Baskan Çobanin Basin Bayrami Mesaji

BASKAN ÇOBAN'IN BASIN BAYRAMI MESAJI

Gündem 23.07.2018 19:30:46 0
Baskan Çobanin Basin Bayrami Mesaji

 

              Belediye Baskani Burhanettin Çoban, 24 Temmuz Basin Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayinladi.Çagdas demokrasilerin olmazsa olmazlarindan olan ‘Iletisim özgürlügünün’ seffaf yönetim anlayisinin temel yapi taslarindan biri olduguna dikkat çeken Belediye Baskani Burhanettin Çoban, toplumsal degerlere saygili, kisisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsiz bir anlayisla görevini yerine getiren özgür basinin demokrasinin en büyük güvencesi oldugunu ifade etti.

             Günümüzde her insanin bilgiye ulasma, dogrulari ögrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlügünün en temel hak oldugunu belirten Baskan Çoban, "Basin, kamu adina gerçekleri arastirma, dogru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydinlatma meslegidir. Günümüzde hizla gelisen kitle iletisim araçlari ile birlikte etkinligi her geçen gün artan basin kuruluslari, haberlesme özgürlügünün kullanilmasinda önemli rol oynamaktadir" dedi.

            Basin özgürlügünün önemine dikkat çeken Baskan Burhanettin Çoban, tüm dünyada oldugu gibi Türkiye'de de yaptigi önemli hizmetle halkin haber alma hakkini kullanmasini saglayan basinin, insan haklarinin önemli güvencelerinden birini teskil ettigini belirtti. Basin çalisanlarinin, meslek ilkelerine bagli, dogru, tarafsiz, kisilik haklarina saygili habercilik anlayisini benimsemeleri ve basin meslek kurallarinin uygulayicisi olmalari gerektigini ifade eden Baskan Çoban, çagdas bir toplum için basinin güvenilirliginin ve tarafsizliginin büyük önem arz ettigini söyledi.

             Mesleklerini icra ederken hayatlarini kaybeden basin sehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Baskan Burhanettin Çoban ulusal ve yerel gelismelerden halkimizi objektif bir sekilde haberdar eden tüm basin mensuplarimizin 24 Temmuz Basin Bayramini kutladi.


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °