Halkimiz Bizden Vatan Haini Çikmayacagini Iyi Bilir

HALKIMIZ BIZDEN VATAN HAINI ÇIKMAYACAGINI IYI BILIR

Gündem 26.02.2019 22:05:42 0
Halkimiz Bizden Vatan Haini Çikmayacagini Iyi Bilir

HALKIMIZ BIZDEN VATAN HAINI ÇIKMAYACAGINI IYI BILIR

Iyi Parti Afyonkarahisar Belediye Baskan Adayi Dr. Mahmut Koçak haftalik olagan basin toplantisinda IGM üye adaylarini ve Belediye Meclisi üye adaylarini tanitti. Toplantida Iyi Parti Afyonkarahisar Il Baskani Mehmet Inkaya, Merkez Ilçe Baskani Oksan Ulusoy Efe, IGM adayi ve GIK üyesi Alper Yagci da hazir bulundu.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Iyi Parti Afyonkarahisar Il Baskani Mehmet Inkaya, 27 yil önce kardes ülke Azerbaycan’da yasanan Hocali Katliamini siddetle kinadigini belirterek, “Azerbaycanli kardeslerimizin maruz kaldigi katliamin acisini derinden hissediyor ve samimiyetle paylasiyorum” ifadelerine yer verdi.

Iyi Parti Afyonkarahisar Belediye Baskan Adayi Dr. Mahmut Koçak’0da Azerbaycan’da yasanan Hocali Katliami ile ilgili, “bizler bu katliamlarin, zulümlerin karsisinda durarak, baris ve sevgi içerisinde bir dünya için çalisacagiz” dedi.

Koçak: “Ben aziz milletimin sagduyusuna güveniyorum. Herkes mesrebine göre hareket eder. Ne yaparlarsa yapsinlar ben yine herkesi sevgi ve muhabbetle selamlayacagim. Zafer 31 Mart’ta inananlarin olacak. Milletimizin kantari belindedir. Her seyi ince ince tartar, belediye baskanligi makamini kime emanet edecegini iyi bilir” ifadelerini kullandi.

Sosyal medyada yazilanlara cevap verilmemesi konusunda uyarida bulunan Koçak: “Milletim benim 29 yildir nasil çalistigimi iyi bilir. Bizden terörist, vatan haini çikmayacagini da çok iyi bilir. Ben yillarca Hakkari’de, Sirnak’ta, Cizre’de, Silopi’de teröristlerle mücadele ettim. Ben doktorum, benim aldigim egitim insanlari yasatmak üzerinedir. Bizler barisi, sevgiyi ve kardesligi savunan insanlariz. Allah bu iftiralari atanlari islah etsin” açiklamasinda bulundu.

Koçak gelenegi bozmayarak bu haftada 10 yeni projesini kamuoyu ile paylasti. 

TÜRK YURDU SÖLEN ALANI

Koçak Türk kültürüne sahip çikacaklarini ve Afyonkarahisar’i Yörük-Türkmen kültürünün merkezi yapacaklarini söyleyerek,“Türk’ün sanli tarihine yakisir bir sölen alani ve 24 Oguz boyuna ait otaglarimizin yanina dev bir Türk Pusatlari müzesi yapacagiz. Ayrica Savas Minyatürleri müzesi ve burada sergilenen ürünlerin hediyelik modellerini bulabileceginiz bir otagimiz olacak. Geleneksel Türk sporlari alanlari, Yörük-Türkmen sölen alanlari, geleneksel sokak oyunlari alanlari ile tarihi coskuyu yasayacaksiniz. Türk Pusatlari Müzesi’nde Osmanli çinari gölgesinde Türk kahvesi içerken, Türk müzigi dinleyeceksiniz. Geleneksel Türk el sanatlarini yasatacagiz. Atli okçuluk, yaya okçuluk, matrak, kiliç kalkan egitimleri alabilecek, gösterileri izleyebileceksiniz. Size 4 mevsim atalarimizin tarihi birikimlerini yasatacagiz. Sehrimiz kültür baskenti olacak” dedi.

YÖRÜK TÜRKMEN SÖLENLERI

Uluslararasi Yörük-Türkmen Söleni ile Afyonkarahisar’in Türk Dünyasi’nda özel bir yer edinecegini belirten Koçak: “Türkiye’nin en görkemli Yörük-TürkmenSölenlerini gerçeklestirecegiz. 24 otagda 24 Oguz Boyunu agirlayacagiz.Yörük-Türkmen Dünyasi’nin teskilatlanmasinda büyük emeklerimiz geçti. Derneklerin ve birliklerin kurulmasinda katkida bulunduk. Bu katki bundan sonra belediye olarak devam edecek. Türk Yurdu Sölen Alani’nda yaz -kis Yörük dügünlerine ev sahipligi yapacak, Yörük sokak oyunlari oynanacak. Geleneksel Yörük ürünleri ve el sanatlari meraklilarin begenisine sunulacak.  Bu kültürü yerli ve yabanci turizme kazandiracagiz” diyerek Afyonkarahisar’ in Yörük-Türkmen Kültürü’nün yasaticisi olacagini söyledi.

FILM PLATOSU

Koçak: “Sehrimizde tespit edecegimiz bir alanda film platosu kuracagiz. Tarihimizdeki muhtesem devletlerimizi ve tarihteki önemli sahsiyetlerin anlatilabilecegi filmlerin çekilebilmesi için platolara ihtiyaç duyuluyor. Bu konu üzerinde çalisan, egitim görmüs birçok arkadasimiza is kapisi as kapisi olacak film platosu projemizi en kisa sürede hayata geçirecegiz” dedi.

FILM FESTIVALI

“Halkimizi vizyona giren filmlerle ilgili bilgilendirip, film platomuzda çekilen filmlerimizi halkimizla bulusturacagiz. Sehrimizin ekonomisine de katkida bulunacagiz”.

SEHIR SÖLENLERI

Sehir merkezini canlandirarak hem ekonomiye katkida bulunacaklarini hem de halkin kaynasmasini saglayacaklarini söyleyen Koçak: “Sehir sölenlerini geleneksel hale getirecegiz. Alis veris sölenleri, indirim günleri, sucuk söleni, lokum söleni, ailecek sokaktayiz etkinlikleri, termal sölen gibi birçok alanda etkinlikler düzenleyecegiz. Yöresel ürünlerimiz, lezzetlerimiz, degerlerimiz halkin ve çevre illerin begenisine sunulacak. Sehrin markalarini pazarlamak bu sölenlerle çok daha kolay olacak. Yapacagimiz her projede Afyonkarahisar kazanacak. Her zaman civil civil bir kent olacagiz. Geleneksel Sölenlerimizle ün yapacagiz” ifadelerini kullandi.

HOBI BAHÇELERI

Dogayla iç içe mekânlar yaparak emekli ve çalisanlar için sosyal etkinlik alanlari kuracaklarini söyleyen Koçak:Emeklilerin yeni mesguliyeti, çalisanlarin hafta sonu ugrasisi hobi bahçelerinin sayilarini artiracagiz. Hem Dev Botanik Park projemiz içinde hem de sehrin farkli lokasyonlarinda daha ferah, daha kullanisli hobi bahçeleri yapacagiz.Üstelik bu hobi bahçeleri içinde ortak sosyal alanlar olacak. Çocuklar için oyun parki, otantik çesmesi, ibadethanesi ve sohbet odasiyla yepyeni bir sekle büründürecegiz. Doga ile içiçe huzurlu bir hayat için de belediyemiz yaninizda olacak” dedi.

RAMAZAN EGLENCELERI

Unutulmaya yüz tutmus Ramazan eglencelerini yeniden canlandiracaklarini söyleyen Koçak: “Ramazan ayi sehrimiz için bereket, cosku ve huzur ayi olacak. Dev iftar çadirlarinda sokakta hep beraber iftar yapacagiz. Uygun havalarda mahallelerde, sokaklarda iftar masalari kurulacak. Ramazan eglenceleri gelenegini yeniden yasatacagiz.Sevgi, hosgörü ve bereket ayi Ramazan aksamlarinda Afyonkarahisar sokaklari civil civil olacak. Hacivat-Karagöz’den, meddaha, orta oyunundan cambaza, mehterden tasavvuf müzigi konserlerine, sokak sinemasindan kitap fuarina kadar bir çok kültürü sehrimize tasiyacagiz. Sehrimizde Ramazan ayi bereket, cosku ve huzur zamani olarak yasanacak” seklinde konustu.

KITAP FUARLARI

Kitap fuarlarina destegimiz artarak devam edecek. Ramazan ayinda dini yayinlar fuarini organize edecegiz. Dijital Kitap fuari organize edecegiz. Gezici fuarlar yapacagiz, okullarda söylesiler düzenleyecegiz.Kitap fuarlari ve yazar söylesileri ile sehrimiz kültür baskenti olmaya dogru bir adim daha atacak. Kitap okuma bilincini gelistirecegiz. Ilimiz her kitaba kolay ulasilabilen bir sehir olacak.Egitim ve kültür seviyemizin artmasi için gerekli sartlari saglayacagiz”.

TOPLA GEL MUHTAR AMCA

Koçak: “Muhtarlarimizla mahalleli arasindaki iletisimi güçlendirecek, gençlerimizin muhtarlarini tanimalarini, böyle bir idari yapinin varligindan haberdar olmalarini saglayacagiz. Çocuklarimiz muhtar amcalarindan topu emanet alarak oynayacaklar. Sonra iade edecekler. Topunuzu keserim diyecek amcalari olmayacak. Böylelikle gelecegimizin teminati çocuklar küçük yasta emanet ve güven kültürünü ögrenecek, emanete sahip çikma aliskanligi kazanacaklardir. Böylelikle çocuklarimiz takim bilinci, paylasma, dayanisma erdemleri kazanacaklar. Çocuklarimiza yerel yönetim kültürü, emanet ve güven duygusu kazandiracagiz” dedi.

SAMPIYON SEHIR

Sporun her dalinda Afyonkarahisar’in sampiyon sehir olarak anilmasi için çalismalar yapacaklarini söyleyen Koçak: Sehrimizin futbol, basketbol ve voleybol takimlarinin basaridan basariya kosmalarini saglayacagiz. Dogru bütçe yönetimi, güçlü sponsorluk çalismalari ile takimlarimizin yükünü vatandaslarimizin sirtindan alacagiz. Sadece futbol degil, diger dallarda da sampiyon sehir olmak için elimizden geleni yapacagiz. Bütün sehir taraftar haline gelecek ve Afyon Spor marka sehir olmada önemli bir rol üstlenecek. Mor Beyaz kart, akilli danisma merkezleri reklam uygulamalari ve bazi sosyal tesislerden takimlarimiza ek gelir saglanacak.

Proje tanitimlarinin ardindan IGM üye adaylari ve Belediye Meclisi Üye Adaylari tek tek basin araciligi ile Afyonkarahisar halkina tanitildi. Toplanti toplu fotograf çekimi ile sona erdi.

IYI PARTI AFYONKARAHISAR IL GENEL MECLISI ASIL ÜYE ADAY LISTESI

ALPER YAGCI

ISMAIL KUMARTASLI

EYÜP HASIRCIOGLU

NAZIFE LAFÇI

NAZIFE ÜNAL

MUHARREM TAS

IYI PARTI AFYONKARAHISAR IL GENEL MECLISI YEDEK ADAY ÜYE LISTESI

OSMAN BALLIPINAR

HÜLYA KABIMAN

MERT KARAAGAÇ

IYI PARTI AFYONKARAHISAR BELEDIYE MECLISI ASIL ÜYE ADAY LISTESI

IRFAN ÖZSANDIK

HASAN AKYALÇIN

IBRAHIM MEYDANOGLU

MURAT ÇELIKBAS

KADIR DELIKANLI

HARUN SAGLAM

BEKIR LAFÇI

ABDULLAH HOCAOGLU

H.HÜSNÜ TASER

ALAADDIN NAKILCIOGLU

AHMET HASTÜRK

ESRA YILMAZ

DERYA ILHAN

MUSTAFA BALKIR

FIGEN KEBABÇI

C.IBRAHIM SARAÇOGLU

SEVGI AYAR

NAZIF BENDER

FIKRIYE ZÜMRÜTTAS

SELCEN TASCI

MESUDE INTEPE

HAMDI ARIK

TAHIR ALTINTAS

MEHMET KOLAYLI

YUSUF ERGÜN

MÜFIT BASARAN

ISMAIL ENES DATLAR

 

IYI PARTI AFYONKARAHISAR BELEDIYE MECLISI YEDEK ÜYE ADAY LISTESI

MEHMET DURMAZ

MEHMET ADAR

SINAN ISISAG

SABAN ÇALLIGÖZ

ÜMIT SEVIK

AHMET HULUSI BOZOK

KONTENJAN LISTESI

YALÇIN DÜZAGAÇ

GÜRCAN ASÇI

OGUZ CEYHAN

 

 


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °