Baskan Çobanin Berat Kandili Mesaji

BASKAN ÇOBAN'IN BERAT KANDILI MESAJI

Gündem 30.04.2018 11:06:58 0
Baskan Çobanin Berat Kandili Mesaji

         Belediye Baskani Burhanettin Çoban, Berat Kandili dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Berat Kandili'nin Müslümanlarin, sinirsiz af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah'a siginarak günahlardan arindiklari, ilahi lütuf ve bereketlere eristikleri müstesna zaman dilimlerinden birisi oldugunu söyleyen Baskan Çoban mesajinda su ifadelere yer verdi; “Islam âlemi olarak Ramazan Ayi’nin müjdecisi olan mübarek Berat Kandili’ne kavusmanin huzur ve mutlulugunu yasiyoruz. Günahlardan arinmayi ve Allah’in magfiretine ulasmayi ifade eden Berat Kandili, dualarin kabul edildigi bereketli zaman dilimlerinden biridir.  Böyle önemli gün ve geceler, birlik, beraberlik ve kardeslik duygularinin da yogun biçimde yasandigi anlardir. Bu önemli gecenin daralan kalplere aydinlik, zor durumda olanlara kolaylik vesilesi olmasi en büyük temennimizdir.

             Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumlulugumuzun da farkina vararak, dayanisma ve yardimlasma içinde birbirimizi sevmeliyiz. Hosgörü, sabir, bütünlük, dostluk içinde, kini ve nefreti sevgiye, bencilligi fedakârliga dönüstürmek ve bütün güzellikleri birlikte paylasmaliyiz. Bu firsat kapisinin açildigi manevi iklimin hem ülkemizde hem de bölgemizde yasanan acilara çare olmasi, çagin getirdigi sikintilarla bunalan ruhlara, manevi hayatin ihmaliyle daralan kalplere sifa olmasini diliyorum.

           Bu duygularla ülkemizin, Islam âleminin birlik, dirlik ve selametine, insanligin hidayet, baris ve huzuruna, bütün Müslümanlarin tövbe ve dualarin kabulü ile arinmasi ve affina vesile olmasini Yüce Allah’tan niyaz ederek; tüm hemserilerimizin Berat Kandilini kutlar; sevgi ve saygilarimi sunarim.” dedi.


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °