Egitim Yuvalari Siyasete Alet Edilemez”

Egitim yuvalari siyasete alet edilemez”

Gündem 4.06.2018 16:32:06 0
Egitim Yuvalari Siyasete Alet Edilemez”

 

Afyonkarahisar'da hafta sonu yapilan liselere giris sinavi öncesinde bazi siyasi partilerin okul önlerinde parti propagandasi yapmasi veliler tarafindan tepkiyle karsilandi. Konuya iliskin bir açiklama yapan AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen, egitim yuvalarinin siyasete alet edilmesine karsi olduklarini ifade etti.  

Afyonkarahisar’da liselere giris sinavi (LGS) öncesinde bazi okullarini önünde toplanan IYI Partililer, velilere brosür dagitmaya kalkinca hem ögrencilerin, hem de velilerin tepkisine neden oldu. Tepki çeken bu hareketin ardindan partililer adeta suç bastirmak adina brosürlerin ardindan velilere bir de karanfil dagittilar. 

“Siyaset için degil egitim için gönderiyoruz”

Okula siyaset sokmanin uygun olmadigini ifade eden veliler “Ögrencilerimiz koca bir yil hazirlaniyor ve bu sinavi bekliyorlar. Bugün de burada böyle bir yaklasim sergilenmesi haliyle çocuklarimizin adaptasyonunu bozuyor. Basari beklentilerimizi maalesef asagiya çekmek zorunda birakmistir. Yasal olarak gereginin yapilmasi gerekiyor çünkü çocuklarimizin emeklerimizi hiçbir siyasi partinin heba etmesine müsaade etmeyiz. Bizim çocuklarimiz okullara siyaset yapmak için degil, siyasetçinin malzemesi olmak için degil egitim görmek için oralara gidiyor ve gönderiyoruz” dediler.

“Okullar siyasi partilerin telkin yeri degildir”

Öte yandan konuya iliskin bir açiklama yayinlayan AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen, “Egitim yuvalari siyasete alet edilemez. Biz bunlara karsiyiz. Kaldi ki bir sinav var ve bu sinava ögrencilerimiz belirli bir süre öncesinden çalisilmaya basliyorlar. Ögrenciler adapte olarak okula geliyor ve burada böyle bir manzara ile karsilasiyorlar. Adaptasyonlari bir anda bitiyor, dikkatleri dagiliyor ve bu da sonucu etkiliyor. Herkes özgürce saha çalismasi yapabilir fakat böyle bir durum etik degil. Egitim yuvalarinin içi disi ister özel ister kamu, hangi partiye oy verilecegine iliskin telkinin yapildigi yerler degildir” dedi.  


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °