En Dogru Adaylarla Yolumuza Devam Edecegiz

EN DOGRU ADAYLARLA YOLUMUZA DEVAM EDECEGIZ”

Gündem 30.10.2018 10:01:32 0
En Dogru Adaylarla Yolumuza Devam Edecegiz

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi haftalik olagan basin toplantisinda konusan Tanitim Medya Baskani Halil Ibrahim Sevim, AK Parti Genel Merkezi’nin bu hafta içerisinde seçim takvimini açiklamasini beklediklerini söyledi. Sevim’e göre Kasim ve Aralik aylari,31 Mart seçimleri için kilit önem tasiyor.

AK Parti haftalik olagan degerlendirme toplantisi gerçeklesti. Toplantiya Tanitim Medya Baskani Halil Ibrahim Sevim ile Il Sivil Toplum ve Halkla Iliskiler Baskani Mustafa Kardas ve Il Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Siper de katildi. Toplantida konusan Sevim sözlerine Tunceli sehitleri ile basladi. Sevim, “Tunceli’de sehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, Aziz milletimize bassagligi dilerim” dedi.

2023 hedefleri vurgusunu yapti

Sevim konusmasinda 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami vurgusu yaparak söyle dedi: “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülügünde bagimsizligini kazanmak için kurtulus mücadelesi veren sanli ecdadimiz nice zorluklara ragmen destan yazmis ve neticesinde Cumhuriyetimiz kurulmustur. Biz de AK Parti olarak bu dogrultuda Cumhuriyetimizi muasir medeniyetler seviyesine yükseltmek ve her kesimi kapsayan bir demokrasi anlayisi ile ülkemizi daha da ileri seviyelere tasimayi bir görev ve sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu vesileyle Milli Mücadeleyi zaferle taçlandiran, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini rahmetle yad ediyorum. Bu baglamda 2023 hedefleri dogrultusunda yatirimlar ve milli egemenlik çizgimizden taviz vermeden ülkemizi ekonomik açidan en üst seviyelere tasimaya da devam ediyoruz.”

Bu sadece bir havalimani degil, bu bir zafer anitidir”

Sözlerini Istanbul Yeni havalimanina baglayan ve bu yatirimin öneminde söz eden Sevim söyle devam etti: “Bu çerçevede dünyanin en büyük havalimani olan Istanbul Yeni Havalimani bugün açiliyor. Toplamda 76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine insa edilen havalimaninin ilk fazinin açilmasi için 6 milyar avroluk yatirim yapildi. Havalimaninin diger etaplari da yolcu artislarina bagli olarak 2023'e kadar tamamlanacak. Kamu kaynaklari yerine özel sektörün kaynaklariyla yap-islet-devret (YID) modeliyle insa edilen havalimaninin 6 bagimsiz pisti, 500 uçak kapasitesi, 70 bin araçlik açik ve kapali otoparki ve yillik 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanin en büyük havalimani olma özelligine sahip olacak. Bugün 90 milyon yolcu kapasiteli ilk fazi açilacak olan havalimani bütün fazlar tamamlandiginda yillik 200 milyon yolcusu ile dünyanin en büyük havalimani olacak. Degerli basin mensuplari bu havalimani Cumhurbaskanimizin degimi ile sadece bir havalimani degildir. Bu bir zafer anitidir.”

Aralik ayinda adaylarimizin netlesecegini düsünüyoruz”

Sevim, “AK Parti Il Baskanimiz Hüseyin Sezen, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in baskanliginda gerçeklesen Genisletilmis Il Baskanlari toplantisina katildi. Genel Merkezimizin bu hafta içerisinde seçim takvimini açiklamasini bekliyoruz. Buna göre Kasim ayi içerisinde aday adayligi basvurulari tamamlanacak. Aralik ayinda da ilimizle birlikte tüm ilçelerimiz ve beldelerimizde adaylarimizin netlesecegini düsünüyoruz. Biz AK Parti olarak 31 Mart seçimlerinde en dogru adaylarla yolumuza devam edecegiz” dedi.

Dogaltas ihracati

Dogaltas ihracat rakamlarina da deginen Sevim konusmasinda, “Basta mermer olmak üzere dünya dogal tas rezervinin önemli bölümüne sahip Türkiye'den, bu yilin ocak-ekim döneminde 1 milyar 424 milyon dolarlik mermer dis satimi gerçeklestirildi. Bu da basta ilimiz olmak üzere ülkemizin dogaltassektöründeki yerinin hangi boyutlarda oldugunu gösteriyor. Bakiniz biz iktidara geldigimizde yani 2002 yilinda dogaltas ihracati yaklasik 700 milyon dolar olarak gerçeklesmisti. Bu dönem sadece ilimizde 138 milyon dolar dogaltas ihracati yapildi. Mevcut rakamlar geldigimiz noktayi degerlendirme ve kiyaslama açisindan büyük önem arz ediyor. Zira Afyonkarahisar, madencilik sektörü ihracatinda 7'nci, dogal tas ihracatinda ise 3'üncü sirada yer aliyor. ‘Milli Enerji ve Maden Politikasi’yla enerjide disa bagimliligin en aza indirilmesi hedefleniyor. Dogal tas ve madenleri ekonomiye daha çok kazandirmak için de çalismalar yürütülüyor” ifadelerine yer verdi

Sevim, egitim sisteminde yapilacak degisikliklere de degindi. '2023 Egitim Vizyonu kapsaminda esnek, modüler, daha az ders saati ve çesidinin oldugu bir müfredat hazirlanacak’ diyen Sevim sözlerini, “Biz 2023 için nesilleri de yetistiriyor ve gelecege hazirliyoruz. Bakanlik, tam gün egitime ögle yemegi destegi saglayacak.  5 yas, zorunlu egitim kapsamina alinacak. Sartlari elverissiz yerlesim birimlerindeki çocuklarin beslenme ihtiyaçlari karsilanacak. Ilkokullarda not yerine çocuklarin gelisimsel özellikleri dikkate alinarak, çok yönlü degerlendirme sistemi kurulacak. Liselerde alan seçimi 9’uncu sinifta olacak. Okul yöneticilerinin yetki ve sorumluluklari arttirilacak. -Her okul, 20 degerlendirme maddesi üzerinden anlik olarak belirlenecek, izlenecek. Her okula tasarim-beceri atölyeleri kurulacak. Ilkokullarda teneffüs süreleri arttirilacak. Ögretmenlerin egitiminin ardindan müfredat yazimi yapilacak. Ilkokullarda ders sayilari azaltilacak, ögleden sonra tasarim beceri atölyeleri çalismalari yapilacak. Ortaögretimdeki ders sayisi yariya yakin azaltilacak. Basarili ögrencilere mikro kredi, mezunlara nano kredili destekler verilecek” ifadeleri ile noktaladi.

 

 

 


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °