Afyonkarahisar Askfden Basarili Spor Adamlarina Ödül

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafindan Ikbal Termal Otel’de yapilan geceyle Amatör Kulüplere verdikleri desteklerden dolayi kurum, kurulus ve sahislara plaketler verildi.

Gündem 9.04.2018 09:12:50 0
Afyonkarahisar Askfden Basarili Spor Adamlarina Ödül

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafindan Ikbal Termal Otel’de yapilan geceyle Amatör Kulüplere verdikleri desteklerden dolayi kurum, kurulus ve sahislara plaketler verildi.  Yogun bir katilimin oldugu gecede ilk konusmayi Afyonkarahisar ASKF Baskani Orhan Küçüksagrici yapti. Amatör Sporlarin Afyonkarahisar’da yasamasina büyük gayret gösterdiklerini belirten Küçüksagrici, “Bizler hiçbir maddi karsilik beklemeden amatör spora hizmet etmeye andiçtik.  Degerli konuklar Afyonkarahisar son dönem modern bir spor kompleksi olan bir il. Sayin Bakanimizin, milletvekillerimizin, belediye baskanimizin, Il Genel Meclisi baskanimizin gayretleriyle güzel bir tesis kazandirildi.  Sayin Belediye Baskanimiz Burhanettin Çoban bey bizlerle danisarak, bu tesislere maddi manevi destek olarak güzel eklemeler yapti. Takimlarimizin aldigi basarilarla ve düzenlenen, düzenlenecek olan yeni organizasyonlarla insallah Afyonkarahisar termal turizmin yaninda sporla da adini tüm dünyaya duyuracaktir. Ben tüm bu gelismeleri saglayan ve amatör spor kulüplerine destek veren herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

“IYI KI BORÇSUZ BIR KULÜPLE YOLA ÇIKMISIZ”

2009 yilinda belediye baskani oldugu dönemde Afyonspor kulübünün 4 milyon civarinda bir borcu oldugunu söyleyen Belediye Baskani Burhanettin Çoban, “O dönemde borçtan dolayi hiç kimse baskan adayi olmadi. Daha sonra yaptigimiz görüsmeler sonrasi Salim Pancar bey kulübü aldi bir süre götürdü. Kulübün eski stadin oldugu yerin arkasindaki binaya el konulmus sadece orasi için 600 bin TL para ödedik. Gittigi kadar gitti. Daha sonra Sandiklispor’la pazarlik yaptik. Iscehisarspor’la konustuk. Olmadi. En son Sahipatayla anlastik.  Süper Amatör’den basladik. Iyi ki borçsuz bir kulüple baslamisiz” dedi.

“SPOR KOMPLEKSIMIZ AFYONKARAHISAR’I

 KAMP MERKEZI HALINE GETIRDI”

Afyonkarahisar’a spor kompleksi vaadinde bulundugunu ve gerçeklestirdigini söyleyen Çoban, “Afyonkarahisar bugün 100 milyon TL degerinde bir stadyuma sahip. 14 futbol sahamiz var, atletizm alanimiz var. Kapali spor salonumuz var. Bu tesislere çok sayida takim yerli yabanci takimlar kamp yapmak için geldi. Geçtigimiz aylarda Atasehir Kadin Futbol takimi Afyonkarahisar’a kampa geldi. Onlari ziyarete gittim. Yetkilileri beni tebrik ederek ligdeki takimlarinda Afyonkarahisar’a kampa gelmesine, kendilerinin de sürekli Afyonkarahisar’da kamp yapabileceklerini söyledi. Ben Afyonkarahisar’a gelerek buradan memnun kalmadim diyen bir kulüp hiçbir zaman olmadi” diye konustu. 

“SPORA YAPILAN YATIRIMLARDA HIÇBIR ZAMAN GERI DURMADIK”

Spora yapilan yatirimlardan hiçbir zaman geri durmadiklarini ifade eden Çoban, “Bizler gençlerimize kahvehanelerden, kafelerden, uyusturucudan, sigaradan uzak durun diyorsak onlara alternatif ugras alanlari ve sportif faaliyetler yapacaklari yerler olusturmak zorundayiz. Ülkemiz henüz spor konusunda istenilen seviyeye ulasmis degil. Kulüplerde mücadele eden sporcu fiyatlari bir hayli yüksek. Türkiye sporcu fiyatlarini yükselten bir ülke haline geldi. Tüm bunlar Türkiyemizin adini dünyada duyurmak için yapilmaya devam edecek” ifadelerine yer verdi. Yapilan konusmalarin ardindan amatör sporlara destek olan kurum, kurulus ve sahislara plaketler verildi.  TSYD Il Temsilcisi Nadir Güzbey ise, yerel medyanin Afyonkarahisar’daki spor kulüplerine her zaman destek oldugunu, yasanan olumsuzluklari hiçbir zaman köselerine, haberlerine, mikrofonlarina tasimadiklarini ifade etti.


Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °