“Basinin 15 Temmuzdaki Durusu Her Türlü Takdirin Üstündedir”

“BASININ 15 TEMMUZ’DAKI DURUSU HER TÜRLÜ TAKDIRIN ÜSTÜNDEDIR”

Gündem 23.07.2018 21:49:28 0
“Basinin 15 Temmuzdaki Durusu Her Türlü Takdirin Üstündedir”

 

AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen 24 Temmuz ‘Gazeteciler ve Basin Bayrami’ nedeniyle bir açiklama yapti. Sezen, “Basin çalisanlarinin, tipki Milli Mücadelede oldugu gibi, 15 Temmuz 2016’da da milli iradenin yanindaki kararli durusu her türlü takdirin üstündedir” dedi.  

“Basin, demokrasinin gelismesini sagliyor”

24 Temmuz Gazeteciler ve Basin bayrami nedeniyle bir açiklama yapan AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen, “Tarafsiz ve özgür bir basinin varligi güçlü demokrasilerin olmazsa olmazidir.  Türk basininda sansürün kaldirilmasi, "Gazeteciler ve Basin Bayrami" olarak kutlanmaktadir. Siz degerli halkimiza dogru haber alma imkâni saglayan ve düsüncelerini baskalari ile paylasmasina araci olan basin kuruluslari, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatimizin vazgeçilmez unsurlarindan biri olan, haber alma ve yayma özgürlügünün en etkili araci olan basin, demokrasinin yasamasini ve gelismesini saglayan kurumlarin basinda gelmektedir” dedi.

“Gazeteciler çalismalari ile mesleklerini önemli bir konuma tasimistir”

“Basin, ülkelerin gelisiminde çok önemli bir yere sahiptir” diyen Sezen açiklamasinda, “Basinin halki bilgilendirme, egitme, kamuoyu olusturma gibi çok önemli islevleri bulunuyor. Basin dünyasinda çalisan ve emek veren gazeteciler, yagmurda, çamurda, sicakta, sogukta çalisarak yaptiklari haberler sayesinde ülkemizde mesleklerini önemli bir konuma tasimistir. Ülkemizin ve sehrimizin gelisimi, halkimizin bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin olusturulmasinda basin sektörünün çok önemli katkilari bulunuyor” ifadelerine yer verdi. 

15 Temmuz vurgusu yapti

Basin çalisanlarinin mesai mefhumu gözetmeksizin, araliksiz bir sekilde çalisarak önemli bir vazifeyi yerine getirdiklerini söyleyen Sezen sözlerini, “Basin çalisanlari milletimizin yasadigi olaganüstü dönemlerde de önemli vazifeler üstlenmislerdir. Bu anlamda, ülkemizde yasan son hadiselere bakildiginda basin çalisanlari önemli bir görevi daha yerine getirmislerdir. Basin çalisanlari, Milli Mücadelede oldugu gibi, 15 Temmuz 2016’da da milli iradenin yaninda yer almis ve kararli durusu her türlü takdirin üstündedir.  Inaniyorum ki, basin çalisanlari, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da olup bitenleri dogru ve tarafsiz bir sekilde haber vererek, sehrimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelismesine ve kalkinmasina katki sunmaya devam edecektir. Tüm gazetecilerin ve basin mensuplarimizin mesleklerinde uzun yillar saglik ve esenlik içinde çalismalarini diliyor ve bu önemli günü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadeleri ile noktaladi.  


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °