Durdurulan Araçtan Çephanelik Cikti

DURDURULAN ARAÇTAN ÇEPHANELIK CIKTI

Gündem 15.02.2019 22:20:06 0
Durdurulan Araçtan Çephanelik Cikti

 

Adana'da yunus ekiplerinin süphelenip durdugu ticari araçtan 6 ruhsatsiz tabanca, 102 pompali tüfek ve yüzlerce kurusiki tabanca ele geçirildi. 
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Asayis Ekipler Amirligine bagli yunus timleri, merkez Seyhan ilçesi Döseme Mahallesi'nde sok uygulama baslatti. Ekipler bunun üzerine Konya plakali bir ticari araci süphe üzerine durdurdu. Sürücü H.Y.'yi (29) araçtan indirip arama yapan polis, sürücü koltugunun yan tarafindaki koltuk altindaki gizli bölmede poset içinde 6 ruhsatsiz tabanca ele geçirdi. Polis daha sonra ticari aracin arka tarafinda yaptigi aramada da 16 ruhsatsiz pompali tüfek, 86 üretim izni ve belgesi olan ancak irsaliyesi ile dagitim izni bulunmayan pompali tüfek ile kutular içinde yüzlerce kurusiki tabanca ele geçirdi. 
Gözaltina alinan H.Y.'nin ilk ifadesinde Konya'da silah üreticiligi yaptigini ve 6 ruhsatsiz tabancayi baskasindan tanesini 600 liraya aldigini bin liraya sattigini silah kaçakçiligi yapmadigini söyledigi ögrenildi. Polis ekipleri de silahlara el koydu. 
Zanli emniyetteki ifadesinin ardindan adliyeye sevk edildi. Savcilik tarafindan silah ticareti yapmak suçlamasiyla nöbetçi sulh ceza hakimligine sevk edilen zanli çikarildigi mahkemece tutuklandi. 


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °