“Siyaset Nasip Isidir”

“Aday listesinde bulunmayanlar gönlümüzün derinlerindedir”

Gündem 13.01.2019 20:18:32 0
“Siyaset Nasip Isidir”

“Erdogan belediyeciligini yasatacagiz”

AK Parti'nin Afyonkarahisar’da 18 ilçe ve 41 belde belediye baskan adaylari düzenlenen törenle tanitildi. Prof. Dr. Veysel Eroglu spor salonunda gerçeklestirilen aday tanitim toplantisina, ilçe ve beldelerden çok sayida partili katildi. Burada konusan AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen “Recep Tayyip Erdogan belediyeciligini yasatacagiz” dedi. 

AK Parti'nin Afyonkarahisar Belediye Baskan Adayi ile ilçe ve belde belediye baskan adaylari Prof. Dr. Veysel Eroglu Spor Salonu'nda törenle tanitildi. Toplantiya AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Fatma Betül Sayan, AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen, milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroglu, Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven ile birlikte Belediye Baskani Burhanettin Çoban, ana kademe, kadin ve gençlik kollari ile çok sayida vatandas katildi. 

“Bu dönemin en büyük özelligi gönül belediyeciligidir”

Toplantinin açilis konusmasini AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen yapti. Sezen konusmasinda, “Bugün (13 Ocak Pazar) itibariyle Mahalli Idareler seçimlerine 77 gün kaldi.  Bu süreçte buldugumuz her firsatta 31 Mart 2019 mahalli seçimleriyle ilgili hazirliklar için çalistik. Partimizin tüm kademeleri ile birlikte aday belirleme ve seçim hazirliklari konusunda kesintisiz mesai yaptik. Siyasetin ve teknolojinin tüm imkânlarini kullanarak titiz bir arastirmayla, sorusturmayla, analizle adaylarimizi netlestirmenin gayreti içinde olduk. Tüm bu hazirliklarimizi tamamlayarak bugüne geldik. Partimizin seçim manifestosu 31 Ocak’ta Cumhurbaskanimiz ve AK Parti Genel Baskanimiz tarafindan milletimizin takdirine sunulacak. Simdi yeni bir seçime giriyoruz. Bu yeni dönemin en önemli özelligi; hizmet belediyeciligini gönül belediyeciligiyle daha üstün noktaya tasiyacak olmamizdir” dedi. 

“Recep Tayyip Erdogan belediyeciligini yasatacagiz”

“Cumhur ittifakiyla mesele memleket dedik. 24 Haziran seçimleriyle vesayeti, devletin içine sizan odaklari temizledik ve aslinda biz daha yeni basliyoruz” diyen Sezen konusmasina söyle devam etti: “Biz insallah Cumhurbaskanligi hükümet sistemine ve 2019 yilinin 31 Mart’inda yapacagimiz seçimlerle daha yeni basliyoruz. . Su ana kadar yaptigimiz neydi? Biz su ana kadar temel ihtiyaçlari karsiladik. Milletin güvenligini sagladik. Terörü bertaraf ettik. Milletin iktidarina ortak olmak isteyenleri bertaraf ettik. Kendisini Milletin iradesinin üzerinde görenleri bertaraf ettik. Simdi biz daha yeni ince isçilige basliyoruz. Biz medeniyetimizin, kültürümüzün, ahlakimizin, imanimizin ve davamizin bize ögrettigi ve miras biraktigi o büyük medeniyetin kurucu degerlerini insa etmeye basladik. Biz deger üreten sehirler kurduk. Komsulugu, merhameti, iyiligi, sevgiyi, muhabbeti, medeniyetimizin bize ögrettigi ahlaki ve degerleri insa etmek için yeni basliyoruz. Bizim adaylarimiz yasadigi yerde halkiyla bütünlesmis, onun derdiyle dertlenen, sevinciyle sevinen, yüreginde hizmet aski, kafasinda projeleri olan adaylardir. Ben inaniyorum ki ister yürüttügü göreve yeniden talip olsun, ister ilk defa milletin karsisina çiksin, her bir AK Parti adayi iste bu profile sahiptir. 1994 ruhunu, Recep Tayyip Erdogan belediyeciligini Afyonkarahisarimizin tüm seçim bölgelerinde insallah yasatacagiz. Ak Partimiz yine destan yazacak, seçimlerimiz zaferle sonuçlanacaktir Allah’in izniyle.” 

“Aday listesinde bulunmayanlar gönlümüzün derinlerindedir”

Sezen, “Eger seçim kampanyasi konusundaki ilkelerimize riayetsizlik edersek sonuçtan sikâyetçi olma hakkimiz yoktur. Biz AK Parti Il Teskilati olarak, sehrimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz ve partimiz için en dogrusu, en hayirlisi, en iyisi neyse onu yapmanin gayreti içinde olduk. Önümüzde 77 gün var. Bu vakit öyle çok da degil; gece gündüz demeden gönüllere girerek yogun bir çalisma içerisinde olacagiz. Hiç kimseyi ötekilestirmeden, hiçbir vatandasimizi ötelemeden, etnik kimligine, inancina bakmadan herkesi bagrimiza basiyoruz. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in dedigi gibi ‘bir olalim, iri olalim, diri olalim, 81 milyon kardes olalim.’ Bu süreçte sehrimizde fitneyi degil, kardesligi büyütecegiz. Kardeslerimiz arasinda husumeti degil, muhabbeti güçlendirecegiz. Kavganin degil, barisin mücadelesini verecegiz. Ayrismanin degil, birlesmenin savunuculugunu yapacagiz. Görevdeki belediye baskanlarimiz haricinde 132 aday adayimiz göreve talip oldu. 132 aday adayimizdan bugün aramizda bulunan 59 adayimiz sadece bulunduklari il, ilçe ve beldeyi degil, ayni zamanda her kesimi temsil ediyor. Her seyden önce 132 aday adayina da tek tek tesekkür ediyorum. Her biri bizim için kiymetlidir. AK Parti'den aday adayi olmak bu davaya gönül verdiginin en önemli tescilidir. Her birine buradan selamlarimi saygilarimi sunuyorum. Onlarin da dava suuruyla aday olmus gibi çalisacaklarindan hiçbir süphem yoktur. Her biri vazifelerini onurla yapmislardir.  Hepsini bir kez daha tebrik ediyorum. Bugün aday listesinde bulunmayan arkadaslarimiz, aday listelerinde degil, gönlümüzün derinlerindedir. Hepsine tesekkür ediyoruz” dedi.

“Niyet hayir, akibet hayir”

Sezen sözlerini, “Gece-gündüz demeden, ana kademe, kadin kollari, gençlik kollari, hep birlikte… 
Unutmayin, niyet hayir, akibet hayir diyoruz. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun. Bu duygularla bir kez daha sizlere, adaylarimiza çalismalarinda basarilar diliyorum. Yogun programlarina ragmen Afyonkarahisarimiza tesrif edip bizleri onurlandiran, genel baskan yardimcimiz Fatma Betül sayan kaya hanimefendiye tesekkür ediyor, Hepinize sevgilerimi, saygilarimi sunuyorum. Kalin saglicakla” ifadeleri ile noktaladi.

“Ben seçilmedim ifadesini bir kenara birakmaliyiz”

Belediye Baskani Burhanettin Çoban ise konusmasinda, “Degerli dava arkadaslarim 6 yil Il Baskanligi, 10 yilda belediye baskanligi yaptim. Allah bunu bana nasip etti. Bu nasipten daha güzel bir makam daha güzel bir hediye daha güzel bir onur bahsedilemez. Ben dahil merkezimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde birçok aday adayi arkadasimiz belediye baskani olmak üzere basvuruda bulundular. Bunlardan her ilçede her beldede bir tanesi genel merkezimiz, Il Baskanligimiz tarafindan aday gösterildi. ‘Neden ben gösterilmedim’ sorusunu sik sik duyuyoruz. Birçok ilçemizde 5-6-7-8 aday adayi olan yerlerimiz var. Neden ben seçilmedim sorusu sorulabiliyor. Ben seçilmedim noktasini bir kenara birakarak AK Partimiz için ilçemiz, beldemiz, ülkemiz için, dünyamiz için çalismamiz gerekiyor. Ben aday gösterilen arkadaslarimiza Cenab-i Hak tarafindan basarilar diliyorum. Hayirli olsun diliyorum. Allah yar ve yardimcimiz olsun” ifadelerine yer verdi. 

“Bu yol, kuru bir particilik ve cihangirlik yolu degildir”

AK Parti Belediye Baskan Adayi Mehmet Zeybek de “Atacagimiz her adimda, yapacagimiz her iste Afyonkarahisarimizin güzel insanlariyla istisare edecegiz. Her türlü çalismamizda Afyonkarahisarli vatandaslarimizin ne dedigine bakacak, talep ve önerilerine daima basvuracagiz. Siyasi görüsüne bakmadan, dinine, diline, mezhebine, mesrebine bakmadan 'Ben' degil, Afyonkarahisarli hemserilerimle 'Biz' anlayisiyla yönetecegiz. Çiktigimiz bu yolda yerel seçimlerde çok çalismamiz gerekiyor. Bu kutlu yürüyüste küsmek, darilmak, kirilmak, tembellik, çekememezlik ve haset yoktur. Çünkü bu yol, kuru bir particilik ve cihangirlik yolu asla degildir. Bu yol sefa yolu degil, cefa yoludur. Çocuklarimiz, gençlerimiz ve gelecegimiz için bu davaya ihtiyacimiz var” dedi.

“AK Parti politikalari insan odaklidir”

Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven de “Degerli dava arkadaslarim bugüne kadar her seçimde bu seçim çok önemli demistik ama inanin 31 Mart seçimi her seyin üzerinde çok çok önemli bir seçim. Insallah bu kadroyla bu coskuyla bu heyecanla 31 Mart günü yeniden Afyonkarahisar'dan Cumhurbaskanimiza çok güzel bir hediye gönderecegiz. Degerli dava arkadaslarim 16 yillik AK Parti iktidarlari döneminde uyguladigimiz çok basarili politikalar neticesinde ülkemiz elhamdülillah bir istikrar ülkesi haline gelmistir. AK Parti hükümetleri tüm politikalarinda insan odakli bir politika uyguluyor. Ülkemizde de bölgemizde de dini dili irki ne olursa olsun mazlumlara el uzattik ve onlarla her zaman dayanisma içerisinde olduk. Devletimiz her zaman gücünü mazlumdan yana kullanmistir. Çok sükür ki Allah bizlere AK Parti'ye hizmet etmeyi nasip eyledi. Insallah bundan sonra da çalismalarimiza coskuyla devam edecegiz” dedi.

 

Milletvekili Ali Özkaya da konusmasinda su ifadelere yer verdi; “Siyaset nasip isidir. 10 kere 20 kere aday olursunuz, belki hiç listeye giremezsiniz. Bazen hiç aday olmadan da listeye girebilirsiniz. Bu Allah'in takdiridir, kaderdir, kismettir. Aday olan arkadaslarimiz büyük bir sorumlulugu üstlendiler. Insallah sehirleri ilçeleri beldeleri daha iyi noktaya getirecekler. Aday olamayan kardeslerimizle bu büyük davanin etrafinda ve içinde olmaya devam etsinler. Mecliste görüyoruz kendisini Kaf Dagi'nda görüp de nasil perisan olanlari. Nasil kötü bir duruma düsenleri görüyoruz. Onun için burada hepimize yer var. Hepimizin genis manada görev alacagi yerler var. Kardeslerimize özellikle bunu söylemek istiyorum. Arkadaslar degerli ilçe baskanlari siyaset Iddia isidir. Siyaset talip olma isidir. Yapabilmeyi cesaret etme isidir. 31 Mart’ta yeni bir zaferi hep beraber kutlayacagiz diyorum hepinize saygilar sunuyorum.”

“Aday olamayanlar mahzun olmasin”

Özkaya’nin ardindan söz alan Prof. Dr. Veysel Eroglu da “31 Mart seçimleri o kadar önemli ki sadece bizim milletimiz için degil gönül cografyamizda bu sözünü seçimlere bakiyor. Dolayisiyla su ana kadar olan seçimlerin en önemlisi bu seçim. Dolayisiyla degerli kardeslerim kapi kapi dolasarak gönül kazanmaya ve Afyonkarahisar'dan destan yazmaya var miyiz? Sevgili kardeslerim fazla bir zaman kalmadi 77 günümüz var. Dolayisiyla 77 gün canimizi disimize takacagiz. Ben de sizlerin hizmetkari olarak çalisacagim.  Su anda Türkiye'de en çok belediye nerede Afyonkarahisar'da. 18 ilçe, 41 beldemiz var. Toplam 59 belediyemiz var. Cumhurbaskanimiz Afyonkarahisar’dan çok sey bekliyorum dedi. Cumhurbaskanimiz büyük bir zafere imza atmalisiniz dedi. Dolayisiyla sevgili hemserilerim insallah 1 Nisan sabahi 31 Mart aksami cumhurbaskanimiza yüzümüz Ak bir sekilde dönecek miyiz? AK Parti milletin bagrindan çikan bir parti. AK Partiyi millet kurdu. Çok sayida aday adayimiz var. Onlar sakin mahzun olmasin. Bu is nasip isidir” ifadelerine yer verdi. 

Kaya’dan gençlere övgü dolu sözler

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Fatma Betül Sayan Kaya da konusmasinda, “Sayin Il Baskanimizdan aldigim bilgiye göre yaklasik 8 bin kardesimiz ilk defa oy kullanacak. 8 bin 841 genç kardesimiz ilk defa Afyonkarahisar'da oy kullanacak. Biz 31 Mart'a kadar bütün bu kardeslerimize ulasacagiz, yine sevgili genç kardeslerim 117 bin 18 - 30 yas arasi genç kardesim 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacaklar. AK Parti gençlerin önünü açan gençlerin seçilme hakkini gençlere veren bir siyasi partidir. Bir seçilme yasinin 18'e düsürebilmek için mücadele ettik. ‘Çoluk çocugu meclise mi sokacaksiniz’ dediler. Gençligine güvenmeyen bir muhalefetle karsi karsiyayiz ama biz ne dedik Sayin Genel Baskanimiz liderimiz ne dedi? Degil mi ki 15 Temmuz gecesi sagina soluna bakmadan meydanlarda en ön saflarda tanklarin önünde yer alan gençler, degil mi ki o gençler sehadet serbetini en ön saflarda içti. Bu gençler bu ülkenin geleceginde söz sahibi olacaklar. Biz gençlerimizi bütün meclislerde görmek istiyoruz. Gençligin enerjisi gençligin coskusu büyüklerimize yansiyor. Simdi insallah genç kardeslerimiz belediye meclis üyeleri olarak belediye baskanlarimiza gençligin enerjisini ve coskusunu verecekler” dedi.
 
Toplanti adaylarin tanitiminin ardindan hatira fotografi ile son buldu. 


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °