Hükümetten Mujdeler Pespesegeliyor

HÜKÜMETTEN MUJDELER PES PESEGELIYOR

Gündem 30.04.2018 19:15:13 0
Hükümetten Mujdeler Pespesegeliyor

Hükûmet 24 Haziran öncesi genis toplum kesimlerini ilgilendiren önemli düzenlemeleri hayata geçirmeye hazirlaniyor.
Çok sayida vatandasinda merakla bekledigi bedelli askerlik konusunda son günlerde hükûmet kanadindan yapilan üst üste açiklamalar, gençleri heyecanlandirdi.Bu konudaki en net açiklama önceki gün Basbakan Binali Yildirimdan geldi.
Yildirim’in “Bedelli askerlige bakis açimiz müspet. Ancak orada söyle bir istismar olmamasi gerekir" degerlendirmesinin ardindan Basbakan Yardimcisi Fikri Isik’tan da “Basbakanimiz bu konuya 'müspet bakiyorum’ dedikten sonra hükûmetimiz bu konuyu mutlaka degerlendirecektir" açiklamasi geldi. 
Hükûmetin bedelli askerlik konusunda harekete geçmesi durumunda, Millî Savunma Bakanligi ve Genelkurmay Baskanliginin yapacagi teknik analiz sonrasi son kararin verilmesi bekleniyor.
Türkiye’de su anda 400 bini askin bakaya ve 2,5 milyona yakin tecilli gencin bulundugu ifade ediliyor. Gündeme bomba gibi düsen bedelli askerlik açiklamalarinin ardindan gençler sosyal medya üzerinden 'Yas 25, Bedel 15’ sloganiyla açiklamalari destekledi.
IMAR BARISIYLA YIKIMLAR DURACAK
Hükûmet imar barisi konusunda da önemli adimlar atacak.
Tüm yapilarin kayit altina alinmasi ve tapu sorunlarinin çözülmesi için konutlar üzerindeki yikim kararlarini durduracak. Yaklasik 70 milyar liralik gelir gelmesi beklenen imar barisi 12 ila 13 milyon konutu ilgilendiriyor. Imar barisindan elde edilecek olan gelirin kentsel dönüsüm kapsaminda kullanilacagi belirtiliyor.
OKULU BIRAKANA MÜJDE
Üniversiteyi çesitli nedenden dolayi birakmak zorunda kalanlara yönelik de hükûmetten önemli bir adim geliyor.   Basbakan Yildirim’in 'olumlu düsünebiliriz’ dedigi söz konusu gelisme de çok sayida vatandasi ilgilendiriyor.
Basbakan Yildirim’in 'konusacagiz’ dedigi düzenlemenin yakin zaman içerisinde gündeme gelmesi bekleniyor. Ögrenci affindan yararlanmak isteyenler ögrencilerin ailevi nedenlerle ve ilgi gösterememe nedeniyle ayrilanlari kapsayacagi ifade ediliyor.
AKARYAKIT FIYATLARI DÜSEBILIR

Yakin zamanda yasanan bir önemli gelisme de akaryakit basta olmak üzere bazi ürünlere yönelik ÖTV indirimi gelecegi iddiasi oldu.
Cumhurbaskani Basdanismani Cemil Ertem’in de fiyat esnekligi az olan mallarda ÖTV indirimine gidilmesi gerektigini ifade ettigi belirtiliyor.
ÖTV indiriminin gelmesi halinde akaryakitta fiyatlarinda ciddi bir düsüs yasanmasi bekleniyor
   MINI PAKET KONUSULUYOR
Hükûmetin bir süredir üzerinde çalistigi, içerisinde hem yatirim ortaminin iyilestirilmesine yönelik adimlarin hem de bazi sektörlere yönelik kritik degisikliklerin yer aldigi belirtilen paketin 'mini versiyonunun’ da seçim öncesi gelebilecegi konusuluyor.
Ancak seçim çalismalari nedeniyle paketin gelip gelmeyecegi belirsizligini koruyor.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °