Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven Tbmmde Konustu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven TBMM’de konustu.

Gündem 13.12.2018 20:07:06 0
Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven Tbmmde Konustu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, Ceza ve Infaz Kurumlari ile Tutukevleri Isyurtlari Kurumu 2019 bütçesi üzerine TBMM’de konustu.

Ceza infaz sisteminde tutuklu ve hükümlülerin haklarini koruyacak tüm tedbirlerin alindigini söyleyen Yurdunuseven, geçmiste ülkemizi mahcup eden Avrupa Insan Haklari Mahkemesi kararlarinin bu tedbirlerle tarihe karistigina vurgu yaparak;
“Hükümete geldigimiz 2002 yilindan bu yana Adalet Bakanligimiz tarafindan 166 adet Avrupa Birligi normlarina uygun yeni ceza infaz kurumu insaati tamamlanarak, 138.500 kisilik kapasite artisi saglanmistir. Adalet Bakanligimizin yapmis oldugu bu uygulamalar sayesinde ülkemiz 2023 vizyonuna ve uluslararasi standartlara uygun bir yargi sistemiyle, halkimiza hizmet vermeye devam edecektir.

Adalet Bakanligimizca su ana kadar 301 isyurdu müdürlügünde gidadan tekstile, tarim ve hayvanciliktan mobilyaya, gümüs islemeciliginden, insaat iskoluna kadar 180 den fazla degisik iskolunda 2018 yili Kasim ayi itibari ile degisik zamanlarda yaklasik 65.000 hükümlü ve tutukluya mesleki egitim kapsaminda çalisma imkani saglanmistir.” dedi.

Milli Egitim Bakanligi ve Adalet Bakanligi arasinda arasinda imzalanan "Özel Egitim Materyalleri Üretim Projesi" protokolünün önemine de deginen Ibrahim Yurdunuseven; 
“Özel egitim siniflarinin ihtiyaci olan 70.000’in üzerinde egitim ve ögretim materyali, hükümlü ve tutuklularca isyurtlarinda üretilmektedir. Böylelikle yurtdisindan temin edilen özel egitim materyallerine olan ihtiyaç azalacaktir. Öte yandan, Ülkemizin tarim ve hayvancilik alanindaki ihtiyaçlarinin milli imkanlarla karsilanmasina yönelik çalismalarini da sürdüren Isyurtlari Kurumu, önümüzdeki dönemde de toplam 2.900 dekarlik tarim alaninda yerli tohum kullanilarak milli tarimin gelistirilmesine ve ülke ekonomisine katki saglanmasi planlanmaktadir.” diyerek sözlerini tamamladi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °