“Cumhurbaskanimiz Ilimize Gelecek”

“Afyonkarahisar’a termal sehir kurulacak”

Gündem 8.02.2019 23:02:25 0
“Cumhurbaskanimiz Ilimize Gelecek”

 

 

AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantiya milletvekilleri ile birlikte belediye baskani ve belediye baskan adayi Mehmet Zeybek de katildi. Toplantida konusan Sezen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ilimize gelecegini söyledi.

 

AK Parti Il Baskani Hüseyin Sezen,ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kahvaltida bir araya geldi. Karayollari Parkinda yapilan toplantida milletvekilleri Prof. Dr. Veyseyl Eroglu, Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven ile birlikte Belediye Baskani Burhanettin Çoban, Il Genel Meclis Baskani Salih Sel ve belediye baskan adayi Mehmet Zeybek de hazir bulundu.

 

“Sayin Cumhurbaskanimiz ilimizi ziyaret edecek”

 

Toplantida konusan AK Parti Il Baskani Hüseyin Sezen, “31 Mart 2019 yerel seçimleri arifesindeyiz.Bu seçimde Sayin Cumhurbaskanimizin da tercihleri ile ‘gönül belediyeciligi’ ideali ile yola çiktik.Tabi toplumla siyaset arasinda bir köprü olan siz degerli sivil toplum kuruluslari, dernek ve vakif yöneticileri olarak bu seçimde insallah sizlerle hep birlikte vatandaslarin gönüllerine girmek için kapi kapi ev ev dolasiyoruz. AK Parti'nin ana temasi ‘Gönül belediyeciligidir.’Biz bu seçimlerde ‘mesele memleket’ dedik.‘Memleket isi gönül isi’ dedik. Gönüller yapmak için insallah yollara koyulduk.Yaklasik 10 senedir belediyemizi yöneten kiymetli belediye baskanimiz Burhanettin abimiz siz STK temsilcilerine karsi her türlü destegi verdi. Sizlerle her projede birlikte oldu, sizlere büyük destekler verdi. Insallah bundan sonra da içimizden birisi, sivil toplum kuruluslarinda emegi olan Mehmet Zeybek abimiz ile yola devam edecegiz. 31 Mart seçimlerinde sizlere çok isler düsüyor. Bu seçim ne Afyonkarahisar'in,ne de ülkenin seçimi. Bu seçim ümmetin seçimidir. Ülkenin geleceginin belli olacagi bir seçimdir. Biz burada sadece bir belediye baskani seçmeyecegiz. Ülkemizin beka meselesinde bir karar verecegiz. Allah'in izniyle en yüksek oy orani ile Afyonkarahisar'dan Sayin Cumhurbaskanimizin elini güçlendirecegiz.Seçim sürecinde de Sayin Cumhurbaskanimiz ilimizi ziyaret edecek.Hep birlikte onu misafir edecegiz” dedi.

 

“Zeybek abimizin baskanliginda yeni hizmetler kazandiracagiz”

 

Sezen’in ardindan söz alan Belediye Baskani Burhanettin Çoban da konusmasinda, “Tüm gücümüzün üzerinde bir çalisma ile kendimizi hizmete adadik. Basarili hizmetler yaptigimiz gibi, yapamadigimiz da hizmetler oldu. Insallah bunlari da gelecekte Mehmet Zeybek agabeyimizin baskanliginda Afyonumuza kazandiracagiz.Ben 10 yillik süre içerisinde teskilatimizdan, özellikle Sayin bakanimizdan, milletvekillerimizden çok büyük destek gördüm.Birçok hizmeti destegi bu desteklerle basardik.Onlara huzurunuzda tesekkür ediyorum. 31 Mart seçimleri sadece Afyonumuz ve ülkemiz için deger degil,mazlum milletler için çok önemli. Türkiye'den baska hiçbir devletin ve hiçbir gücün kendilerine destek olmadigini biliyorlar.Insallah onlar da kazanir,Afyonumuzda kazanir, Türkiye'mizde kazanir” ifadelerine yer verdi.

 

“Trafik projemizi bazilari hayal görüyor ama tamamlandiginda gerçegi görecekler”

 

Belediye Baskan adayi Mehmet Zeybek de sehrin en büyük probleminin trafik oldugunu vurgulayarak söyle konustu: “Biztrafik konusunda proje açiklamistik.Bazilari hayal gibi gördü. Insallah proje yerine getirildiginde hayal mi gerçek mi oldugunu arkadaslarimiz birebir göreceklerdir.Otopark konusunda da belediye baskanimizda Allah razi olsun kent meydanina altina 330 araçlik otopark yapiyor. Trafik sikisikligimizin en yogun oldugu alan Mecidiye mahallesidir. Milli Birlik Caddesinden Imaret’e kadar olan cadde trafigin en yogun oldugu caddedir. Bir de Uzun Çarsi da trafik sorunumuz var. Biz buradaki otoparki kullanarak trafik yogunlugunu hafifletmeyi düsünüyoruz.Tabi Sayin Baskanimizin girisimleri neticesinde Bag-Kurbinamiz ile ilgili yazismalar devam ediyor.Bittigi zamanda insallah bizim düsüncemiz az bir mekâna daha fazla nasil araç park ederiz yönündedir. Bu bazi illerde var.Biz buraya böyle bir otopark yapmayi düsünüyoruz.Ilimizde eskiden ciddi bir hava kirliligi söz konusuydu. Eskiye nazaran Keltepe de yapilan hava sirkülasyon çalismalari neticesinde bir nebze olsun azaldi. Geçtigimiz günlerde Çevre Sehircilik Bakanimiz ilimize gelmislerdi.Bizim en büyük problemlerimizden birisi kentsel dönüsümdür. Sayin bakanimiz bu konuda Misri caminin oldugu bölgeler ve Imaret caminin oldugu bölgede 2019 yilinda baslamak üzere ilk etapta 1000 adetlik kentsel dönüsüm sonucu bina yapma sözü verdi.Bunun yaninda da otogarin karsisinda 750 konutluk bir TOKI projemiz var.Vatandaslarimiz isterlerse otogarin oradan daire alabilecekler.Isterlerse kendi mahallelerinde daire sahibi olabilecekler.”

 

“Sandik hassasiyetine dikkat çekti”

 

Bu seçimlerin bir beka meselesi oldugunu ifade eden Zeybek, “Bakiniz Barolar Birligi Baskani Metin Feyzioglu kendi agziyla söyledi.‘Bu seçimleri itibarsizlastirmak istiyorlar. 15 Temmuz'da yapamadiklarini bu seçimlerde yapmak istiyorlar’ dedi.Bakiniz bunu kendilerinden biri tarafsiz olarak söylüyor.O yüzden bu noktada biraz daha hassasiyet göstererek sandiklara sahip çikmamiz gerekiyor. Bu konuda lütfen hassasiyet gösterelim” dedi.

 

“Kaziyorsunuz, terör çikiyor, kaziyorsunuz beka meselesi çikiyor”

 

AK Parti milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, “16 Nisan'da bir referandum gerçeklestirdik.Hükümet sistemini degistirelim dedik ve parlamenter sistemin bize yetmedigini anlattik. Cumhurbaskanligi hükümet sistemine geçtik.Bu da sizin desteginizle oldu. Bunun ilk sinavini 24 Haziran’da verdik.Burada sizlerin bizleri desteklemesi ile birlikte milletvekilligi seçimlerini gerçeklestirdik.Halkin seçtigi ilk cumhurbaskanini göreve getirdik.Ben yine 31 Mart seçimleri bunun bir karsi referandumuymus gibi degerlendiriyorum.Belediye baskanligi seçimi, yerel seçimlerin ötesinde bir seçimdir.
Bakiyorsunuz karsinizda cephelesmis bir grup var.Hafiften kaziyorsunuz altindan terör çikiyor, hafiften kiziyorsunuz,beka meselesi çikiyor,biraz daha kaziyorsunuz baska bir terör örgütü çikiyor.  Türkiye'ye darbe vurmak isteyen insanlarin görüyorsunuz. Bu vesile ile ben öncelikle buraya karinca misali bizlere destek vererek safinizi göstermenizden dolayi hepinizden ayri ayri tesekkür ediyorum” diye konustu.

 

“Halk ‘Mehmet abi biz seni taniyor ve destekliyoruz’ diyor”

 

AK Parti milletvekili Ali Özkaya da “Dostlar 31 Mart'ta bir belediye baskani seçiyoruz.Sehrimizin istikametini tayin ediyoruz. Belediye Baskani bir sehrin sahibidir. Hakikaten o kadar önemlidir ki en ufak bir hatada tamamen isin yanlis olmasina neden olabiliyor. Bu sebeple sehrin belediye baskaninin merkezi hükümetle olan beraberligi, milletvekilleri ve yöneticileri ile olan birlikteligi çok önemlidir. Vizyonu, dürüstlügü, ahlaki,samimiyeti, oldugu gibi görünmesi, göründügü gibi de olmasi çok önemlidir. Mehmet Zeybek agabeyimiz bu parti kuruldugu günden beri her kademesinde görev yapmis,Afyonkarahisar’imizin sivil toplum örgütlerinin içinde bulunmus, 40 yildir müteahhitlik yapan, insaati bilen bir büyügümüzdür. Genel merkezimiz Belediye Baskani aday olarak gösterdi. Simdi hep beraber buna katki vermek gerekiyor. En yüksek oy ile belediyeye Afyonkarahisar'a yeniden AK Parti bayragini dalgalandirmayi hedefliyoruz. Bunda benim hiçbir tereddüdüm yok.Gittigimiz, görüstügümüz insanlar ‘Mehmet abi biz seni taniyoruz, biliyoruz. Bu sebeple arkanizdayiz’ dedigini tebessümü ile birlikte hissediyoruz.Yaklasik 20 kadar seçimde degisik görevlerde bulunmus bir insan olarak artik insanlarin seçim sürecinde size olan mimik ve davranislarindan üç asagi bes yukari sonucun nereye varacagini kestirmeyi görebiliyorsunuz” dedi.

 

“5 yil 4 ay hiç seçim yapilmayacak”

 

16 Mart 1919'da Istanbul’un isgal edildigini hatirlatan Özkaya, “Kurtulus Savasi'nda Istanbul'u yeniden büyük bir gayretle almadik mi? Onun için tarihten ders almak ve bütün emperyalistlere, bütün zalimlere karsi Sayin Cumhurbaskanimizin etrafinda dimdik durmak gerekiyor ve belediye seçimininbeka ile ilgisi buradan geliyor.Oy oraninin yüzde 52’nin altina düstügü zaman ‘Efendim Sayin Cumhurbaskaninin 50’nin altina destegi düstü. Yeniden seçim olsun’ gayretine kosacaklar.Bunun beka ile ilgisi var. 5 yil 4 ay hiç seçim yapilmayacak.Seçim tarihimizde seçim yapilmadan geçecek çok enderdir bu kadar süre. Iste bu dönemi bize yasatmak istemiyorlar.Bu dönemi tartismaya açmak istiyorlar.Bu dönemdeki kalkinma hamlelerimizin önüne geçmek istiyorlar. Siz aziz milletimiz buna müsaade etmeyeceksiniz.Ben buna inaniyorum” diye konustu.

Son konusmayi milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroglu yapti. Eroglu sözlerine ekonomi ile basladi. Eroglu, “Ilimiz ekonomik açidan ciddi manada büyük bir il oldu.Sosyal tesisler ile istihdamda ile en ileri noktaya ulasti.Ihracatimiz 3 kat artti ve sigortali insan sayisi 3 kat artti.Kurulan yeni isyeri sayisi 45 artti.Peki simdi size soruyorum;Afyonkarahisar Termal turizmde bir numara oldu mu? Evet oldu. Eskiden Izmir Balçova,Bursakonusurdu.Simdi Afyonkarahisar konusuluyor.Saglik turizminde su anda Afyonkarahisar bir numara.Size bir müjde vereyim;Simdi Cumhurbaskanimiz dedi ki ‘Burada termal sehir kuralim.’ Özellikle yurt disindaki insanlarin gelip tedavi olabilecegi bir sehir kuracagiz.Bunun projesine basladik.Vekillerimiz de bu konuda çalisiyor. Saglik Bakanligi, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanligi, Kültür Turizm Bakanligi, Çevre ve Sehircilik Bakanligi bu noktada gerekli destekleri veriyorlar. Muhtesem bir proje olacak. Hatta biz orayi ‘özel sektör için tesvik saglayalim’ diye ‘Özel Saglik Enstitüsü Bölgesi’ olarak ilan edecegiz. Bunlar büyük projeler. Dolayisiyla biz bir çoksektörde Afyonkarahisar’i uçuracagiz.Mesela kongre turizminin bütün toplantilarini burada yapacagiz” dedi.

 

Toplantida Irakli oldugu ögrenilen bir kiz ögrenci, Irak’in su sorununu çözmek için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan görevlendirilen milletvekili Veysel Eroglu ile sohbet etti. Görüsmede ögrenci, kendi tasarladigi Zafer isimli gazeteyi milletvekili Eroglu’na takdim etti.

 

Toplanti, karsilikli görüs alisverisinin ardindan toplu fotograf çekinilmesi ile sona erdi.

 

 


 


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °