Dünyanin En Hizli Ve Korkusuz Kadinlari Ilk Kez Türkiyeye Gelecek

En hizli ve korkusuz kadinlari ilk kez Türkiye'ye gelecek

Gündem 7.03.2019 12:22:07 0
Dünyanin En Hizli Ve Korkusuz Kadinlari Ilk Kez Türkiyeye Gelecek

Dünya Kadinlar Motokros Sampiyonasi’nin final ayagi 08 Eylül’de ilk kez Afyonkarahisar’da organize edilecek. 
Uluslararasi Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafindan Dünya Motokros Sampiyonasi (MXGP) ile birlikte Afyonkarahisar'a verilen Dünya Kadinlar Motokros Sampiyonasi’nda birbirinden ünlü kadin motosikletçiler start alacak. Bes ayaktan olusan sampiyona Hollanda, Portekiz, Çekya ve Italya’nin ardindan Türkiye’de yapilacak. Geçen senenin sampiyonu Italyan kadin sporcu Kiara Fontanesi basta olmak üzere Hollandali Nancy Van De Ven, Alman Larissa Papenmeier, Danimarkali Sara Andersen ve Belçikali Amandine Verstappen ülkemize gelecek. 
Basta; Almanya, ABD, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Fransa, Italya, Ingiltere, Isviçre, Ispanya, Irlanda, Hollanda, Norveç, Portekiz ve Yeni Zellanda'dan kadin yarisçilarin mücadele ettikleri sampiyonada Türk sporcular da start alacak. Türkiye Motokros Sampiyonasi'nda erkek sporcularla birlikte ter döken Büsra Yilmaz ve Efnan Valimaki basta olmak üzere kadin sporcularimiz da ülkemizi temsil edecek. 
Öte yandan Afyon Motor Sporlari Merkezi’nde Dünya Kadinlar Motokros Sampiyonasi'nin yani sira Avrupa Motokros Sampiyonasi'nin final yarislari da ayni tarihlerde düzenlenecek. 
Dünya Kadinlar Sampiyonasi'nin takvimi söyle: 

31 Mart 2109 Hollanda/Walkenswaard 
19 Mayis 2019: Portekiz/Augeda 
28 Temmuz 2019 Çekya/Loket 
18 Agustos 2019 Italya/Imola 
08 Eylül 2019: Türkiye/Afyonkarahisar 


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °