-Dp Genel Baskani Ve Iyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayi Uysal: -

-DP GENEL BASKANI VE IYI PARTI AFYONKARAHISAR MILLETVEKILI ADAYI UYSAL: -

Gündem 5.06.2018 16:48:19 0
-Dp Genel Baskani Ve Iyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayi Uysal:  -

 

 

Demokrat Parti Genel Baskani ve IYI Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayi Gültekin Uysal, "Seçim güvenligi ile ilgili endise tasiyoruz. Yerel seçimler ve referandumlarla bu endiselerimiz artti. Önemli olan siyasi partilerin sandik gününde sandik öncesinde de kesin sonuçlar açiklanana kadar mücadele etmeli'' dedi.

 

Habertürk televiziyonunda Didem Arslan Yilmaz'in sundugu Türkiye'nin Nabzi programina katilan Uysal, kendisine yöneltilen sorulari açiklikla yanitladi.

Türkiye'nin çok hizli bir seçim sürecine girdigini hatirlatan Uysal, "Eger iktidar partisi bu ittifak yayasaiytla beraber möilet isttifaki olarak olusturdugumuz ittifaki görme ihtimali olsaydi yüzde 10"luk seçim barajini kaldirir, bu ittifak yasasini bu sekilde çikarmazdi diye tahmin ediyorum" diye konustu.

Millet Ittifakinin degisen ittifak yasasinin sundugu imkanlardan yararlanmak istedigini hatirlatan Uysal, ittifak içerisinde HDP'nin olmamasini ise söyle açikladi:
"Türkiyenin içerisinde bulunan siyasal iklime bizimde kayitsdiz kalabbilme gibi bir lüksümüz yok. CHP, SP, DP, Iyi Parti, daha merkez referanslari olan daha merkezde yer alan siyasal partiler, zaman zaman iktidar partisinde de HDP ile ile zaman zaman isbirligi içerisinde süreçler yürüttügünü biliyoruz.  HDP"nin terör örgütüyle iliskisi açik ve ortadadir. Biz çok açik ve net bir sekilde terörü reddederek terörle arasina mesafe koyduk. Mesru zemin içerisinde siyasi arenada yer alabilirler ama bizim cenahimizda  yer alamazlar."

 

SAHA ARASTIRMALARI NE SÖYLÜYOR

 

Uysal saha çalismalarini da degerlendirerek, geçmis verilerle tahminde bulunmanin dogru olmadigini ifade etti.

Uysal; "Yeni bir seçim sürecindeyiz. Farkli bir seçin süreci. Bu yüzden geçmis verilere göre bir öngörüde bulunmak dogru degil. Bir çok anket sirketinin verilerinin de seçmen kitlesini etkilemek adina kulanildigi maesef üzülerek görüyorum. Saglikli yapilanlar bir öngörüde bulunabilmek adina bize bir veri verir ama özelikle bu korku ikliminde insanlarin medeni bir sekilde düsüncelerini bile paylasmakta zorlandigi bir ortamda, malesef insanlarin bir resmi görüsü var, birde gönlünden geçen bir görüsü var. Sahada gördügümüz suskun önemli bir vatandas kitlemiz var. Siyasetçiler olarak bizde önemli olan insanlari cesaretlendirebilmek" diye konustu.

 

IKTIDAR ÇOK ÇARPIK BIR SEKILDE KONSALIDASYON YAPTI

 

AK Parti Hükmetinin çok çarpik bir sekilde konsalidasyon yaptiginin altini çizen Uysal, sunlari kayetti:
"Ülkede ne kadar dini cemaat örgütlenmeler  varsa ranta ortak ederek, devlete ortak ederek prestije ortak ederek, bu süreç içerisinde siyasal sadakatini pekistirdi. Diger tarafta bireysel vatandasdan büyük sermayeye varincaya kadar insanlar borçlandirildi. Diger tarafta da tarimdan baslayarak borçlandirilmis insanlarin malesef sosyal yardimlarla beraber, siyasal sadakatinin satin alidnigini görüyoruz. Bir tarafta devlete sirtini dayamis, devletdeki ahbap çavus iliskileriyle statü kazanan maddiyat kazanan insanlar var.

 

FETÖ ILE MÜCADELE

 

FETÖ ile mücadelenin kolay olmadigini belirten Uysal bunun nedeninin ise hükümet ile suç ortagi olmasindan kaynaklandigini ileri sürdü.

Uysal, "FETÖ mücadelesi elbette kolay degil. AK Parti ile iç içe geçmis, zaman zaman beraber suç ortakligi yapmis bir zaman diliminden geliyoruz. Ne zaman ki ucu kendilerine dokundu böyle bir paralel yapi ile karsilastiklarini ifade ettiler" dedi.

Uysal kendisine yöneltilen sorulari samimi ve açiklikla yanitlamasi dikkat çekti.


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °