri tesekkür ediyor, tebrik ediyorum” diye konustu


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °