Amacimiz Vatandasimizin Huzurunu Saglamak

AMACIMIZ VATANDASIMIZIN HUZURUNU SAGLAMAK

Gündem 11.08.2018 19:35:52 0
Amacimiz Vatandasimizin Huzurunu Saglamak

 

Drone destekli asayis uygulamasini takip eden Il Emniyet Müdürü Gürsel Yildiz, suç ve suçlularla mücadelede teknolojik yenilikleri kullandiklarini söyledi. Emniyet Müdürlügü bünyesinde 4 bulundugunu belirten Yildiz, "Suç islemek artik teknolojinin de yardimi ile çok rahat oluyor. Biz de emniyet birimleri olarak bu teknolojiyi en üst seviyede kullanmak adina bu dronelardan fazlasiyla istifade edecegiz. Amacimiz tamamen vatandasimizin huzurunu saglamak. Suçlularin da bundan sonra rahat edemeyecegi bir ortam saglamak. Bu araçlari umuma açik yerlerde vatandaslarimizi rahatsiz eden gruplarin oldugu yönünde aldigimiz ihbarlarla yönlendiriyoruz" dedi.

SUÇLULARI YAKALAMAKTAN BASKA GAYEMIZ YOK

Insansiz hava araçlarini kullanacak personele kapsamli egitimlerin verildigini dile getiren Emniyet Müdürü Gürsel Yildiz, 10 yildir aranan bir kisinin yerinin drone ile tespit edilerek yakalandigini hatirlatarak, “Afyonkarahisar'in mevcut huzurunu korumak için bu araçlar çok faydali olacak. Vatandaslarimizi rahatsiz eden, onlarin güven içerisinde gezmesini, dinlenmesini engelleyen sahislara yönelik kullanacagiz. Kimsenin özel hayatina ve mahremiyetine müdahale gibi algilanmasin. Suç islemeyi aliskanlik haline getirmis kisilerin yakalanmasindan baska bir gayemiz yok" diye konustu.

 

7 BIN KISI KONTROL EDILDI

 

Mayis ayindan itibaren sürdürülen operasyonlarda 7 binden fazla kisinin kontrol edildigini söyleyen Asayis Sube Müdürü Mustafa Yüksel ise "Havanin sinmasiyla birlikte mayis ayindan buyana yaptigimiz asayis uygulamalarinda 7 bin 197 kisi kontrol edildi. Arama kaydi olan 50 kisi yakalandi. Çalinti oldugu degerlendirilen 7 motosiklet, kisilerin üst aramasinda 68 biçak, 10 tabanca, 19 tüfek ele geçirildi. 11 kisi hakkinda islem yapilarak adli mercilere gönderildi" dedi.


 


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °