Chp De Olaylar Bitmiyor.

CHP.OLAYLAR.BITMIYOR

Gündem 6.08.2018 15:50:09 0
Chp De Olaylar Bitmiyor.

Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) olaganüstü kurultay talep eden bazi delegeler, Genel Merkez önünde oturma eylemi baslatti.

Partide 24 Haziran seçimlerinin ardindan olaganüstü kurultay talep eden ve imza veren bazi delegeler, CHP Genel Merkezi'nin önünde toplandi.

Delegeler adina basin açiklamasi yapan CHP Samsun Kurultay Delegesi Fatma Necile Çokay, kurultay talebinde bulunanlarin imzasina sahip çikmasi gerektigini belirtti.

Bitlis Kurultay Delegesi Veysi Uyanik ise CHP'de olaganüstü kurultay taleplerinin gerçeklesmesi adina eylem yaptiklarini, talepleri gerçeklesene kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun neden kurultaya gitmek istemedigine iliskin bir soru üzerine Uyanik, "Korkunun ecele faydasi yok. Sayin Genel Baskanimiza kalmis olsa, kendisi sagduyulu, kurultaya giderdi." dedi.

Uyanik, partisinin "yeterli sayi yok" yönünde açiklama yapmasi durumunda demokratik haklarini sonuna kadar kullanacaklarini vurgulayarak, "Ben bir kurultay delegesi olarak bütün kanuni ve yasal haklarimi sonuna kadar kullanacagimi açikliyorum. Gidecegim, demokratik haklarimi sonuna kadar kullanacagim." ifadesini kullandi.

Uyanik, sözlerine söyle devam etti:

 "CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek ilk gün dedi ki '604'ü getirin, hemen olaganüstü kurultayi toplayalim'. Velev ki bizim 15 imzamiz eksik. 

 
iyi Parti'ye grup kurmalari için 15 milletvekili veren Sayin Genel Baskanimiz eger burada 3, 5, 10 delege hesabi yapiyorsa, takdiri kamuoyuna ve bu partiye gönül veren yoldaslarimiza birakiyoruz."  CHP Sereflikoçhisar Ilçe Baskani ve Kurultay Delegesi Mahmut Celal
Ünsal da demokratik taleplerinin arkasinda duracaklarini ve haklarina sonuna kadar sahip çikacaklarini söyledi.

Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °