Baskan Çobanin 23 Nisan Mesaji

BASKAN ÇOBAN'IN 23 NISAN MESAJI

Gündem 21.04.2018 18:45:11 0
Baskan Çobanin 23 Nisan Mesaji

 

  Belediye Baskani Burhanettin Çoban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'nin 98. yili dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

 Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruldugu 23 Nisan 1920 tarihinin; kader birligi yapmis, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirligiyle, gönül birligiyle yapmaya azmetmis Aziz Milletimiz için dönüm noktasi oldugunu kaydeden Baskan Burhanettin Çoban;” TBMM "Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir" diyerek Cumhuriyetimizin temellerini atmistir. 98 yillik tarihinde defalarca millet ve hürriyet düsmani hainlerin satasmasina maruz kalan TBMM, en son 15 Temmuz hain terör saldirisinda dogdugu gün kadar taze, hürriyet ve bagimsizlik ruhuyla dimdik ayakta kalarak 'Gazi Meclis' unvanini pekistirmis, milletimize zincir vurmaya kalkan çilginlara ders, milletimize ve mazlum milletlere umut vermistir. 15 Temmuzda millet kiyam ederken, onun iradesini temsil eden Meclis de yikilmaz bir kale oldugunu göstermistir." dedi.
  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin, coskunun, sevincin dünya çocuklariyla paylasildigi; kardeslik ve baris mesajlarinin çocuklar araciligiyla bir kez daha yinelendigi özel bir bayram olduguna dikkat çeken Baskan Çoban mesajinda su görüslere yer verdi; “Türkiye olarak inaniyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocuklarin savas, açlik ve kargasa ortamindan uzak bir sekilde yasamalari, en büyük arzumuzdur.  Gelecegimizin teminati olan en kiymetli hazinemiz çocuklarimizi; ülkesini ve milletini seven, vatani için çalisip üreten insanlar olarak yetistirmek; kendi basina karar verebilen, elestiren, kendine güvenen, hayatin güçlükleri ile bas edebilecek ölçüde donanimli, girisimci, ufku genis, degerlerine bagli ve yetenekli gençler olarak yetistirilmelerini saglamak ortak sorumlulugumuz ve hedefimizdir.                      

  Bu anlamli günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emegi geçmis olan herkesi tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi saygi ve rahmetle aniyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 98. yilini, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminati olan çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum” dedi.


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °