Vali Tutulmazin Katilimiyla Saglik Turizminin Gelistirilmesi Konulu Panel Gerçeklestirildi.

Vali Tutulmaz’in Katilimiyla Saglik Turizminin Gelistirilmesi Konulu Panel Gerçeklestirildi.

Gündem 19.04.2018 16:03:07 0
Vali Tutulmazin Katilimiyla Saglik Turizminin Gelistirilmesi Konulu Panel Gerçeklestirildi.



Saglik turizmi konusunda ulusal ve uluslararasi gelismelerin degerlendirilerek bölgedeki paydaslarin ihtiyaç ve beklentilerinin tespitinin yapildigi ‘Saglik Turizminin Gelistirilmesi Paneli’ Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliginde Vali Mustafa Tutulmaz’in katilimiyla yapildi.
 
Zafer Kalkinma Ajansi Afyonkarahisar merkezli TR33 Bölgesi'nde saglik turizmini gelistirmek ve saglik turizmi uygulamalarini yayginlastirmak amaciyla 2018 yili itibariyla Zafer Kalkinma Ajansi tarafindan ilgili paydaslar isbirliginde Saglik Turizminin Gelistirilmesi Sonuç Odakli Programi(SATUR SOP) uygulanmaya basladi.
 
SATUR SOP uygulamalari kapsaminda 2023 yili ülke hedefi 20 milyar dolar olan saglik turizmine katki saglamak amaciyla düzenlenen Saglik Turizminin Gelistirilmesi Panelinde konusan Vali Tutulmaz; “Turizm, bölgemizin, ilimizin ve ülkemizin önemli gelir kaynaklarindan birisidir. Degerlerimiz turizm açisindan sayilamayacak kadar fazladir. Gelismis ülkelerde oldugu gibi ülkemizde de son yillarda turizmde önemli gelir elde edilmektedir. Ancak verdigimiz hizmetin karsiligini Bati ülkelerde oldugu gibi ya da gelismis ülkelerde oldugu gibi tam alamadigimiz da bir gerçek. Bati ülkelerinde bir Amerika'yi ele aldigimizda ortalama bir turistin harcadigi para 2 bin dolarin üzerinde, dünya ortalamasina baktigimizda da bin dolar dolayindadir. Ama ülkemizde maalesef bu rakam 700- 800 dolar arasinda degisiyor. Aslinda hizmeti biz onlardan çok daha iyi sekilde veriyoruz. Bizdeki oteller batidaki otellerden çok daha lüks. Yemek ve diger hizmetlerimiz baskalariyla kiyaslanamayacak kadar çok iyi. Ancak parasal olarak maalesef bunun bize yansimasi çok az” ifadelerini kullandi.
 
Saglik Turizminde Batiyla Rekabet Edebiliriz
Batili ülkelerle yarisabilecegimiz alanlardan en önemlisi saglik turizmi diyen Vali Mustafa Tutulmaz:” Saglik turizminde ise turistlerin ülkemizde harcadigi miktar 2000'lerin üzerindedir. Son dönemlerde mevcut durumu kazanca çevirmede ilimizde de aktif bir çaba içerisindeyiz. Gerek üniversitemizin altyapisini olusturan termal ile baglantili olarak rehabilitasyon ve diger genel saglik alanindaki çalismalari, gerekse otellerimizin saglikla ilgili rehabilitasyon anlamindaki çalismalari her geçen gün ilimizi daha fazla aktif hale getiriyor. Bunu önemsiyoruz ve bunun daha da artmasinin gerektigini düsünüyoruz. Yatirimcilarimizin da devletimizin ilgili kurumlarinin da bu konuda gayret sarf etmesi gerektigini belirtiyoruz. Simdi bizim ilimizin degerleriyle ilgili yapmamiz gereken önemli çalismada bunlarin tanitilmasidir. Reklamidir.  Geçtigimiz gün GASTRO Afyon 2018 1. Uluslararasi Turizm ve Lezzet Festivaliyle basladik. Festivalin bir parçasi olarak da bugün bu saglikla ilgili bölümünü yapiyoruz. Lezzet var ama bir taraftan da sagligimizi korumamiz gerekiyor. Lezzeti tamamen kontrolsüz sekilde yapmamamiz açisindan sagligimizi korumak üzere bu paneli düzenledik. Panelin kesinlikle ilimize önemli katkisi olacagini açikça ifade etmek istiyorum” dedi.  
 
Ilimizi Termal Sehirler Agina Dâhil Etmeliyiz
Termal Kent ve Kür Merkezi kurma çalismalarina deginen Vali Mustafa Tutulmaz: “Son yillarda saglik turizmi ile ilgili yine üniversitelerimizin özel gayretleriyle bir Termal Kent ve Kür Merkezi kurma çalismalarimiz son asamaya geldi. En kisa sürede faaliyete geçecegini ümit ediyoruz. Bizim Zafer Kalkinma Ajansi ile birlikte termal sehirler agina katilma ile ilgili bir çalismamiz var. Insallah bu termal sehirler agina da ilimizi dâhil edebilirsek, termal turizm de önemli bir tanitimimiz olmus olacak. Termal turizm de önemli bir gündem maddesi haline gelmis olacagiz. Bunun için geregini de yapmaya basladik. Insallah kisa sürede bunu sonuçlandiracagiz. Ben bu önemli gayret içerisinde olan ve ilimizin tanitilmasina, kalkinmasina ve büyümesine katkida bulunan herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.
 
Saglik turizmi konusunda ulusal ve uluslararasi gelismelerin degerlendirilerek Bölgedeki paydaslarin ihtiyaç ve beklentilerinin tespitinin yapildigi panel katilimcilarin görüs ve önerilerinin aktarilmasiyla devametti.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °