Baskan Çobandan Bayram Mesaji

BASKAN ÇOBAN'DAN BAYRAM MESAJI

Gündem 20.08.2018 16:50:18 0
Baskan Çobandan Bayram Mesaji

BASKAN ÇOBAN'DAN KURBAN BAYRAM MESAJI

            Kurban Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Belediye Baskani Burhanettin Çoban, Tüm Islam Alemi'nin ve Afyonkarahisar halkinin Kurban Bayrami'ni kutladi.

         Mesajinda, bayramlarin; iyilik ve güzelliklerin harmanlandigi, sevinç ve mutluluklarin paylasildigi müstesna günler olduguna dikkat çeken Baskan Çoban, "Bayramlar, dini suur ve duygularin gelismesine, milli ve manevi degerlerin güçlenmesine, birlik ve beraberlik ruhunun kuvvetlenmesine vesile oldugundan dolayi önem arz etmektedir. Her türlü insani ve ahlaki degerlerin kazanilmasina önemli katkilar saglayan bayramlarin özellikle paylasma ve yardimlasmanin en üst düzeye çiktigi istisnai günler olmasi da bu güzellige ayri bir anlam kazandirmaktadir" ifadelerini kullandi.

“BAYRAMLAR ÖZEL GÜNLERDIR”

           Yardimlasma ve dayanisma ruhunun en güzel örneklerinin sergilendigi, milli ve dini ortak degerlerimizin canlandigi bayramlara milletçe ulasmanin mutlulugunu ve coskusunu yasadiklarini aktaran Baskan Burhanettin Çoban; “Bilindigi üzere bayramlar, her türlü insani ve ahlaki degerin yeniden yesertildigi özel günlerdir. Öyle ki gerek dünya gerek ülkemizde yasanan son gelismeler huzur ve sükûnet arayan Müslümanlari bayramlarin birlestirici sicakliginda bir araya getirmektedir. Millet olma suurunu derinden htigimiz bu özel günlerde; fakirligin gururuyla kimsenin kapisini çalamayanlari, yollari gözleyen yasli ve kimsesizleri, basinin oksanmasina hasret öksüz ve yetimleri ziyaret ederek, onlara sevgimizi gösterelim ve bayram ruhuna yakisani yaparak, onlara yardim elini uzatalim.” dedi.

 

“EKONOMIK SAVASIN ÜSTESINDEN GELECEGIZ”

                Ülkemize yönelik baslatilan ekonomik saldirilara yönelik bir ve beraber olmamiz gerektigine dikkat çeken Baskan Burhanettin Çoban; “Millet olarak bizi birbirimize düsürmek, gücümüzü zayiflatmak, kardesi kardese kirdirmak için nice oyunlar sergilenmektedir. Ülkemize karsi yapilan bu haksiz oyunlari gören milletimiz her zaman oldugu gibi bu günde kenetlenerek tüm dünyaya gereken cevabi vermistir. Ülkemiz geçmiste nice zor günler atlatmistir. Insallah milletimiz devletinin yaninda yer alarak bu ekonomik savasinda üstesinden gelecektir. Bu özel gün münasebetiyle ülkemizin, içerisinde bulundugu ekonomik savastan galip çikmasi için, dayanismanin en güzel örnegini sergileyip, bir ve beraber olarak devletimizin, hükümetimizin yaninda yer almayi ihmal etmemiz gerektigini hatirlatmak isterim. Unutmamaliyiz ki sorunlarimiz paylasildikça azalacak ve mutluluklarimiz daha da artacaktir.

 

“KARDESÇE KUCAKLASMALIYIZ”

              Dünyanin bir ucunda yasayan kardeslerimize uzattigimiz yardim eli ile yardimlasmanin hazzini tüm benligimizde hissediyoruz. Yine sefkat ve merhamet duygularinin yogun olarak yasandigi bu günlerde millet olarak bütün kirginliklari ve darginliklari bir kenara birakmali, sevgi atmosferini hâkim kilarak kardesçe kucaklasmaliyiz.  Bu vesileyle essiz fedakârliklarini hiçbir zaman unutamayacagimiz aziz sehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi sükranla aniyorum. Bu duygu ve düsüncelerle; tüm Afyonkarahisar halkinin Kurban Bayrami'ni kutluyor, kardesligimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coskusunun ülkemize, milletimize, Islam Âlemine, tüm insanliga baris, kardeslik ve huzur getirmesini diliyorum"                   

 

.


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °