Sandikli Belediyesinde Toplu Sözlesme Imzalandi, En Düsük Maas 2 Bin 350 Lira Oldu

Sandikli Belediyesi'nde toplu sözlesme imzalandi, en düsük maas 2 bin 350 lira oldu

Gündem 5.02.2019 13:05:04 0
Sandikli Belediyesinde Toplu Sözlesme Imzalandi, En Düsük Maas 2 Bin 350 Lira Oldu



 Sandikli Belediyesi ile Belediye-Is Sendikasi arasinda imzalanan toplu sözlesme ile en düsük personel maasin 2 bin 350 TL seviyesine yükseltilirken sirketi ayrimi gözetmeksizin bütün personeller sendikali oldu. 
Sandikli Belediye Baskani Mustafa Çöl'ün 3 aydir sürdürdügü yogun çalismalar sonucunda Belediye-Is Sendikasi ile toplu sözlesme imzalanarak Sandikli Belediyesinde çalisan SANBEL, SANPER, SANJET sirketi ayrimi gözetmeksizin bütün personeller sendikaya kavusmus oldu. Bir otelde düzenlenen imza törenine, Sandikli Belediye Baskani Mustafa Çöl, Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ibrahim Yurdunuseven, Belediye-Is Afyonkarahisar Subesi Baskani Yücel Sahin ve sayida personel ile aileleri katildi. 
Burada bir konusma yapan Baskan Mustafa Çöl; "Biz çalisanlarimizin maaslarini günü gününe yatirdik ve personeline bir kurus bile borcu olmayan bir Sandikli Belediyesi haline sizlerin destegiyle geldik.

Simdi de yogun bir çalisma temposu ile geçen üç aylik süreç zarfinda personellerimizin sendikal haklari almasi noktasinda sizler gibi bizlerde ziyadesiyle memnunuz. Belediye-Is Sendikasi ile yapilan yogun görüsmelerimiz neticesinde Sandikli Belediye personellerimizin maaslarindan bir buçuk yil boyunca sendika kesintisi yapilmayacak. Bunun yani sira bilindigi gibi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan asgari ücrete çok büyük bir destek saglanarak 2 bin lira civarina ulasmisti. Bizler de personellerimizin eline daha fazla para geçmesi, ekonomik özgürlüklerine ulasabilmesi açisindan en düsük personel maasin 2 bin 350 TL seviyesine yükselttik. Buradan sendika baskanimiza ve görevli personellerimize tesekkür ediyorum. Insallah ilerleyen zamanlarda bu ücreti daha da yukarilara çekerek sendika çalismalarina devam edecegiz" dedi. 
Konusmalarin akabinde Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ibrahim Yurdunuseven’in esliginde Sandikli Belediye Baskani Mustafa Çöl ve Belediye Is Sendika Baskani Yücel Sahin'in attiklari imzalar ile Sandikli Belediyesi personelleri resmen sendikali olmus oldu" dedi. 


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °