Sehit Çocuklarimiz Ile Harp Ve Vazife Malullerimizin Kendilerine Ve Çocuklarina Ödenen Egitim Ve Ögretim Yardimi Hayirli Ugurlu Olsun.

Sehit çocuklarimiz ile harp ve vazife malullerimizin kendilerine ve çocuklarina ödenen egitim ve ögretim yardimi hayirli ugurlu olsun.

Gündem 9.10.2018 14:22:38 0
Sehit Çocuklarimiz Ile Harp Ve Vazife Malullerimizin Kendilerine Ve Çocuklarina Ödenen Egitim Ve Ögretim Yardimi Hayirli Ugurlu Olsun.

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak; sehit çocuklarimiz, harp ve vazife malullerimiz ve çocuklarinin yasam boyu destekçisi olmaya devam ediyoruz.

Sehit çocuklari ile harp ve vazife malullerinin kendilerine ve çocuklarina egitim ve ögretim yardimi ödenmesine iliskin çalismalarimizi paylasmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’muz tarafindan 5434 sayili Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandigi Kanununun ek 79 uncu maddesi kapsamina giren 
sehit, harp ve vazife malulü çocuklari ile harp ve vazife malullerinin kendilerine her yil ögrenim seviyeleri esas alinarak ödenen Egitim ve Ögretim Yardimi 
2018-2019 egitim ögretim döneminde kisi basina yillik;

Ilkögretim (1-8. Siniflar) için            :  1.769,10 TL
Lise için                                  :  2.653,65 TL
Yüksekokul için                            :  3.538,20 TL’dir.
Bu kapsamda 2018-2019 egitim ögretim döneminde 18.295 ögrenciye toplam 44.077.126,50 TL egitim ve ögretim yardimi ödüyoruz.
 Hak sahiplerinin talep etmelerine gerek kalmaksizin ögrencilik durumlari Milli Egitim Bakanligi ve Yüksekögretim Kurulu kayitlarindan tespit edilmistir.
 Egitim ve ögretim yardimi söz konusu ögrencilerimizin hesaplarina 09 Ekim 2018 Sali günü(bugün) yatirilmistir.

Egitim ve ögretim yardimi;

-Ayligini Ziraat Bankasi, Halk Bankasi, Vakiflar Bankasi, Akbank, Burganbank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankasi, Ing Bank, Is Bankasi, Sekerbank, Türk Ekonomi Bankasi,
 Yapi ve Kredi Bankasi ve PTT subelerinden alanlar için ayni banka subesine,

 -Ayligini bu bankalar disindaki bankalardan alanlar için ise Ziraat Bankasi subelerine

gönderilmistir. Hak sahiplerinin veya yasal temsilcilerinin, T.C. kimlik numaralari ile Banka / PTT subelerine müracaat etmeleri halinde ödemeleri gerçeklestirilmektedir.

Kurumuzca ögrenim seviyeleri tespit edilemeyenlerin egitim ve ögretim yardimlari ise egitim-ögretim yili içerisinde müracaat etmeleri halinde ödenecektir.

Ayrica, https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi adresinden T.C. Kimlik numaralari ile egitim ve ögretim yardimi tutari ve ödeme yapilacak banka bilgisine ulasilabilecektir.

Bizler daima birbirimize emanetiz! Sehit çocuklarimiz ile harp ve vazife malullerimizin kendilerine ve çocuklarina ödenen egitim ve ögretim yardimi hayirli ugurlu olsun


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °