Afyonkarahisarda Turuncu Bayrak Sertifikasini Almaya Hak Kazanan Ilk Otel Afbel Termal Oldu

Afyonkarahisar’da Turuncu Bayrak Sertifikasini almaya hak kazanan ilk otel AFBEL Termal oldu

Gündem 30.01.2019 13:23:18 0
Afyonkarahisarda Turuncu Bayrak Sertifikasini Almaya Hak Kazanan Ilk Otel Afbel Termal Oldu

                                   
 
 
  Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan hizmet veren AFBEL Termal ve SPA Otel, gida israfinin önüne geçebilmek, gereksiz tüketimi azaltmak ve geri dönüsümü yayginlastirmak amaciyla baslattigi uygulamayla Afyonkarahisar’da Turuncu Bayrak Sertifikasini almaya hak kazanan ilk otel oldu.   
  Belediye Baskani Burhanettin Çoban’in girisimleriyle spor turizminde çok önemli yatirimlara imza atan, basketbol,  voleybol ve futbolda adeta saha kalkan Afyonkarahisar, yakin zamanda hizmete alinan sporcu otelinde bir ilki basararak Turuncu Bayrak sertifikasi aldi. 
  “Afiyet olsun, israf olmasin” parolasiyla yola çikan Gida Israfini Önleme ve Bilinçlendirme Programi tarafindan standartlara uyan isletmelere verilen bu özel sertifika için otel çalisanlari egitimden geçti. 
  Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Ali Akgün, Afyonkarahisar’da anlamli bir projeyi hayata geçirmekten duyduklari memnuniyeti ifade etti. Afyonkarahisar’in ilk turuncu bayrakli otelinin AFBEL Termal ve SPA Otel oldugunu belirten Koordinatör Ali Akgün, “Yasanilabilir bir dünya için çocuklarimiza güzel bir gelecek birakabilmek ve milli kaynaklarimizi koruyabilmek için baslatilan bu projenin Afyon’da uygulanmasindan çok memnunuz” dedi. 
  Türkiye’nin dört bir tarafinda zincir otellerin turuncu bayrak sertifikasina sahip oldugunu kaydeden Ali Akgün projenin oteller için ciddi bir kazanim oldugunu sözlerine ekledi. 
  AFBEL Termal ve SPA Otel Müdürü Muzaffer Aktar ise Afyonkarahisar’da turuncu bayrak sertifikasi almaya hak kazanan tek otel olmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi. Gida israfinin önüne geçmek adina bazi çalismalar baslattiklarini kaydeden Muzaffer Aktar, dünyada her gün 25 bin kisinin açliktan öldügünü söyleyerek her yedi kisiden birinin ise açlikla savastigina dikkat çekti.  Otellerin birçogunun açik büfe oldugunu hatirlatan Aktar; “Misafirlerimizin yedikleri yemeklerin üçte biri çöpe atiliyor.  Hem maliyet açisindan, hem de israf açisindan otellere çok büyük bir yük olusturuyor. AFBEL Termal Otel olarak bu konuda büyük bir adim atarak turuncu bayrak almaya hak kazandik. Personelimizi de bu konuda bilgilendiriyor ve egitimler veriyoruz” diye konustu. 
            


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °