Sezenden Üç Aylar Ve Kandil Mesaji

Islam âlemi için iyi bir firsat

Gündem 6.03.2019 16:03:28 0
Sezenden Üç Aylar Ve Kandil Mesaji

Sezen’den üç aylar ve kandil mesaji

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Av. Hüseyin Sezen, üç aylarin baslangici ve Regaib Kandili dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

 

2019 yilinin ilk kandili olan Regaip Kandili ayni zamanda üç aylarin da habercisi. AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Av. Hüseyin Sezen, kandil ve üç aylarin baslangici nedeniyle bir mesaj yayinladi.

 

"Islam âlemi olarak yeni bir manevi iklime girdik”

 

“Üç aylar, asirlardir ülkede ve tüm Islam âleminde haramlardan uzak durma ve vazgeçme çabalarinin yogunluk kazandigi, iyilik ve hayir duygularinin arttigi önemli zaman dilimidir” diyen Sezen mesajinda, "Islam âlemi olarak yeni bir manevi iklime girdik. Bu aylarin habercisi de Regaip Kandilidir. Üç aylar, bin aydan daha hayirli ve mübarek olan Ramazan ayini da içinde barindirir.Yüce Yaradan’in biz kullarina rahmet ve magfiret kapilarini açtigi gecelerin basinda gelen kandiller; manevi duygularimizin yeserdigi, kalplerin birbirlerine yaklastigi, hosgörü, paylasma ve dayanisma duygularimizi en üst seviyeye çiktigi müstesna gecelerdir” ifadelerine yer verdi.

 

Islam âlemi için iyi bir firsat

 

Regaib Kandilinin Allah’in insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildigi özel bir gece oldugunu vurgulayan Sezen mesajini, “Bütün Islam âlemi için iyi bir firsat olan bu geceyi çok iyi degerlendirmeliyiz. Bu mübarek gün ve geceler, kendimizi yenilememiz, geçmisimizi muhasebe,gelecegimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir firsattir. Herkesin rahmet ve magfiret kapilarinin açildigi bu müstesna gecelerin feyiz ve bereketinden en güzel sekilde yararlanmasini Allah’tan niyaz ediyorum.Bu duygu ve düsüncelerle, Basta Afyonkarahisar hemserilerimiz olmak üzere bütün Islam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyorum.”

 


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °