Sezenden Chpye Asgari Ücret Ve Sokak Çagrisi Tepkisi

Sezen’den CHP’ye asgari ücret ve sokak çagrisi tepkisi

Gündem 18.12.2018 19:34:30 0
Sezenden Chpye Asgari Ücret Ve Sokak Çagrisi Tepkisi

 

AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen CHP’lilerin sokak çagrisi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun asgari ücret konusundaki tutumunu degerlendirdi. CHP’lilerin Sokak çagrisi için “Siyasi partiler, demokrasinin geregi olarak sandigi isaret eder, sokagi degil” diyen Sezen, asgari ücret konusunda da “Hükümetimiz, yillardan beri çalisanimiza asla enflasyonun altinda bir ücret vermemistir” dedi.

AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen, gündeme dair bir basin açiklamasi yayinladi. Sezen açiklamasinda Fransa’nin ardindan Avrupa’da yayilmaya baslayan sokak olaylarinin CHP tarafindan israrla gündemde tutmaya çalisilmasina dikkat çekti.

Siyasi partiler, sokagi degil, sandigi isaret eder”

Sagduyu çagrisi bir yana kurduklari her cümlede halki israrla sokaga davet eden bu zihniyet iktidar olmayi sokaga birakmistir” diyen Sezen açiklamasinda su ifadelere yer verdi: “CHP’liler, mecliste yine halkin sokaga çikmasini tesvik eden cümleler kuruyor. AK Partinin sokaktan korkusu yoktur. 15 Temmuz’da bu millet sokaklara nasil çiktiysa yine ayni sekilde çikar. Ancak unutulmamalidir ki demokrasilerde, terör faaliyetleri baglaminda sokagaçikmak, halk ve millî irade tarafindan cevap gerektiren bir adimdir. Siyasi partiler, demokrasinin geregi olarak sandigi isaret eder, sokagi degil.”

 

“Asker-polis sehit edildiginde CHP bunun hesabini nasil verecektir”

 

Sandikta umdugunu bulamayanlarinumudunu sokakta aradigini kaydeden Sezen, “Onlarin çagrisini yaptigi sokak olaylari, tipki gezi ve hendek olaylarindaki gibi polis araçlarinin yakildigi, isyerlerinin yagmalandigi, askerlerin, polislerin sehit edildigi, sivil vatandaslarin katledildigi olaylari doguracaktir. Simdi soruyorum; CHP’nin özlem duydugu, hayalini kurdugu 6-7 Ekim olaylari, hendek terörü ve gezi olaylari midir? Polisimiz, askerimiz sehit edildiginde, sivil vatandaslarimiz öldürüldügünde ki örnegini yasadik, CHP’liler bunun hesabini nasil verecektir, vicdanlari da rahat edecek midir” dedi.

Terör destekçilerine halk itibar etmeyecektir”

Bazi kendini bilmez gazetecilerin de Fransa'da meydana gelen protestolari ele alarak Türkiye için de benzer çagrida bulundugunu hatirlatan Sezen, “Bu kendini bilmezler daha önce de FETÖ üyeliginden tutuklananlara destek olmus, hatta Türk halkinin PKK terör örgüne tesekkür etmesi gerektigini söylemisti. Bunun gibi birçogunu sayabilecegimiz terör destekçilerine bu halk dün oldugu gibi bugün de itibar etmeyecektir” ifadelerine yer verdi.

Çalisana asla enflasyonun altinda bir ücret vermemistir”

Asgari ücret konusunda da bir degerlendirmede bulunan Sezen, “Biz AK Parti olarak hiçbir zaman isçimizi enflasyon rakamlarinin altinda ezdirmedik, ezdirmeyiz. Uygun olani ve en iyi sartlarda ne gerekiyorsa bir rakam üzerinde mutabakata varilacak. Hükümetimiz, yillardan beri çalisanimiza asla enflasyonun altinda bir ücret vermemistir ve onlarin magdur olmamasi için her türlü tedbiri almistir. Bu sefer de ayni sekilde, ülkenin sartlarini da dikkate alarak en uygun sekilde sonuçlandirilacaktir” dedi.

 

“Ilimizdeki üç CHP’li belediyede maaslar nasil ödeniyor?”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nunasgari ücret sovu yaptigini ve tribünlere oynadigini söyleyen Sezen, “Bunu söylerken de halki bir kenara koyup, sadece belediyelerden söz ediyor. Halk için bir vaadi yok. Sok yapacagina önce asgari ücrete çalistirdigi gariban isçilerin maaslarini ödesinler. CHP’li birçok il ve ilçe belediyeleri aylardir isçi maaslarini ödemiyor. Çok uzaga gitmeye gerek yok. Afyonkarahisar’da belediyesi CHP’li üç ilçe var. Isçilerin maaslari üç ilçede de zorluklarla ödeniyor. Bakiniz Evciler ilçemizi CHP’li belediye yönetiyor. Bu belediyede maaslar nasil ve ne zamandan beri ödeniyor? Isçilerin yasadigi ekonomik sikintilara toplum ne kadar vakif? Dazkiri ilçemizde CHP’li belediye tarafindan yönetiliyor. Ayni suali burasi için de yöneltmek istiyorum. Buranin isçi kapasitesi nedir, kaç kisi çalisiyor? Sultandagi belediyesi CHP’li. Peki burada maaslar nasil ödeniyor, ne zamandan beri sikinti var? Ne sekilde ödeniyor. CHP önce bunun bir açiklamasini yapsin. Tribünlere oynamayi is sananlar lafa geldiginde is ve isçi hakki konusunda mangalda kül birakmazken kendi çalistirdiklari isçiler için ayni sey pek mümkün olmuyor. Çünkü CHP’li belediyelerin kendi isçileri maalesef çok zor sartlar altinda yasiyor. Söylemlerinizde samimi olsalardi bu üç ilçede isçiler magdur olmazdi. Sandigi görünce isçiler meydana çiksin, sandiktan sonra Allah kerim öyle mi? Madem öyle, ekonomisi dar bogaza girmis belediyelerinizde maaslarini alamayan isçiler haklarini almak için CHP genel merkezinin önünde toplansinlar haklarini alsinlar” ifadelerine yer verdi.

 

 


Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °