Onlarin Katilabildigi Ve Keyif Alabilecekleri Etkinliklerin Sayisini Arttirmaliyiz

ONLARIN KATILABILDIGI VE KEYIF ALABILECEKLERI ETKINLIKLERIN SAYISINI ARTTIRMALIYIZ

Gündem 25.08.2018 09:44:39 0
Onlarin Katilabildigi Ve Keyif Alabilecekleri Etkinliklerin Sayisini Arttirmaliyiz

Afyonkarahisar'da gerçeklesecek olan Dünya Motokros Sampiyonasi'nda (MXGP) engelli yaris severler için düzenlemeler yapildi. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaskani Mahmut NedimAkülke, engellilerin gelip rahat yaris izleyebilecekleri bir ortam olusturduklarini belirtti.

"Spor Turizmin Gelecegidir" slogani ile 1-2 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da gerçeklestirilecek Dünya Motokros Sampiyonasi'nda engelli yaris severler unutulmadi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkilari ile Afyon Motor Sporlari Merkezi'nin ev sahipligi yapacagi organizasyonda engelli vatandaslar için tribün ve özel tuvaletler yapildi. 

TÜRKIYE MOTOSIKLET FEDERASYONU ASBASKANI AKÜLKE: "ONLARIN KATILABILDIGI VE KEYIF ALABILECEKLERI ETKINLIKLERIN SAYISINI ARTTIRMALIYIZ"

 

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaskani Mahmut Nedim Akülke, "Ülkemizde milyonlarca engelli yasiyor ve sosyal hayatta gidebildikleri yerler maalesef çok az. Onlarin katilabildigi ve keyif alabilecekleri etkinliklerin sayisini arttirmaliyiz. Türkiye'de ilk kez 30 Agustos - 02 Eylül tarihlerinde yapilacak Dünya Sampiyonasi ve etkinliklerinde engelleri bir kenara koyacagiz. Tribün ve tuvaletleri engelli yaris severlerimizin kullanimina göre yaptik. Engelli bireylerimizin ve ailelerinin moral motivasyonunu yükseltmek adina hem yaris hem de etkinliklerimize bütün engelli vatandaslarimizi bekliyoruz" seklinde konustu.

BILETLERDE INDIRIM

Etkinlik biletlerindeki indirime de deginen Akülke, "Engelli konuklarimiz organizasyon günleri Afyon Motor Sporlari Merkezi girisinde yer alan karsilama ofisine kimlik ve engelli kartini ibraz ederek biletlerini yüzde elli indirimli olarak temin edebilirler. Gise görevlisi engelli konugun kart numarasini ve TC kimlik numarasini not ederek bileti teslim edecek. Refakatçi gereksinimi olan konuklarimiz için "refakatçi bileti" de temin edilmektedir" dedi.

650 bin metrekare alanda dünya standartlarinda hizmet verecek tesisin çevre düzenlemesi Afyonkarahisar Belediyesi ekiplerince gerçeklestirilirken, baglanti yollarinin asfaltlama islemi de sona erdi


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °