Sosyal Medyayi Aktif Kullanacaklar

SOSYAL MEDYAYI AKTIF KULLANACAKLAR

Gündem 24.11.2018 13:05:19 0
Sosyal Medyayi Aktif Kullanacaklar

Emniyet Istihbarat Daire Baskanligi’nin ve Milli Istihbarat Teskilati’nin (MIT) hazirladigi istihbarat raporlarinda, Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasi’na (FETÖ/PDY) yönelik devam eden yargilamalarda, örgütün itirafçilar üzerinden siyasetçilere ve bürokratlara yönelik yeni bir algi operasyonu planladigi desifre edildi.Istihbarat raporlarina yansiyan bilgiye göre, FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütüne yönelik sorusturma kapsaminda yargilamalari devam eden sözde üst düzey örgüt üye ve yöneticilerine ve halen firari olup yakalanma ihtimali göz önünde bulundurulan örgüt mensuplarina Pensilvanya’nin ‘Itirafçi olun, iftira atin.’ talimati verdigi ortaya çikti.


ADAY OLMASINI ISTEDIGI ISIMLERIN ÖNÜNÜ AÇACAK

Türkiye genelinde, 31 Mart 2019’da gerçeklestirilecek Mahalli Idareler Genel Seçimleri öncesi örgütün moral ve motivasyonunu yeniden arttirmaya yönelik algi operasyonlari planladigi belirtilen raporda, siyasi partilerin belediye baskan adaylari ve belediye meclis üyesi adaylik listelerine sizabilmek adina kendilerinden olmayanlara itirafçilar üzerinden iftira atarak itibarsizlastirmaya ve önünü tikamaya, aday olmasini istedigi isimlerin önünü de bu sekilde açmaya çalistigi ögrenildi.


ÖRGÜTLE ALAKASI OLMAYAN KISILERIN ISIMLERINI VERECEKLER

Örgütün, örgüt yapisi ve faaliyetlerini anlatmak yerine örgütle alakasi olmayan kisilerin isimlerini vererek hedef sasirtma yoluna gideceginin belirtildigi raporda, kripto olarak nitelendirilen ve halen açiga çikmayan örgüt mensuplarinin bu yöntemle gizlenmeye çalisilacagi savunuldu.

SOSYAL MEDYAYI AKTIF KULLANACAKLAR

Raporda, örgütün görev almasini istemedigi isimlere görev verilmesi durumunda, daha önceden itirafçilar üzerinden attigi iftiralari gündeme getirerek ‘FETÖ’cü adaylar’ seklinde algi operasyonu yapmaya hazirlandigi vurgulandi. Örgütün, özellikle bu dönemde propaganda amaçli olarak sosyal medyayi aktif kullanacagi bilgisine de yer verildi.
  
Raporda, ilgili birimlerin itirafçilarin yalan beyanlarina ve itiraflarina karsi dikkatli olmasi ve yeni isim ve adreslerin çapraz arastirma yöntemleriyle teyit edilmesi gerektigi aktarildi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °