Baskan Çobandan 19 Mayis Mesaji

BASKAN ÇOBAN'DAN 19 MAYIS MESAJI

Gündem 19.05.2018 00:19:48 0
Baskan Çobandan 19 Mayis Mesaji

 

         Belediye Baskani Burhanettin Çoban, 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayinladi. 

         Ülkemiz için umut dolu bir baslangici simgeleyen 19 Mayis’in, Türk Ulusunu aydinliga kavusturan bir dönüm noktasi oldugunu ifade eden Baskan Burhanettin Çoban mesajinda su ifadelere yer verdi;   “19 Mayis'ta baslayan bu zorlu ve kutsal süreç, Ulusal Kurtulus Savasi'nin kazanilmasiyla bitmemis, milletimizi çagdas dünya ile bütünlestiren Cumhuriyet rejiminin kurulmasiyla da sürdürülmüstür. Bu mücadele; inanç, azim ve kararlilikla yürütülerek esi benzeri olmayan bir zafere dönüsmüstür.

            Bu bakimdan ulusal bayramlarimiz, tarihe not düsülmüs, ülkemiz, insanimiz, gelecegimiz için dönüm noktasi olmus çok önemli degerlerimizdir. 19 Mayis, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaydigi inanç ve kararlilikla baslayan Milli Mücadele'nin, insanimizin el ele vererek kuracagi aydinlik gelecegin baslangicinin tarih sayfalarina yazildigi gündür. Istiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, gelecegimiz olan gençlere armagan edilmesi son derece anlamlidir. Binlerce sehidimizin kaniyla bizlere emanet olan ülkemizin gelecegi, gençlerimizin omuzlari üzerindedir.

            Gençlerimize düsen en büyük görev ise; bu kutsal vatani tertemiz bir sekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Inaniyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldiklari ilhamla bu güzel ülkeyi daha da ileri tasiyarak kendilerinden sonraki nesillere daha güçlü, daha müreffeh sekilde emanet edecektir. Bu duygu ve düsüncelerle, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaslarini ve bu vatan için canlarini feda eden aziz sehitleri rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum. Gençlerimizin bayramini tebrik ediyorum"

 


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °