Dünyanin En Havali 50 Semti Listesinde Türkiye'den Tek Adres: Kadiköy

Dünyanin En Havali 50 Semti Listesinde Türkiye'den Tek Adres: Kadiköy

Gündem 27.09.2018 20:59:57 0
Dünyanin En Havali 50 Semti Listesinde Türkiye

  Ingiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, ‘en havali 50 semt’ arasinda ziyaretçilerin kendilerini ‘turist gibi hmeden, oranin yerlisi gibi yiyip içip takilabilecegi’ adresler arasinda Türkiye’den tek adres gösterdi. Kadiköy, Almanya’dan Amerika’ya, Hindistan’dan Japonya’ya birbirinden renkli 50 semtin yer aldigi listede 43’üncü sirada yer aldi.  

‘KADIKÖY SON BIRKAÇ SENEDE POPÜLERLIK KAZANDI’  Dünyanin farkli yerlerindeki 50 adresi belirlemek için yerel Time Out yazarlarinin görüslerinin yani sira 15 bin kisinin katildigi bir anket düzenledi. Kadiköy için, “Istanbul’un Asya tarafinda, Marmara Denizi’nin kiyisinda bulunan Kadiköy son birkaç senede popülerlik kazandi. Burada yüzlercesi açilan kafeler, restoranlar, yeni barlar, tasarim stüdyolari ve dükkanlar, burayi Avrupa yakasinin kesmekesinden ziyade, sehrin nasil takildigini daha sakin bir ortamda görmek isteyenler için gidilmesi gereken bir yer yapiyor” ifadelerine yer verildi. Dergi ‘Dünyanin en havali 50 semtinde’ yeme-içme, kalma yeri ve yapilmasi gerekenler konusunda okuyucularina tavsiyeler de verdi.      

‘MODA’DA KAHVALTI YAPIN’ ÖNERISI SUNULDU Kadiköy’ün ‘Kendi tarzi, ruhu ve insanlari var. Gece kulüplerinden konserlere kadar uzanan gece hayati da cabasi’ diye tanimlandigi yazida, dergi okuyucularina Istanbul’un en önemli tarihi hazinelerinden Haydarpasa Gari’ndaki meyhaneye gitmeyi, meze, raki, balik yemeyi önerdi. Dergideki bir diger öneri de Kadiköy’ün barlar sokagi Kadife Sokak’ta DJ esliginde bir bara gitmek, canli performanslar izlemek oldu. Öte yandan Moda sahilinde çimlerde piknik yapmak da önerilerden biri oldu.  

LISTENIN ZIRVESI MADRID’DEN EMBAJADORES Listenin ilk üç sirasinda Ispanya’nin baskenti Madrid’deki Embajadores,
Güney Kore’nin baskenti Seul’deki Euljiro, Kolombiya’da Antigua bölgesinin
baskenti Medellin’deki Nueva Villa de Aburrá semtleri bulunuyor.  


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °