Mevlüt Uysal: Gençlerimizi Icat Çikarmalari Için Tesvik Ediyoruz

MEVLÜT UYSAL: GENÇLERIMIZI ICAT ÇIKARMALARI IÇIN TESVIK EDIYORUZ

Gündem 2.10.2018 20:22:45 0
Mevlüt Uysal: Gençlerimizi Icat Çikarmalari Için Tesvik Ediyoruz

Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takimi (T3) Vakfi isbirliginde gelecegin teknoloji yildizlarini yetistiren Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri yeni egitim ve ögretim dönemine basladi. 430 ögrenci ile faaliyete baslayan atölyelerin bu yilki kapasitesi 1654'e yükseldi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in baslattigi Milli Teknoloji Hamlesi kapsaminda Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takimi (T3) Vakfi isbirliginde kurulan Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri gelecegin teknoloji yildizlarini yetistirmeye devam ediyor.
Teknofest Istanbul Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde yer alan ve ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdigi Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri’nde 2018-2019 egitim ögretim dönemi basladi.
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Mevlüt Uysal, Dene-Yap Atölyeleri’nin yeni egitim ögretim yili ile ilgili yaptigi açiklamada, “Gelecegimiz olan gençlerimize yatirim yapiyor, imkanlar sunuyoruz. Milli teknolojiyi gelistirmek adina, ögrencilerimize her türlü destegi veriyoruz. Dene-Yap atölyelerimizde gençlerimizi icat çikarmalari için tesvik ediyoruz” dedi.

3 SUBE ILE BASLADI, 15 NOKTADA DEVAM EDIYOR
Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri yerli ve milli teknolojinin üretimi ve bu alanda Türkiye'yi dünyanin yildizi yapacak projeleri üretecek gençlerin yetismesi amaciyla geçtigimiz yilin temmuz ayinda ilk etapta 3 subede 430 ortaokul ve lise ögrencisinin katilimi egitimlerine baslamisti. Istanbul Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren BELNET Internet ve Bilgi Erisim Merkezleri'nin Teknoloji Atölyeleri'ne dönüsümü ile 15 subeye ulasan atölyelerde yeni dönem Ekim ayi ile birlikte basladi.

40 BIN KISI BASVURDU, 1654 ÖGRENCI EGITIM ALACAK
Bu yaz 40 bin kisinin basvuru yaptigi ve düzenlenen sinavlarin ardindan yeni ögrencilerin kabul edildigi atölyelerin egitim süresi 36 aylik bir takvimi kapsiyor. 2018 - 2019 egitim ve ögretim yilinin baslamasi ile birlikte ögrenci sayisinin 1654'e yükseldigi Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri'nde ilk 18 ayda robotik ve kodlama, elektronik ve programlama, siber güvenlik, nesnelerin interneti, üretim ve tasarim, havacilik ve uzay, 'kendi IHA'ni tasarla', yapay zeka, mobil uygulama, nano teknoloji ve enerji teknolojileri egitimleri veriliyor. Gelecegin teknoloji yildizlari takvimin ikinci yarisinda ise ilk 18 ayda edindikleri bilgiler dogrultusunda projeler üretip uluslararasi teknoloji yarismalarina katilacaklar.

DENE-YAP TEKNOLOJI ATÖLYELERI
1. Bakirköy Cem Karaca Kültür Merkezi (BELNET Subesi)
2. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi (BELNET Subesi)
3. Tuzla Idris Güllüce Kültür Merkezi (BELNET Subesi)
4. Pendik Dolayoba BELNET Subesi (BELNET Subesi)
5. Ümraniye Haldun Alagas Spor Tesisi (BELNET Subesi)
6. Çekmeköy Murat Çobanoglu (BELNET Subesi)
7. Bagcilar Ebubekir Kültür Merkezi (BELNET Subesi)
8. Beyoglu Sishane Metro içi Dene-Yap Teknoloji Atölyesi
9. Sariyer IBB Kültür Merkezi (15 Eylül'de egitim basliyor)
10. Üsküdar Belediyesi Bilim Merkezi
11. Esenler Turgut Reis BELNET Subesi
12. Esenler Çiftehavuzlar BELNET Subesi
13. Esenler Oruç Reis BELNET Subesi
14. Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi (2 sube ile hizmet veriyor)


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °