Bakan Eroglu Ve Vali Tutulmaz Dazkirida Çiftlik Barajinin Temelini Atti.

Bakan Eroglu ve Vali Tutulmaz Dazkiri’da Çiftlik Baraji’nin Temelini Atti.

Gündem 6.05.2018 15:38:03 0
Bakan Eroglu Ve Vali Tutulmaz Dazkirida Çiftlik Barajinin Temelini Atti.

Orman ve Su Isleri Bakani Prof. Dr. Veysel Eroglu ve Vali Mustafa Tutulmaz Dazkiri ve Basmakçi ’da düzenlenen törenlere istirak ederek baraj temeli atti ve orman köylülerine gelir getirici tür sertifikasi verdi.
Dazkiri ve Basmakçi ’da düzenlenen törenlere Orman ve Su Isleri Bakani Prof. Dr. Veysel Eroglu ile Vali Mustafa Tutukmaz’in yani sira Dazkiri kaymakami Mehmet Keklik Basmakçi Kaymakami Yakup Kilinçoglu, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Orhan Sirma, Il Emniyet Müdürü Fahrettin Sen, Dazkiri Belediye Baskani Ismail Taylan, Basmakçi Belediye Baskani Ayhan Gönüllü, Orman ve Su Isleri Bakanligina bagli üst düzey yöneticiler, il ve ilçe müdürleri ile çok sayida vatandas katildi.
Dazkiri Belediye Meydaninda Çiftlik Baraji’nin temelini atma töreninde konusan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroglu; “Dazkiri için çok güzel bir tesisin temelini atiyoruz. Hayirli olmasini diliyorum. 4 milyar fidani toprakla bulusturduk. Su anda dünyada su ve ormancilik konusunda bizden daha fazla tesis açan yok. Tabii ki Türkiye'nin yaninda memleketimiz Afyonkarahisar'a vefa borcumuz var. Bu borcu ödememiz için Afyonkarahisar'da neler yaptik neler saymakla bitmez. Afyonkarahisar'daki baraj sayisini 92'ye çikarmayi hedefliyoruz insallah. Bütün dereleri islah ediyoruz, köprüler yapiyoruz. Su anda bin bes yüz köprü yaptik. Köyler adeta sehir gibi oldu. Daha da güzel olacak insallah. Afyonkarahisar’imiza neler yapsak azdir” dedi.
 
Orman ve Su Isleri Bakani Prof. Dr. Veysel Eroglu ve Vali Mustafa Tutulmaz Dazkiri Belediye Meydaninda düzenlenen törende Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü tarafindan insa edilecek Çiftlik Baraji’nin temelini attarak 18 milyon TL’ye mal edilecek olan Dazkiri Çiftlik Baraji’yla 600.000 metreküp su depolanacak ve 1.390 dekar zirai arazi suya kavusturularak ülke ekonomisine 1 milyon 529 bin TL gelir artisi saglanacak. Ayrica törende ORKÖY sertifikasi ile gelir getirici tür sertifikasi Bakan Prof. Dr. Veysel Eroglu ve Vali Mustafa Tutulmaz tarafindan verildi.
Basmakçi’da Orman Köylülerine Sertifika Verildi
Dazkiri’daki törenin ardindan ORKÖY sertifikasi ile Gelir getirici tür sertifika dagitma töreni için Basmakçi ilçemize geçen Orman ve Su Isleri Bakani Prof. Dr. Veysel Eroglu ve Vali Tutulmaz tarafindan Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törenle Orman Genel Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen projeler kapsaminda ORKÖY sertifikasi ile Gelir getirici tür sertifikalari vatandaslarimiza verildi.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °