Ak Parti Afyonkarahisar Belediye Baskan Adayi Mehmet Zeybek, Kendisini Evlerine Davet Eden Ögrencilere Menemen Yapti.

“Ögrencilik günlerimi hatirladim”

Gündem 26.12.2018 21:08:14 0
Ak Parti Afyonkarahisar Belediye Baskan Adayi Mehmet Zeybek, Kendisini Evlerine Davet Eden Ögrencilere Menemen Yapti.

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Baskan Adayi Mehmet Zeybek, kendisini evlerine davet eden ögrencilere menemen yapti.

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Baskan Adayi Mehmet Zeybek, kendisini sosyal medyadan evlerine davet eden üniversite ögrencilerine sürpriz bir ziyarette bulundu. Erenler mahallesinde oturan gençlerin evine giden Zeybek bir süre gençlerle sohbet etti. Ardindan da, ögrenci evi geleneklerinden biri olan menemeni yapmak için kollarini sivayarak ocagin basina geçti.

“Yemek yapmakta usta”

Zeybek’in gelecegini duyan gençlerin arkadaslari da eve konuk oldu. Hal böyle olunca Zeybek, büyük bir tavada bol yumurtali menemeni gençler için hazirladi. Yemek yapmakta usta oldugu görülen Zeybek’in keyfi yerindeydi. Menemen hazir olunca hep birlikte sofraya oturuldu. Ögrencilerle yenilen yemegin ardindan çaylar içildi. Zeybek gençlerle ögrencilik yillari ve Afyonkarahisar’a gençlerin gözüyle neler yapilabilir üzerine sohbet etti.

“Ögrencilik günlerimi hatirladim”

Burada konusan Zeybek, “Yogun ve ziyaretlerle dolu geçen bir günü daha tamamladik. Bugün son ziyaretimizi bizleri davet eden ögrenci arkadaslarimizin evine yaptik. Burada sohbet ve menemenle kendi ögrencilik günlerimizi hatirladik. Zira ben mutfaga uzak biri degilim. Gençligimizde pazarcilik yaptik, tugla fabrikalarinda çalistik, insaatlarda çalistik, hepsinde de yemegimizi kendimiz yapardik.

Ayni sekilde ögrenciligimizde de yemegimizi kendimiz yapardik. Evimde de ihtiyaç duydugumda esime yardim ederim. Ben bu ögrencilerimizin evine girdigimde karsimda Necip Fazil’in Gençlige Hitabe siirinde ifade ettigi gibi ‘Kim Var?’ diye seslenilince, sagina ve soluna bakmadan fert fert ‘Ben Varim!’ cevabini verici, her ferdi ‘Benim olmadigim yerde kimse yoktur!’ fikrini besleyici bir dâva ahlakina sahip bir gençlik gördüm. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Rabbim hepsine muvaffakiyetler nasip etsin” dedi.

Ziyarette Zeybek’e AK Parti Il Gençlik Kollari Baskani Ethem Karahan da eslik etti. Ziyaret, fotograf çekiminin ardindan sona erdi.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °