Afyonkarahisarda Akilli Kavsak Uygulamasi Basladi

Afyonkarahisar’da Akilli Kavsak Uygulamasi basladi

Gündem 10.02.2019 19:45:16 0
Afyonkarahisarda Akilli Kavsak Uygulamasi Basladi

Afyonkarahisar Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü tarafindan yapilan fizibilite çalismalari sonucu trafik yogunlugu tespit edilen 14 kavsakta “Dinamik Kavsak Kontrol Sistemi” ile 7 kavsakta trafik akiskanligini saglamak amaciyla koordineli yesil dalga uygulamasi baslatildi. 
Afyonkarahisar kent merkezinde sürücüler, sehir içinde Cezaevi, Suhut ve Ataköy kavsaklarinda 60 kilometre hizla, çevre yolunda ise Yeni Otogar kavsagi, Battalgazi Kavsagi TOKI ve Gümüskent kavsaklari arasinda 80 kilometre hizla giderse yesil dalga sisteminden yararlanabilecek. Belediye son 2 yildir ulasim alaninda yapmis oldugu yatirimlari tamamlayici nitelikte olan dinamik kavsak kontrol sistemi, kavsaklardaki araç yogunlugunu kameralar araciligi ile hesaplayarak, yogun yönler için daha uzun yesil isik süresi uygulayarak trafikteki bekleme sürelerini azaltiyor. Uygulanan degisken sinyal süreleri sayesinde benzin tasarrufu saglanirken dogaya salinan karbonmonoksit miktari azaltiliyor. Koordineli yesil dalga uygulamasi hayata geçirilen 7 kavsakta kesintisiz akim saglanirken bu sayede trafikteki dur-kalk orani azaltildi. 
Konuyla ilgili açiklamada bulunan Belediye Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, Dinamik Kavsak Kontrol Sisteminin zaman içerisinde kendisini gelistirecek yapida oldugunu ifade ederek kavsaklardan topladigi veriyi analiz ederek sürekli güncelligini korudugunu söyledi. Yetkililer açiklamasinda su görüslere yer verdi; 
“Belediyemiz binasinda kurulan Trafik Kontrol Merkezi bünyesinde görev yapmakta olan operatörler sayesinde sehrimizin trafigi 7/24 kontrol altindadir. Kavsaklara yerlestirilen kameralardan gelen görüntüler ve kavsak verilerini anlik olarak analiz eden operatörlerimiz, hazirladiklari simülasyonlar ile sehrimizin trafiginin en iyi sekilde yönetimi için tüm senaryolari degerlendirmekte, gelecekte meydana gelebilecek öngörülemeyen durumlar için simdiden hazirliklarini tamamlayarak gerekli önlemleri almaktadirlar. Afyonkarahisar Belediyesi olarak Akilli Ulasim Sistemleri alanindaki faaliyetlerimize hiz kesmeden devam edecegiz. Kurulan sistem ve koordineli yesil dalga uygulamasi tüm Afyonkarahisarli hemsehrilerimize hayirli olsun.” 


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °