Izmirden Ankaraya Yürüyor

Izmir'den Ankara'ya yürüyor

Gündem 24.02.2019 12:45:58 0
Izmirden Ankaraya Yürüyor

 Izmir'in Menderes ilçesinde bulunan Izmir Tekeli Organize Sanayi Bölgesi (ITOB) gelisen ve büyüyen üretimiyle Türkiye ekonomisine katkida bulunmaya devam ediyor. ITOB Yönetim Kurulu Baskani Onur Acar, “Su an faaliyette olan ortalama 200 firma ile gelisime ve üretime devam ediyoruz. Amacimiz Türkiye markasi bir organize sanayi bölgesi olusturmak” dedi. 
2 bin 500 dönüm arazi üzerinde 353 parsel olarak kurulan, bin 500 dönüm sanayi parseli, 105 bin metrekare idari ve sosyal tesis alanina sahip ITOB, 7 bin 500 kisiye istihdam sagliyor. Bünyesindeki 200 firma ile dis ticaret alaninda da basarili bir büyüme kaydetmeye devam eden ITOB, 21 Ocak tarihinde gerçeklesen genel kurul sonrasi organize sanayi bölgeleri içinde genel kurula geçen OSB olarak Izmir’de Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden sonra 2., Türkiye genelindeki 308 OSB içinde 87. sirada yer aldi. ITOB Yönetim Kurulu Baskani Onur Acar, “2019 yili plan ve projelerimizle basta ihracat olmak üzere birçok alanda Izmir’de daha çok ses getirecegimize inaniyorum. Suan bölge olarak yaklasik 750 milyon dolarlik dis ticaret hacmine sahibiz, üretime ve ülkemizin ekonomisine katkida bulunmaya devam edecegiz. Katilimcilarimizin devam eden yatirimlarina, üretimlerine destek olmak, dis pazardaki yatirimcilara, yeni müsterilere ulasabilmelerini saglamak adina meslek odalari, sanayi ve ticaret odalari araciligiyla düzenlenen yurt içi ve yurt disi toplanti ve fuarlara katilim saglayarak, sektörde öncü kisi ve kuruluslarla kurdugumuz ikili iliskilerle sanayicilerimiz ve yatirimcilar arasinda birlestirici rol üstlenerek dayanisma ve sinerji olusturmayi hedefliyoruz” diye konustu. 

"Hedef Türkiye markasi olmak" 
Hedeflerinin 2019 yilinda ITOB’u Türkiye markasi haline getirmek oldugunu söyleyen Acar, “Ülkemizin ve bölgemizin kalkinmasi ve bu kalkinmanin kararli adimlarla sürdürülebilirliginin temeli için nitelikli istihdam ve katma degerli üretim gereklidir. ITOB’un potansiyelini daha üst noktalara tasiyacak ve büyük ölçekte ses getirecek projelerimiz arasinda yer alan meslek lisesi projemizle Pancar, Develi ve Tekeli bölgesindeki genç neslin okutularak, staj imkanlarinin bölgemizdeki firmalardan saglanmasini ve sonrasinda is hayatina kazandirilarak ara eleman ve istihdam sorunun çözülmesini hedefliyoruz. 2018 yilinda planlamaya alinan ve bu yil içinde insaatina baslayacagimiz 3 bin 700 metrekare kapali alanda kurulacak, içerisinde banka subesi, kargo sirketi, PTT, saglik merkezi, eczane, ofisler, restoran ve marketi bulunan Ticaret Merkezi projemizle ise bölge halkinin ve katilimcilarimizin ihtiyaçlarini en kolay ve en iyi sekilde karsilanmasina aracilik etmeyi istiyoruz” dedi. 


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °