Doktor Mahmut Koçak Haftalik Olagan Basin Toplantisinda 11 Yeni Projesini Açikladi

Doktor Mahmut Koçak haftalik olagan basin toplantisinda 11 yeni projesini açikladi

Gündem 5.02.2019 21:31:20 0
Doktor Mahmut Koçak  Haftalik Olagan Basin Toplantisinda 11 Yeni Projesini Açikladi

Afyonkarahisar Iyi Parti Belediye Baskan Adayi

Doktor Mahmut Koçak Sali günü gerçeklestirdigi haftalik olagan basin toplantisinda 11 yeni projesini açikladi. Toplantiya Iyi Parti Afyonkarahisar Il Baskani Mehmet Inkaya, Merkez Ilçe Baskani Oksan Ulusoy Efe,  Iyi Parti Genel Idare Kurulu Üyesi Alper Yagci’ da katildi.

Iyi Parti Afyonkarahisar Il Baskani Mehmet Inkaya toplantinin açilis konusmasini yapti.Inkaya gündeme iliskin açiklamalarda bulunduktan sonra sözü Iyi Parti Afyonkarahisar Belediye Baskan Adayi Dr. Mahmut Koçak’a verdi.

Koçak yaptigi esnaf ziyaretlerinde edindigi izlenimlerle, vatandaslarin ekonomik sikintilar yasadiklarini ve psikolojik olarak da etkilendiklerini ifade etti. Koçak: “Türkiye ekonomik krizi en derinden hmeye basladi. Ekonomik sikinti insanlarimizin psikolojilerini de etkiledi. Vatandaslarimiz yara bere içerisinde, bir dokunup bin ah isitiyoruz. Ülkemiz yasanmaz bir noktaya tasinmak isteniyor. Biz buna müsaade etmeyecegiz. Biz Türkiye’nin gülen yüzü olacagiz. Biz Türkiye’nin yarinina ümidini yitirmis insanlarina umut olmaya gelecegiz. Artik eski berberlere tiras olmayalim.” dedi.

Iyi Kart

Iyi Kart projesi ile ihtiyaç sahibi ailelere yapilacak yardimlari insan onuruna yakisir sekilde gerçeklestireceklerini söyleyen Koçak: “Belediyemiz sinirlari içinde yasayan ihtiyaç sahibi ailelereIyi Kart ile yardim saglayacagiz. Sosyal yardimlar arttirilmalidir. Bu yardimi yaparken de “sag elin verdigini sol el görmeyecek” düsturu ile hareket edecegiz.  Iyi kartla yoksul ailelere destek olacagiz. Bunu insan onuruna yakisir sekilde yapacagiz. Vatandasimiz karta yükleyecegimiz yardim ile gidadan giyime, egitimden, sagliga ihtiyaç duydugu her alanda alisveris yapabilecek” diyerek karti evin kadinina teslim edeceklerinin altini çizdi.

Özgür Kart

Gençlerin özgürce düsünebilmeleri, girisimci ve üretken olabilmeleri için gelistirilen Özgür Karti anlatan Koçak:“Gençler için hazirlayacagimiz özgür kartla onlara ulasim destegi saglayacagiz. Bu kart ile otobüslerde, minibüslerde, duraklarda, prestij caddelerde sinirsiz internet kullanabilecekler. Gençler bu kart ile sehirlerarasi otobüslere indirimli binecek, sinema, tiyatro ve konserlerden indirimli faydalanabilecekler. Belediye olarak ögrenci ve gençlerimizin her zaman yaninda olacagiz” ifadelerini kullandi.

Mor Beyaz Kart

Afyonkarahisarlilar için özel bir kart yapacaklarini ifade eden Koçak: “Anlasmali banka araciligi ile alisverislerde ekstra taksit imkani saglanirken, isyerleri indirim imkani sunacak. Hem Afyonkarahisarli vatandasimiz, hem de esnafimiz kazanacak. Böylelikle ticaret canlanacak. Vatandasimiz belediyeden alinan hizmetlerin otomatik ödemelerini bu kart ile yapabilecekler” diyen Koçak, kartin ulasimda abonman karti olarak da kullanilabilecegini de sözlerine ekledi.

Sehir Üniversitesi

Sehir Üniversitesi kurarak Afyonkarahisar’in marka degerini arttiracaklarini söyleyen Koçak: “Il merkezine Vakif Üniversitesi’nin kurulmasini saglayarak, hem üniversite ögrencilerimizin sehrimizle bütünlesmesini saglayacagiz, hem de bu sayede esnafimizi güçlendirecegiz. Üniversite bünyesinde sehrimizin kalkinmasina ve üretimine katki saglayacak fakülte ve bölümler olacak: Ziraat Fakültesi, Gida Fakültesi, Mermercilik ve Mermer Teknolojisi, Pazarlama ve Tasarim Bölümleri’nin yani sira Yabanci Diller Okulu bunlardan birkaçi” seklinde konustu.

Gençlik Meclisi

Ortak gelecek için ben de varim diyen Koçak: “Gençlerimizi sadece gelecegin teminati degil, bugünümüzün de ortaklari olarak görüyoruz. Sehrimize yapacagimiz her proje ve yenilikte gençlerimizin de fikrini almanin, çalismalarimiza deger katacagina inaniyoruz. Olusturacagimiz Gençlik Meclisi’nde yer almak isteyen her gencimize kapimiz açik olacak. Çalisma atölyeleri kurularak gençlerimizin kendilerini gelistirmek istedikleri alana yönelmelerini saglayacagiz. Üniversitede bulunan ögrenci kulüpleri ile isbirligi yapacagiz. Belirli araliklarla gençlerimizle bir araya gelecegiz” diyen Koçak gençlige verdigi önemi bir kez daha belirtti.

Proje Akademisi

Gençlere yönelik projelerine hiz kesmeden devam eden Koçak, bir yenisini daha ekledi. Koçak: “Gençlere dönemler halinde proje hazirlama egitimleri verecegiz. Egitim sonunda bitirme ödevi olarak Afyonkarahisar için, ülkemiz için projeler hazirlayacaklar. Dereceye giren projeler için desteklerimizi esirgemeyecegiz” ifadelerine yer verdi.

E-Spor

Yükselen trendlerden olan e-spor alanina da kayitsiz kalmadiklarini belirten Koçak: “E-sporda etkili ve etkin olacagiz. E-spor akademileri ve takimlari kuracagiz. Çocuk ve gençlerimizin, e-spor sayesinde belirli bir disiplin içerisinde oyun ve okul hayatlarini planlamalarini saglayacagiz. Ayni zamanda internet kafelerin kalite ve standartlarini arttiracagiz. Ögrencilerimiz çalismalarini gruplar halinde yapacak, her grubun basinda da bir koç bulunacak. Bu sayede istihdam da saglayacagiz” dedi.

Afmek

Afyonkarahisar Meslek Edindirme Kursu açarak, gençleri gelecegin mesleklerine hazirlayacaklarini söyleyen Koçak: “Belediye, Üniversite, Kosgeb, Iskur, Ticaret Odasi ve Halk Egitim Merkezi isbirligi ile meslek edindirme kurslari açacagiz. Gençlerimizin okulda aldiklari egitimlerinin yaninda onlari gelecegin mesleklerine hazirlayacagiz. Ayni zamanda kadinlarimizi da egiterek meslek kazanimlarina ve ekonomiye katkida bulunmalarini saglayacagiz. Gençler issizlik stresine girmeyecek. Gelecegin meslekleri konusunda onlari donanimli hale getirecegiz” seklinde konustu.

Egitime Tam Destek

Egitimli gençlerin önemini vurgulayan Koçak: “Saglikli egitim için saglikli ortamlar kuracagiz. Devlet okullarinin fiziki sartlarini iyilestirerek, ögrencilerimizin daha iyi sartlarda egitim almalarini saglayacagiz. Her egitim-ögretim döneminde okullarimiza kirtasiye yardimi yapacagiz. Yaz tatillerinde okullarimizin temizligini, onarim ve tadilat islerini gerçeklestirecegiz. Çocuklarimiza ne kadar dogru egitim verebilirsek, gelecegimiz o kadar aydinlik olur. Belediye olarak egitime tam destek olacak, ögrencilerimiz arasinda egitimde firsat esitligi sagayacagiz. Ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklari için etüt merkezlerinde ücretsiz kurslar düzenleyecegiz” diyerek yerel yönetimler ile yerel egitimin seviyesinin yükselecegini belirtti.

Erenler Altyapi

Erenler Mahallesi’nin yol, altyapi ve çevre düzenlemesi sorunlarini çözeceklerini ifade eden Koçak, Erenler’i gençlige yakisir bir mahalle haline getireceklerinin altini çizdi.

Koçak: “Erenler Mahallesi’nde yollar asfaltlanacak, yeni bir çevre düzenlemesi ile etraf yesillenecek. Erenler ile sehir arasindaki yol prestij yol olarak düzenlenecek. Erenler modern bir mahalle haline gelecek. Gençler yasadiklari yerden utanmayacak aksine arkadaslarina anlatarak buraya davet edecekler. Erenler’i düzensiz yapilasma ve kötü altyapidan kurtararak, seçkin mekanlarin, güvenilir sokaklarin bulundugu modern bir mahalle haline getirecegiz” dedi.

Üniversitelilere Tam Destek

Koçak Üniversitelilere Tam Destek projesinin detaylarini su ifadelerle anlatti: “Sehrimizde misafir olan üniversite ögrencilerimiz için ücretsiz çamasir yikama merkezleri kuracagiz. Merkezlerin içerisinde internet erisimi ve sarj olanagi da bulunacak. Gençlerimizin sehrimizden  memnuniyet oralarini yükseltecegiz. Üniversite ögrencilerinin her biri Afyonkarahisar’in gönül elçisi olacaklar” dedi.          


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °