Engelsiz Bir Afyonkarahisar Için ‘Iyi Niyet Sözlesmesi Imzalandi

“Kazanan engelsiz bir Afyonkarahisar olsun”

Gündem 12.02.2019 09:31:24 0
Engelsiz Bir Afyonkarahisar Için ‘Iyi Niyet Sözlesmesi Imzalandi

Engelsiz bir Afyonkarahisar için ‘iyi niyet sözlesmesi’ imzalandi

 

Engelsiz Hayat Toplulugu (EHAT), baslattigi "Engelsiz kent ve engelli dostu belediye baskan adayi" kampanyasi kapsaminda AK Parti Afyonkarahisar Belediye Baskan adayi Mehmet Zeybek ile ‘iyi niyet sözlesmesi’ imzaladi. Programda konusan AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen, engelliler için yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi. Belediye Baskan adayi Zeybek ise “Yarin engelli olmayacagimizin garantisi yok” dedi.

 

Engelsiz Hayat Toplulugu,engelli dostu belediye baskan adayi Mehmet Zeybek ile iyi niyet sözlesmesi yapti. AK Parti Il Baskanliginda yapilan programa, AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen ile birlikte, Tanitim ve Medya Baskani Selim Arici, Kadin ve Gençlik Kollari Baskanlari, belediye baskan adayi Mehmet Zeybek, Engelsiz hayat toplulugu, AfyonkarahisarAgir Düzey Zihinsel Engelliler Dernegi, AfyonkarahisarOtistik Çocuklar SosyalYardimlasmaDernegi, Alti Nokta Körler Dernegi, Engelliler Meclisi Baskani ve Türkiye Sakatlar Dernegi baskanlari katildi.

 

“Engelli kardeslerimiz için önemli çalismalar yapildi”

 

Toplantida konusan AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen, “Çok kiymetli engelli dernekleri yöneticilerimiz meclis baskanlarimiz degerli belediye baskan adayimiz Gençlik Kollari ve Kadin Kollari Baskanim, komsu Kütahya Dumlupinar Üniversitesi'nden gelen Engelsiz Hayat Toplulugu yöneticileri, çok degerli genç kardeslerim hos geldiniz.Bugün burada engelli kardeslerimiz için yerel yönetimlerle insallah yarin Belediye Baskani olarak seçilecek Mehmet Zeybek abimiz ile Kütahya'dan gelen kardeslerimiz ve Türkiye'de derneklesme yolunda ilerleyen Engelsiz Hayat Toplulugu ile bir niyet sözlesmesi yapmak için huzurlarinizdayiz. AK Parti dönemlerinde engelli kardeslerimiz için önemli çalismalar yapildi.Gerek yerel yönetimlerde, gerek Kent Konseylerimizde, gerekse mecliste her dönem Sayin Cumhurbaskanimizin da takdirleri ile engelli kardeslerimiz her daim temsil edilmislerdir.Gerek yasal mevzuat çerçevesinde, gerekse sosyal yasamlarinda engelliler için AK Parti hükümetlerinde olaganüstü isler ve girisimler yapildi. AK Parti döneminde Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in önderliginde engelli kardeslerimiz hayata kazandirildi.Evlerinden disariya çikma firsati buldular. Bizim sosyal politikalarimiz sadece engelli kardeslerimiz için degil, ayni zamanda engelli kardeslerimizin aileleri ile ilgili ciddi girisimlerde bulunuldu. Ciddi bir yasal mevzuat hazirlandi.Hayata kazandirilmak adina çok ayrintili isler yapildi. Önümüzdeki dönem de yapacagimiz çok is var” dedi.

 

“Tüm Türkiye'de insallah büyük bir hedeflerimiz var”

 

“Biz engellilerimize pozitif ayrimcilik yaptik” diyen Sezen konusmasinda, “Ciddi kazanimlar sagladik.Gerek araç edinmeleri, her türlü vergisel anlamda tesvikler uygulandi.Imar yasasinda bildiginiz üzere asansör yönetmeliginden tutun da her yerde engellilerin rahatça girip çikabilecegi düzenlemeler yapildi. Dolayisiyla bizim en büyük amacimiz engelli kardeslerimizin hayata kazandirilmasidir.Bunlar yeter mi, elbette etmez.Insallah bundan sonra da gerek yerel yönetimlerde, gerek belediyelerimiz ile gerekse merkezi hükümet noktasinda engelli kardeslerimizle ilgili daha yapilacak çok isimiz var.Biz her zaman diyoruz;Her birimiz engelli adayiyiz ve bu kardeslerimiz ile de insallah hemhal olup muhabbetimizi daha da artiracagiz.Genç kardeslerimizi de ben simdiden tebrik ediyorum. Kütahya veAfyonkarahisar üzerinden baslattiklari çalisma ile 6 subeye ulasmislar. Derneklesme yolunda gidiyorlar. Tüm Türkiye'de insallah büyük bir hedeflerimiz var.Birliktelik saglayarak konfederasyon olma yolunda ilerliyorlar. Ben kendilerini tebrik ediyorum.Üzerimize düsen neyse il olarak, merkezi hükümet olarak, belediye olarak her türlü ve her daim yaninizdayiz. Yollari açik olsun.Simdiden yapacagimiz taahhütname, sözlesme engelli kardeslerimize, ülkemize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“Engellilerin dertlerini dert edindim”

 

Belediye Baskan adayi Mehmet Zeybek de konusmasinda, “Degerli arkadaslar AK Parti, özünde engellileri en çok düsünen, en çok fayda saglayan bir partidir. Bunu hepimiz biliyoruz.Engelli kardeslerimizi Il Baskanligi yaptigim dönemde de kendimden hiçbir zaman farkli görmedim.Daima yanlarinda oldum.Dertlerini dert edindim.Problemlerine çözüm bulmaya gayret ettim.Insallah 31 Mart seçimlerinde de halkimiz teveccüh eder, belediye baskani olursak kardeslerimizin her türlü dertleri ile ilgilenmeye devam edecegiz.Onlari kendimizden farkli görmeyecegiz.Yarin engelli olmayacagimizin garantisi yok. Onun için ben bu faydali çalismanin engelli kardeslerimiz için bizlere yol gösterici olacaklari için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

 

Zeybek’e tesekkür

 

Engelsiz Hayat Toplulugu Baskani Hasan Düsgül de konusmasinda, “Saygideger basin mensuplari öncelikle bizlere bu iyi niyet sözlesmesini imzalama firsati yaratip AK Parti’nin kapilarini bizlere açan AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanimiz Sayin Hüseyin Sezen'e, Engelsiz bir Afyonkarahisar için engelli dostu belediye baskan adayi olarak iyi niyet sözlesmemizi imzalayacak olan AK Parti Afyonkarahisar belediye baskan adayi Sayin Mehmet Zeybek beyefendiyetesekkür ediyoruz. Ayrica tesrifleri ile bizleri onurlandiran AK Parti il yönetimi ile Afyonkarahisar'da engelli bireyler yararina faaliyet göstermekte olan sivil toplum kuruluslarina tesekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“Kampanyamizi Türkiye’ye yaymayi hedefliyoruz”

 

Düsgül, “Bizler 2014 yilinda Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Saglik Kültür ve Spor daire baskanligi bünyesinde faaliyetlerine baslayan Engelsiz Hayat Toplulugu olarak engelsiz bir dünya kurmak adina engelli ve dezavantajli bireylerin sosyal hayata kazandirilmasi için faaliyet gösteren bir üniversite topluluguyuz.2018 yilinda Türkiye'nin en iyi üniversite toplulugu seçilmis olan Engelsiz Hayat Toplulugu 4000'i askin üyesi ile yerel, ulusal ve hatta uluslararasi projeyi ya gerçeklestirdik ya da paydas olduk.31 Mart günü yapilacak olan yerel seçimlerde Afyonkarahisar için yeni bir süreç söz konusu olacaktir. Olusacak olan bu yeni süreçte Afyonkarahisar 5 bin 422’si seçmen olan 35 bini askin engelli birey Afyonkarahisar'da hayatlarini sürdürmektedirler. Engelli bireylerin Kamu, sosyal, siyasal ve yasam alanlarinda karsilastiklari problemleri gözler önüne sererek engelli bireylerin lehine yasanilabilirve erisilebilir bir Afyonkarahisar hayal ediyoruz. Hayalimiz kapsaminda engelsiz kent ve engelli dostu belediye baskan adayi kampanyamizi harekete geçirdik. Kampanyamizi Türkiye'ye yayarak yerel paydaslarin katilimi ile engelsiz kentler olusturmak istiyoruz” dedi.

“Engelsiz kent, kentin sundugu ekonomik, sosyal ve siyasi firsatlardan kentte yasayan engelli bireylerin esit bir biçimde yararlanabilecegi kentler olmakla beraber engelli dostu belediye baskan adaylarinin seçildikleri takdirde yürütecekleri politikalarda engelli bireyleri göz önünde bulunduracagini taahhüt eden baskan adaylaridir” diyen Düsgül konusmasini, “Bizler sivil toplum kurulusu olarak Türkiye'nin sosyal anlamda kalkinmasi için faaliyet göstermekteyiz. Bu ugurda belediye baskan adayi çikaran siyasi partiler ile lobicilik faaliyetleri yürüterek belediye baskan adaylarini iyi niyet sözlesmesini imzalamaya davet etmekteyiz. Türkiye'de kapsam bakimindan ilk olan kampanyamizin imzasini AK Parti Afyonkarahisar belediyesi baskan adayi Sayin Mehmet Zeybek beyefendi ile atmaktayiz. Kendisine tekrardan tesekkür edip seçimlerde basarilar diliyoruz. Kazanan engelsiz bir Afyonkarahisar olsun” ifadeleri ile noktaladi.

 

Konusmalarin ardindan hazirlanan sözlesme metni,Engelsiz Hayat Toplulugu Baskani Hasan Düsgül, belediye baskan adayi Mehmet Zeybek ve AK Parti Il Baskani Av. Hüseyin Sezen tarafindan imzalandi.

 

Heyet daha sonra Il Baskani Sezen, Kadin ve Gençlik Kollari Baskanlari ile birlikte toplanti düzenleyerek istisarelerde bulundular.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °