“Ilimizin Daha Güvenli Olmasi Için Gayret Sarf Edecegiz”

“ILIMIZIN DAHA GÜVENLI OLMASI IÇIN GAYRET SARF EDECEGIZ”

Gündem 4.02.2019 15:18:07 0
“Ilimizin Daha Güvenli Olmasi Için Gayret Sarf Edecegiz”

Afyon Kocatepe Üniversitesinde gerçeklestirilen güvenlik toplantisinda konusan Vali Mustafa Tutulmaz, görev yaptigi 1 buçuk yil süre içerisinde üniversite ögrencilerinin ciddi bir olaya karismadigini belirterek kentin agir agir egitimin de merkezi olmaya basladigini söyledi. 
Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) ile Afyon Saglik Bilimleri Üniversitesinde egitim gören ve Afyonkarahisar’in yurt imkanlarindan faydalanan ögrencilere daha huzurlu ve güvenli bir yasam ortami olusturmak adina güvenlik toplantisi gerçeklestirildi. AKÜ Senato Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantinin baskanligini Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yapti. Toplantiya Tutulmaz’in yani sira Belediye Baskani Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus, Il Jandarma Komutani Albay Hamza Çömez, Il Emniyet Müdürü Gürsel Yildiz, rektör yardimcilari, ilgili kamu kurum ve kurulusu temsilcileri katildi. 
“ÜNIVERSITE ÖGRENCILERININ KARISTIGI CIDDI BIR OLAY YASANMADI” 
Toplantinin açilis konusmasini gerçeklestiren Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’in agir agir egitim merkezi olma yolunda ilerledigini söyledi. Tutulmaz; “Üniversitelerin en önemli özelligi genç nüfusa sahip olmasi nedeniyle problemlerin daha fazla olma ihtimali olmasidir. Bu problemleri il yönetimi ve üniversite yönetimiyle bir araya gelerek öncelikle bugüne kadar karsilastiklarimiz problemleri nasil çözebiliriz. Ikinci asamada da bundan sonra muhtemel problemler nelerdir ya da isin olumlu tarafindan baktigimiz da sehirle üniversite is birligini genel anlamda nasil kurabiliriz bunlari degerlendirecegiz. Tabi, agirlikli konumuz güvenlik. Gerek ilimizin genelinde gerekse ülkemiz de bu dönem üniversitelerle isbirligini yapma yönünde toplantilarin oldugu bir dönem biz bugün bunu degerlendirecegiz. Ancak geldigimiz noktada ilimiz asayis açisindan üniversite egitiminin verimliligi açisindan çok iyi bir konumda. 1 buçuk yildir burada görev yapiyorum. Görev yaptigi süre içersin de üniversite ögrencilerimizin karistigi ciddi her hangi bir problemlerle karsi karsiya gelmedik. Bunda gerek üniversite yönetimimizin hassasiyeti gerekse de ildeki il müdürlerimizin ve güvenlik birimlerimizin hassasiyeti çerçevesinde meselelere bakis açimizin bir sonucudur. Insallah bundan sonrada bu tür toplantilarda varsa eksikliklerimiz bunlari ele alacagiz” dedi. 

Tercih edilen üniversite olma anlaminda bu tip toplantilarin katkisi olacagini kaydeden Tutulmaz; “Ilimizi daha huzurlu daha güvenli daha yasanilir bir halde nasil tutabiliriz bunun temini yönünde gayret sarf edecegiz. Bundan sonrada ilimizin üniversitelerinin bundan sonrada tercih edilen üniversitelerden olmasi yönünde insallah bu tür toplantilar katki saglayacaktir. Çünkü aile çocugunu üniversiteye gönderirken en çok üzerinde durdugu seylerden birisidir oranin huzurlu ve güvenli olmasi. Burada insallah bu yönüyle de arti degerli bir il olacaktir. Buna inaniyoruz ve bu yönde çalisma gösteriyoruz” dedi. 
 


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °