Sehircilik Müdürü Hüseyin Vahit Okumuser Ve Yönetimini Ziyaret Ettiler.

Saadet Partisi Sehircilik Müdürü Hüseyin Vahit Okumuser ve yönetimini ziyaret ettiler.

Gündem 14.11.2018 16:13:18 0
Sehircilik Müdürü Hüseyin Vahit Okumuser Ve Yönetimini Ziyaret Ettiler.

SAADET PARTISI

IL STK VE HALKLA ILISKILER BASKANLIGI

ZIYARETLERI

Dünya sehircilik günü dolayisiyla il baskan yardimcilarindan olusan Ilyas Dikici , Hamza Gümüskanat ve Erhan Akpinar dan olusan heyet Çevre ve Sehircilik Müdürü Hüseyin Vahit Okumuser ve yönetimini ziyaret ettiler.

Çevre ve Sehircilik Müdürü Hüseyin Vahit Okumuser ziyaretten memnun kaldiklarini ifade ettiler.

Heyet adina Erhan Akpinar yapmis olduklari Sehircilik Çalistayindan çikan sonuçlari anlatti.

Akpinar açiklamasinda ;

Ilk olarak belediyecilikte DÜRÜSTLÜGÜN ön plana çikartilmasi gerekir. Yönetimde ve Halkla iliskilerde dürüst olunmadigi takdirde yönetim zaaflari olusacaktir.

Sehirler kurulurken kültürel farkliliklarin göz önünde tutulmasi gerekiyor.

Tarimsal arazilerin heba edilmeden yatay sehirlesme planlamasina özen gösterilmeli,sehir estetigine önem verilmeli ve estetik,sahsiyetli bir sehir olusturmaliyiz.

 

Medeni sehirler kurmak için önceligimizin egitim,ahlak ve maneviyat oldugunu unutmamali,Islam ve Osmanli medeniyetine göre hareket etmeliyiz.

Komsuluk ve insani iliskileri bitiren bir sehircilik anlayisi Milletimizin birligine engel teskil etmektedir.Kimsenin birbiriniz ziyaret etmedigi bir sehir olabilir mi?

Yerel yöneticilerin sehirlerin tarihi dokularini korumak için bir felsefe ortaya koymalari gerekmektedir.

 

Belediyecilikte verimlilik orani maalesef çok düsük,yerel yönetimde verimlilik ön planda tutulmalidir. Belediye personelleri yaptigi isten memnun ve tatmin olmali ve isini en iyi sekilde yapmasi için tesvik edilmelidir.

 

Su anda göç eskiden oldugu sekilde merkeze degil heryerden heryere göç var. Bu da sehirleri bitiren bir problemdir.Buna bir an önce önlem alinmalidir.

Mevcut durumda en önemli problem yetki ve yönetim kargasasidir. Hem yerel kendi içinde hemde merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasinda ciddi bir yetki ve koordinasyon problemi var. Bunun yaninda ikinci problem denetim problemidir.Iktidar partisinden olan yönetimler denetim noktasinda sikinti yasamiyor ama iktidar partisinden olmayanlar fazlasiyla yasiyor.

 

Son dönemlerde belediyelerde ehil kisilerin olmamasi dikkat çekicidir.

Çevre kirliligi had safhaya ulasmis durumda ve denetimsizlik çevre kirliligini arttirmaya sebep olmaktadir.

Belediye harcamalarinda seffaf olunmasi gerekir.

 

Belediyelerde en çok harcama personel harcamasina gitmektedir. Yatirim olmadigi gibi satilacak bir sey de kalmamistir. Verimlilik personel üzerinden de denetlenmelidir.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °