Ithal Görünümlü Imitasyon Ürünler Tehlike Saçiyor

Ithal Görünümlü Imitasyon Ürünler Tehlike Saçiyor

Gündem 6.10.2018 18:52:27 0
Ithal Görünümlü Imitasyon Ürünler Tehlike Saçiyor

Gidadan giyime kadar artan ithal görünümlü imitasyon ürün furyasi, kozmetik ve kisisel bakim sektöründe de kendini gösteriyor.

 Yurtdisindan getirilmis imaji verilerek piyasaya sürülen ürünler ile insanlarin kandirildigini söyleyen Acvit Kozmetik Ceo’su Ismail Çetin, belgesiz ithal ürünlerin kullanilmamasi gerektigini belirtti. 
Dogal ürünler üreten ve satan Çetin, kozmetik ürün ambalajlarinda, TOBB’den alinmis barkod numarasi, ürün sahibinin adresi, unvani, üretim tarihi-son kullanma tarihi, internet sitesi ve telefon numarasi yazmasi sarttir
. Sayet bu bilgilerden bir tanesi bile yoksa ürün kesinlikle sahtedir” dedi.

 

Dünyada büyük ilgi gören kozmetik-kisisel bakim pazari ülkemizde hizla büyümeye devam 
Çetin, “Biz Acvit Kozmetik olarak bakanlik izin belgelerine eksiksiz özen gösterirken, ürünlerimizde kaliteden taviz vermezken, isin kolayina kaçmaya çalisanlar bilinçsiz tüketiciye imitasyon ürünleri satiyor.
Ithal görünüm verilen merdiven alti ürünler insan sagligini tehlikeye atarken, yüksek fiyatlarda bile alici 
Ürün alma noktasinda tüketicinin çok dikkatli olmasi gerekiyor.”dedi

Ürünlerin Güvenirligini Belgeler Kanitlar

Imitasyon kozmetik ürünlerine karsi uyarida bulunan Acvit Kozmetik Ceo’su Ismail Çetin, “Önceden ithal ürünlere güvenilmemesi konusunda insanlari uyariyorduk.
 Simdi Made in Italia, Made in Fransa, Made in Rusya gibi etiketler ile insanlar kandirilmaya çalisiliyor. Her üründe yazilan bilgiler dogru degildir
. Bu bilgilerin dogrulugunu ancak belgeler kanitlar. Merdivenalti üretilen bu ürünlere karsi hem insanlarin daha bilinçli hareket etmesi hem de devletimizin önlemler almasini arzu ediyoruz” dedi.

Kozmetik Alirken Dikkat!

Bakanlik izni olmadan belgesiz piyasaya sürülen ürünlere karsi uyarilarda bulunan Çetin, ürünü almadan önce mutlaka içerik kisminin da okunmasi gerektigini belirtti.
 Çetin: “Ilk olarak ürünü almadan önce mutlaka son kullanma tarihine bakilmasi gerekiyor. Ortalama raf ömrü 3 yili geçmisse alinmamalidir.
 Ayrica ambalaj üzerinde içindekiler kisminda hammaddelerin belirtilmesi sarttir. 
Içerik kisminda yazilan hammaddeler ile ürün içerigi ayni olmasi gerekiyor.
 Mutlaka içerik kismini okunmalidir. Zararli bir hammadde var ise alinmamalidir” dedi.


Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °