Taytak Büyükbas Hayvan Üreticilerinin Sorunlarini Tbmmde Dile Getirdi

TAYTAK BÜYÜKBAS HAYVAN ÜRETICILERININ SORUNLARINI TBMM’DE DILE GETIRDI

Gündem 7.11.2018 11:56:14 0
Taytak Büyükbas Hayvan Üreticilerinin Sorunlarini Tbmmde Dile Getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak TBMM Genel Kurulunda, büyükbas hayvan üreticilerinin sorunlari üzerinde konustu.

Taytak: “Afyonkarahisar’da ve ülkemizde büyükbas hayvancilikla ugrasanlarin önemli sorunlari bulunmaktadir. “En büyük problem yem girdilerinin yüksek olusudur. Yem sektöründe faaliyet gösteren firmalar hammadde ihtiyaçlarinin yariya yakinini ithalat yoluyla karsilamaktadir.” dedi.

MALIYET ARTISI YETISTIRICIYI ZOR DURUMA SOKMAKTADIR

Taytak sözlerine: “Ülke içi yem hammadde üretimi yetersizdir, Yem üretim maliyetleri, dövizdeki yükselme ile birlikte artmistir. Besleme maliyet artisi ile birlikte, yetistirici elindeki hayvanlarini kesmeye baslamistir. Artan maliyetler, sarbon gibi hayvan hastaliklari nedeniyle üretici yeni sezonda hayvan alimi yapamamaktadir. Süt alim fiyatlari, alim yapan firmalarin ödemelerini zamaninda yapmamasi ve konkordato ilanlari diger önemli sorunlardandir.” Diye ekledi.

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERI TATMINKAR ÖLÇÜDE YAPILMALIDIR

“Et fiyatlarindaki dalgalanmalar üreticiyi ve piyasayi etkilemektedir. Birkaç ay önce yaklasik 33 TL olan karkas kg kesim fiyati su an 29.5 TL dolaylarina gerilemistir. Yüksek yem fiyatlari, düsük çig süt alim ücretleri ve kesim karkas kilogram fiyatinda ki düsüs yetistiriciye zor zamanlar yasatmaktadir.Hayvancilik desteklemelerinin tek kalem altinda örnegin yem adi altinda toplanarak tatminkar ölçüde ve denetime daha müsait bir destekleme sistemi altinda verilmesi talep edilmektedir.” diyerek büyükbas hayvancilikla ugrasan vatandasin sorununu dile getirdi


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °