Ön Ödemeli (Akilli) Su Sayaci Kullananlara Yüzde 5 Indirim

akilli sayac ön ödeme

Gündem 10.08.2016 19:35:00 0
Ön Ödemeli (Akilli) Su Sayaci Kullananlara Yüzde 5 Indirim

AKILLI SU SAYACI UYGULAMASI BASLADI

                Afyonkarahisar Belediyesi Meclisinin 04.02.2016 tarih ve 71 sayili karari dogrultusunda, Ön Ödemeli (Akilli) Su Sayaci uygulamasi basladi.
 
                Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin ilgili kararinca; 2016 yilinda yeni yapi ruhsati alan binalarin yeni mesken su aboneliklerinde Ön Ödemeli (Akilli) Su Sayaci kullanilacak. Yeni uygulama ile faiz, fatura ve sira bekleme derdi ortadan kalkacagi gibi özellikle ev sahipleri ile kiracilar arasinda yasanan olumsuzluklari sona erdirecek ve kiracilarin su parasi ödemeden mülkü terk etmelerinin önüne geçilecek. Uygulama ile sayaç okuma ve faturalandirma sistemi ortadan kaldirirken, hatali okuma ve buna bagli ihtilaflar da sona erdirilecek.
 
ISTEYEN VATANDASLARDA ÖN ÖDEMELI (AKILLI) SU SAYACINA GEÇEBILECEK
 
                Isteyen mevcut su abonesi vatandaslarimiz da herhangi bir sökme takma bedeli ödemeksizin 'sadece sayaç bedeli karsiliginda' mekanik su sayaçlarini Ön Ödemeli (Akilli) Su Sayaçlarla degistirebilecek. Kartina istedigi miktarda su yüklemesi yapabilecek olan aboneler, kullanim süresince sayaçta ne kadar su kaldigini da görebilecek. Sayaçlarda yüklü su kalmazsa içerisindeki yedek kredi kullanilabilecek. Mesai saatleri disinda, hafta sonu, dini ve resmi bayramlarda saatte yüklü su kalmazsa su kesilmeyecek. Ayrica Belediyede bulunan kisok (su yükleme) cihazi ile de 16:30 - 09:00 saatleri arasinda avans su yüklemesi yapilabilecek.
 
ÖN ÖDEMELI (AKILLI) SU SAYACI KULLANANLARA YÜZDE 5 INDIRIM
 
                Ön Ödemeli (Akilli) akilli sayaçlari kullanan vatandaslar su ücretinde indirim avantajindan da yararlanacak. Aboneler, 2016 ücret tarifesinde belirtildigi üzere Ön Ödemeli (Akilli) Su Sayaçlarla kullanmis olacaklari suyu yüzde 5 indirimli kullanabilecek. Türkiye’de bu sisteme geçen diger belediyelerdeki ayni tip ve teknik özellikteki sayaçlara göre kiyaslandiginda en ucuz fiyatin uygulandigi sayaçlar, Belediyemizden KDV dahil  205 TL’ye temin edilebilecek. Ayrica yeni abonelerde ve mevcut eski su sayacini Ön Ödemeli (Akilli) Su Sayaçlarla degistiren abonelerde sayaç - sökme takma ücreti alinmayacak.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °