Sakarya'daki Büyük Patlama Sonrasinda Boru Hatti Bu Hale Geldi

Sakarya'daki büyük patlama sonrasinda boru hatti bu hale geldi

Gündem 14.01.2019 12:28:04 0
Sakarya

Sabah saatlerinde BOTAS dogal gaz boru hattinin geçtigi ilçenin daglik bölgesinde patlama oldu. Patlamanin ardindan büyük bir yangin çikti. Bölgeye çok sayida itfaiye ekibi yönlendirilirken, yapilan müdahalelerin ardindan yangin kontrol altina alindi. Ekiplerin yogun çalismasi sonrasinda yangin söndürüldü.

SAKARYA VALISI'NDEN AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir patlamayla ilgili ilk açiklamayi yapti. Vali Nayir, can ve mal kaybinin olmadigini, patlamanin heyelana bagli bir dogalgaz sizintisi oldugunun tahmin edildigini söyledi. Vali Nayir patlamayla ilgili sunlari bilgileri aktardi:Ilk ihbar sabah saat 07.30 gibi ulasti. Yangin ihbari seklindeydi. Olayin dogal gaz Bozüyük-Adapazari ana dagitim hattinda heyelana bagli oldugunu tahmin ediyoruz

. Daha önce de orada heyelan riski varmis, çalisma baslatilmis. Çok yakininda yerlesim yok. Su anda can kaybi, yaralanma yok. Hem dogalgaz ekipleri hem de itfaiye ekipleri gerekli güvenlik önlemlerini aldi. Dogalgaz ana iletim hattinda bir yangin oldugu, o bölgede de heyelan riskine ait çalismalarin yapildigi bilgiler de var.

Bizim ilk tahminimiz, degerlendirmemiz bu heyelana bagli bir dogalgaz sizintisi ve yangini çikmis olabilir diye düsünüyoruz.Kisa zamanda bitecegini tahmin ediyoruz. dedi.

ALEV TOPU TÜM KENTTE GÖRÜLDÜ

 Kemaliye köyünde yasayan bir görgü tanigi Biz önce deprem sandik. Su anda ekipler müdahale etti, yangin kontrol altina alindi dedi.BOTAS: HEYELAN SEBEBIYLE HATTA KOPMA MEYDANA GELDIPatlamayla ilgili BOTAS'tan da açiklama geldi. Açiklamada  36 inç çapindaki dogal gaz boru hattinda ilk bulgulara göre heyelan sebebiyle hatta meydana gelen kopmanin yangina sebebiyet verdigi degerlendirilmektedir. BOTAS tarafindan gerekli müdahale yapilarak hat vanalari kapatilmis ve olayin meydana geldigi kisimda dogal gaz akisi durdurulmustur. Yangin kontrol altina alinmis olup, sogutma islemlerinin ardindan ivedilikle onarim çalismalarina baslanacaktir. Bu süre zarfinda gerekli tedbirler alinmis ve bölgenin dogal gaz ihtiyaci alternatif iletim hatlarindan saglanmaktadir. Bu dogrultuda, dogal gaz iletim sisteminin hiçbir bölgesinde gaz kesintisi söz konusu olmayacaktir denildi.


Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °