“Dünyanin Umudu Olan Türkiyeyi Daha Iyi Noktalara Tasimaktir”

“Dünyanin umudu olan Türkiye'yi daha iyi noktalara tasimaktir”

Gündem 13.01.2019 00:14:11 0
“Dünyanin Umudu Olan Türkiyeyi Daha Iyi Noktalara Tasimaktir”

“Ensar olmak herkese nasip olmaz”

 

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi, Konya milletvekili ve Insan Haklari Komisyonu Baskani Dr. Leyla Sahin Usta AK Parti Il baskani Av. Hüseyin Sezen’i ziyaret etti. Ziyaretin ardindan partililerle bir araya gelen Usta yaptigi konusmada “Dünyanin umudu olan Türkiye'yi daha iyi noktalara tasimaktir” dedi. Burada konusan Il baskani Sezen ise Suriyeliler ile ilgili ensar olmanin herkese nasip olmayacagini söyledi.

 

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi, Konya milletvekili ve Insan Haklari Komisyonu Baskani Dr. Leyla Sahin Usta, AK Parti Il baskani Av. Hüseyin Sezen’i ziyaret etti. Usta daha sonra katildigi toplantida partililere insan haklari konusunda bir konusma yapti. Toplantiya AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen ile birlikte, milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, Il Baskan Yardimcilari, Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk, Gençlik Kollari Baskani Ethem Karahan, merkez ilçe baskan Bülent Eser, belediye baskan adayi Mehmet Zeybek ve çok sayida partili katildi. 

 

Sezen mermerden yapilmis satranç takimi hediye etti

 

Ilk olarak Il Baskani Sezen’i makaminda ziyaret eden Usta, partililerle görüstü, istisarelerde bulundu. Sezen burada Usta’ya mermerden yapilmis satranç takimi hediye etti. Görüsmenin ardindan Usta insan haklari ile ilgili partilileri bilgilendiren bir konusma yapti.

 

“Hedefimiz ve derdimiz bu ülke için en iyisini yapmaktir” diyerek sözlerine baslayan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi, Konya milletvekili ve Insan Haklari Komisyonu Baskani Dr. Leyla Sahin Usta konusmasinda “Dünyanin umudu olan Türkiye'yi daha iyi noktalara tasimaktir. Allah'in izniyle bunun için önümüzde hiçbir engel yoktur. Farkindaysaniz önümüzde çok engel varmis gibi gösteriyorlar. Zaman zaman Suriyeliler meselesini getiriyorlar. Zaman zaman ekonomiyi getiriyorlar. Içerdeki siddeti öne sürüyorlar. Ancak bunlarin hiçbiri Türkiye'nin daha iyiye ulasmasi için engel degil. Bunlari asacak güç, kapasite, enerji birikimi, tecrübe ve deneyim AK Parti'nin tüm kadrolarinda var. O yüzden biz büyük bir umutla askla sevkle önümüze bakarak çalismaya devam ediyoruz. Bizi durdurmaya çalisanlari ne yaparlarsa yapsinlar biz elhamdülillah önümüze bakarak ilerleyecegiz” ifadelerini kullandi.

 

“Çok iyi durumdayiz ama yetmez diyoruz”

 

24 Haziran’in çok önemli bir degisimin tarihi oldugunu vurgulayan Usta, “Bütün dünyanin daha hizli daha kolay hareket edebilmek için bir takim degisimleri yillar öncesinden yasadigini hepimiz gözlemliyoruz, Türkiye’de artik bu degisimi basarmis olmanin büyük bir heyecani var. Milletimizin önderliginde çok daha iyi bir hizla ilerliyoruz. Bizim hedefimiz Türkiye'nin bulundugu noktada kalmasi degil, bulundugumuz nokta kötü oldugundan dolayi degil. Tam tersi AK Parti iktidarimizda baktigimizda göre su anda çok çok iyi durumdayiz ama yetmez diyoruz. Cumhurbaskanimiz ‘benim vatandasim çok daha iyisine layiktir. Çok daha iyisini hak ediyor. Her alanda çok daha iyisini yapmak için kosturacagiz’ diyor. O yüzden biz de yorulmak nedir bilmeden, bize engel çikarmaya çalisanlara aldirmadan önümüze bakarak yolumuza devam edecegiz. Bize siginan, bizden yardim bekleyen mülteci kardeslerimiz, misafirlerimiz aslinda bizim de degerimize deger katiyor. Biz bütün dünyanin gözünü kapattigi kör ve sagir oldugu bir dönemde onlara gönlümüzü açtik, kalbimizi açtik. Onlari bir yük olarak degil, bir yoldas, bir arkadas, bizim vazifemizi yerine getirebilmek için vesile oldugunu bilmemiz gerekiyor” dedi.

 

“Dogru bilinen yanlislari düzeltin”

 

“Herkesin bahsettigi dogru bilinen yanlislar çok önemli” diyen Usta sözlerini, “Biz bununla ilgili bir çalisma yaptik, brosür hazirladik. Bunlar teskilatlarimiza geldi. Sizden ricamiz bunlar çok uzun metinler degil. Kisa kisa basliklar halinde isin yanlisini dogrusunu anlatan küçücük metinler halinde hepimizin birer kere okunmasi ve elimizde cebinizde çantanizda bulundurmamiz gerekiyor. Size bu sorunlarla ilgili bir isi bir sey söylediginde bunu hazir bir sekilde anlatmamiz gerekiyor” ifadeleri ile noktaladi.

 

“Ensar olmak herkese nasip olmaz”

 

Toplantida konusan Il Baskani Av. Hüseyin Sezen, “Sayin Genel Baskan Yardimcimiz kiymetli milletvekilimizin Afyonkarahisar'da toplantisi vardi. Partimize de tesrif ettiler. Ziyaretlerinden dolayi teskilatimiz adina tesekkür ediyorum. Çok mütesekkiriz. Cenab-i Allah yapmis oldugu toplantilari hayirlara vesile etsin insallah. Kiymetli teskilat mensuplarimiz ‘dünya besten büyüktür’ diyerek tüm dünyaya ciltlerce kitap yazsak anlatamayacagimiz bir konuyu sadece üç kelimeyle anlatan dünya lideri Recep Tayyip Erdogan'in partisinde siyaset yapmaktan çok mutluyuz. Allah onu basimizdan eksik etmesin. Memleketin, dünyanin, milletin ihtiyaci olan bir lider. Hamdolsun biz de onun kadrolari olarak insanliga, sehrimize, ümmetimize hizmet etmek için gece gündüz demeden durmadan kosturuyoruz. Sayin Baskanimin da insan haklari ile ilgili bölgede Türkiye'de ciddi çalismalari var. Özellikle Afyonkarahisar özelinde de mültecilerle ilgili çalismalarimiz devam ediyor. Kamuoyunda ‘Suriyelilerle ilgili dogru bilinen yanlislar’ adi altinda bir çalisma yapildi. Afyonkarahisar da bu çalisma çok ses getirdi. Biz her zaman Sayin Cumhurbaskanimizin söyledigi gibi ensar olarak üzerimize düsen her seyi yapacagiz. Ensar - muhacir iliskisini Afyonkarahisar'da en üst seviyede devam ettirmeye çalisacagiz. Insallah Rabbim bu çalismalarimizi mizanimiza koysun. Ben Sayin Genel Baskan Yardimcimiza tekrar hosgeldiniz diyorum. Ensar olmak herkese nasip olmaz” dedi.

 

“Müslüman toplumlarda insan haklari had safhada”

 

Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven de konusmasinda, “Yapmakta oldugumuz bu toplanti hayirlara vesile olsun. Sayin Genel Baskan Yardimcimiz ve Insan Haklari Baskanimiz ile insan haklari komisyonunda çalismak nasip oldu. Insan haklari konusunda elhamdülillah ülkemizde ilimizde ciddiye alinacak bir olay söz konusu degil. Nerede bir Müslüman toplulugu varsa kan ve gözyasi var. Insan haklari ihlalleri had safhada. Batiya baktiginiz zaman kendileri için çok basit konularda insan haklari diyerek dikkat çekmeye çalisiyorlar ama Ortadogu'da bir sey oldugunda kimse bir sey görmüyor. Elhamdülillah Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde ensar olmaya çalismaya gayret ediyoruz. Nerede bir mazlum varsa, magdur varsa bunu gerekirse gidip masaya yumrugu vurup ‘bu insan haklari ihlali giderilmesi lazim’ diyebiliyoruz. Dünya besten büyüktür diyerek sesimizi yükseltebiliyoruz” ifadelerini kullandi.

 

“Birileri sürekli dogru bilinen yanlislari anlatiyor”

 

“Arazide karsilastigimiz sorularin basinda Suriyeliler meselesi var” diyen Belediye Baskan adayi Mehmet Zeybek de söyle konustu: “Her gittigimiz yerde, her gittigimiz toplantida bilhassa bayan kardeslerimiz dogru bilinen yanlislari bizlere anlatiyorlar. Onlara da birileri dogruymus gibi anlatiyorlar. Efendim Suriyeliler bedava muayene oluyormus. Her Suriyeliye maas baglaniyormus gibi konularda neredeyse izah etmekten gina geldi desek yeridir. Bizler her ortamda bu dogrulari birebir ifade etmekle mükellefiz. Ben bu hususta Göç Müdürlügü'nden ciddi bilgiler aldim. Insallah bu dogru bilinen yanlislari her gittigimiz yerde izah edecegiz.”

 


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °